Reklama

Reklama

VOD (1)

Mulder stíhá muže, který si chce osvojit dítě. Mohl by však být démonem. (Disney+)

Recenze (7)

Nikolas__ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zlatá pečeť perfekce - 95 - 100% Po čtyřech komediálních epizodách se objevuje konečně první hororový díl série, a dokonce ani tak není 100% vážný. Ono se nedá říct že by to bylo doslova odlehčené, vyloženě komediální už vůbec ne, ale stejně jsou tu náznaky minimálně nepatrného černého humoru. Na druhou stranu, díl patří k mým nejoblíbenějším z šesté série. Je nádherně bizarní, ujetý, šílený, nápaditý, s naprosto skvělým scénářem, hereckými výkony, prostředím, atmosférou, a Mulder je tu taktéž boží. Celkovým feelem mi to dost připomíná epizody jako Humbug, Walk, Patience. Prostě je to velmi originální, a bizarní. Monstrum vypadá úžasně, efekty jsou super, a David Amann, je naprosto fantastický scénárista. Napsal i další skutečné pecky (Chimera, Release, Rush, Invocation, Hellbound, Aqua Mala), a jeho styl se mi opravdu strašně zamlouvá. Je mi záhadou že se Terms of Endearment častěji neobjevuje v žebříčcích nejlepších epizod, myslím že fanoušci na ní dost zapomínají. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Miestny policajt z mesta Hollins, Illinois požiada o pomoc agenta FBI Spendera o pomoc pri vyšetrovaní prípadu ženy, ktorá tvrdí že dieťa, ktoré nosila jej z tela vybral diabol. Agent Spender pomoc prisľúbi, spis však skartuje. Z koša ho však vyberie a kúsky poskladá agent Mulder, ktorý sa za ženou a jej mužom vyberie. Zistí, že pred zmiznutím dieťaťa rodičom oznámili, že ma na hlave výrastky, ktoré vyzerali ako rohy. Vydarená epizóda kopírujúca Polanskeho Rosemary má dieťatko. ()

Reklama

Colonist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nevím proč, ale tento díl jsem měl ve své paměti uložen jako jeden z těch humorných a odlehčených. Ono se to ostatně nabízí, když tu hostuje ikona komediálních hororů Bruce Campbell. Jenže tato epizoda je až na občasné Mulderovy hlášky poměrně vážná a místy i temná (úvodní teaser, dítě v peci). Bruce Campbell tu překvapivě nehraje postavu, jakou byste od něj čekali - tady není tím hláškujícím frajerem a la Ash Williams. Mně osobně se líbí, že dokázal vybočit ze své škatulky a hraje úplně jiný charakterový typ. Za 45 minut vystřídá několik poloh - od démonické (doslova :-) ) až po tragickou. Díky jeho charismatu se tak jedná o sympatického "záporáka", kterého vám na konci bude líto. Problémem je, že to není moc zapamatovatelný díl, rychle vyšumí z hlavy. Příběh včetně závěrečného zvratu je neuvěřitelně přitažený za vlasy a pořád tak nějak nevím, zda je to z mého pohledu geniální, nebo úplně blbý. Možná obojí. Bruce je ale výborný a celou epizodu táhne. Kdyby tu postavu hrál někdo jiný, asi by to na čtyři hvězdičky nebylo... ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama