Reklama

Reklama

VOD (1)

Agenti vyšetřují sérii úmrtí, kterou zahaluje hradba mlčení. (Disney+)

Recenze (6)

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Agenti FBI tentokrát vystupujú ako manželský pár Petrieových, ktorý sa práve prisťahovali do uzavretého komplexu rodinných domov Arkádia v San Diegu, v ktorom v krátkom čase zmizli 3 rodiny a ostatní obyvatelia o ich zmiznutí tvrdia, že si nič nevšimli. Epizóda zrejme inšpirovala neskorší film Za zdí a divák si pri pozeraní zrejme vybaví aj film Jonesovci. ()

Nikolas__ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zlatá pečeť perfekce - 95 - 100% Arcadia se může zprvu zdát jako klasický díl pro shippers, s nějakým klasický a obyčejným případem. Ale pravda je úplně někde jinde! Nejlepší na této epizodě, která je dle mého jeden z vrcholů šesté série, je atmosféra, scénář, originální monstrum, a hlavně je to dost vtipné. Oni už předchozí dva díly (Aqua Mala, Monday) byly sice v základech vážné, ale tvůrci je opepřili přeci jen trochou humoru. U Aqua Mala to bylo spíše na škodu, u Monday mi to moc nevadilo, ale tady se mi to nějakým způsobem hrozně hodí k celkovému tónu té epizody. Ale i když to chcete brát vážně, rozhodně se to dá. Finále je taktéž dost silné, je to napínavé, Mulder je dost vtipný, a herecké výkony jsou taktéž solidní. Tenhle díl má zkrátka jedinečný feel, a do komediální šesté série se sice hodí, na druhou stranu obstojí i jako bizarní, vážný a originální zážitek, s trochou toho často černého humoru. To je typická kombinace pro šestou řadu. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jestli je nějaký díl, který si u mě při posledním seriálovém maratónu totálně napravil reputaci, tak je to právě "Arcadia". Této epizodě jsem se roky vyhýbal, měl jsem ji v paměti zafixovanou jako odlehčenou hovadinu, v níž si Mulder a Scullyová hrají na manžele, občas se tam mihne příšera a jinak se tam nic moc neděje. Pro mě byl tenhle díl ztělesněním fan service, úlitba shipperům, kteří touží po jakékoliv intimitě mezi hlavními hrdiny. Ó, jak jsem to měl v hlavě pomotané. Několik odlehčených a humorných scén se tu najde, ale není jich zas tolik, ta epizoda na tom nestojí. Navíc nemůžu být takový škarohlíd, Mulder a Scullyová tu mají mezi sebou parádní chemii a jejich vzájemné špičkování je prostě skvělé. Ten humor je ovšem jen příjemným okořeněním jinak vážně pojatého příběhu, který má slušnou hororovou atmosféru. Působivé momenty se tu najdou a finále je vyloženě strašidelné. Musím se tedy "Arkádii" omluvit. Jedná se o vynikající díl s dobře napsaným příběhem, parádními hláškami a solidní porcí děsu. Úlitba shipperům to rozhodně není, je to plnohodnotná epizoda. Až mě překvapilo, jak moc je to seriózní díl, ty komediálnější momenty se dají spočítat na prstech jedné ruky. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama