Reklama

Reklama

VOD (1)

Agenti loví legendárního divokého psa. (Disney+)

Recenze (5)

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V prístave San Pedro, Kalifornia sú na palube lode z Hongkongu v zamknutej debni objavené telá dvoch členov posádky. Majiteľ, ktorému kontajner patrí miestnej polícii tvrdí, že v nej prepravoval plemeno psa, ktorého posledný exemplár s v prírode vyskytoval pred 150 rokmi. S prípadom prichádzajú pomôcť agenti FBI, kedže mŕtvych tiel v okolí prístavu začína pribúdať. Na konci časti sa do Mulderovej kancelárie vráti plagát I want to believe. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pozor spoilery! Tento díl pro mě patří k těm slabším. Nikdy jsem ho moc nemusel. Příběh je hodně překombinovaný a poněkud tápe v hledání vlastní identity. Tváří se to jako epizoda o vraždícím mytickém psovi, což by samo o sobě stačilo, ale pak se z toho vyklube čínská verze vlkodlaka zkřížená s démonickou posedlostí a schopností transformace. Nevím, no...v Aktech X jsem zvyklý na nejrůznější zamotané šílenosti, ale tato epizoda není sama o sobě moc silná, takže zbytečně komplikovaná zápletka jí jen škodí. Navíc se tu najdou logické nesrovnalosti. Aby plán doktora dhoula fungoval, musel počítat s tím, že čínští námořníci otevřou jeho klec. To je ale spoléhání se na náhodu. Kdyby se tak nestalo, jak by si v Americe vyzvedl sám sebe, když by zůstal zavřený v kleci? Samostatnou kapitolou jsou v této epizodě postavy. Nejsou sympatické a jejich motivace mi není zcela jasná. Proč se šílená psí dáma (to je obzvláště úděsná postava) na konci zachovala tak, jak se zachovala? Protože byla prostě magor. Nesympatická je tu i Scullyová, která se chová jako žárlivá fúrie, přitom je jasné, že pro žárlení nemá žádný důvod. Ne, tohle se zkrátka nepovedlo. Je to dost blbá slátanina. Působivé jsou jen scény útoku psa. ()

Nikolas__ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pečeť úžasu - 90 - 95% Dle mého je Alpha jedna z nejpodhodnocenějších epizod celé šesté série. A to říkám jako člověk co jí taky dřív nemusel. Při mém prvním shlédnutí jsem jí označil za mírně solidní a nadprůměrnou epizodu, ale nějak úžasná mi nepřišla. Při druhém shlédnutí musím určitě změnit názor. Alpha je parádní díl, který jako kdyby vypadl z nějaké hororovější série. Navíc, na šestou sérii, která je známá pro svůj komediální tón, je tohle nevídaně temná epizoda. Herecké výkony jsou skvělé, a celé to patří k nejděsivějším zážitkům této řady. Pro někoho možná není díl tolik výrazný, pro mě už však ano, a líbí se mi i ty postavy. Navíc Mulder je tu výborný a dostane tu zpátky svůj plakát (I Want to Believe), který mám na zdi i já :). Po menším zvážením je Alpha vlastně úplně nejtemnější díl sezóny. Už za to by se měl dávat kredit, no dobře, neměl. Ale epizodou prostupuje zajímavá a drsná atmosféra, a celkově nakonec působí i mírně svěžím dojmem. Není to nejlepší díl série, ale je moc povedený, a ti kteří ho zařazují k těm nejhorším epizodám seriálu jsou šílení. Tenhle díl nedělá nic vyloženě špatně, i tempo je fajn, a ten pes vypadá moc dobře. Zajímavé je ještě jak je tu Scully taková žárlivá a mele nějaký nesmysli :0. Já z toho mám zkrátka radost. ()

Reklama

Reklama