Reklama

Reklama

VOD (1)

Skupina Milénium se na Nový rok pokusí způsobit konec světa. (Disney+)

Recenze (7)

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V rámci možností legendárny diel, pretože v ňom dochádza k slávnemu prepojeniu kultových Aktov X s menej nápadným, ale minimálne v mojich očiach taktiež kultovým (hoci o chlp menej) Miléniom. Tento diel nie je nejako extra vynikajúci a štvrtú hviezdu mu proste nedám napriek prítomnosti miláčika Lancea Henriksena, ale inak poteší zápletka o možnom konci sveta a motív vstávania z mŕtvych/zombies. Na mňa každopádne táto časť nefungovala až tak, ako najvydarenejšie zo seriálu. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Ani se nebudu obtěžovat se vám to snažit vysvětlit, ale mám strach, že se obavy agenta Muldera naplnily.." Famózní (nek)romantická epizodka s finále v podobě silvestrovských oslav roku 1999.. Můj navýsost oblíbený crossover.. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zdá sa, že v meste Tallahassee, Florida sa niekomu podarilo oživiť mŕtveho muža. Vyšetrovaním tohoto chúlostivého prípadu sú poverený Mulder a Scullyová, pretože to vyzerá tak, že muž bol príslušníkom FBI a zároveň členom skupiny Milénium. Tá verila, že s nástupom roku 2000 nastane apokalypsa. Dobrá epizóda ktorá spojila povery spojené s príchodom roku 2000, štyrmi jazdcami apokalypsy a vieru v nekromanciu. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ze seriálu Millennium jsem nikdy neviděl ani jeden díl, a tak nemohu posoudit, jestli tento crossover nedělá původnímu seriálu ostudu a zda jde o důstojné zakončení příběhu Franka Blacka. Každopádně jako samostatná epizoda Akt X je to vynikající díl, určitě jeden z vrcholů 7. série (kterých je poskrovnu, co si budeme povídat). Zombie tematiku moc nemusím, je to pro mě otřepané klišé, ale v Aktech jsme ještě nic takového neměli. A jak s oblibou říkávám: Aktům klasická témata sedí nejlépe. Epizoda je proto hodně temná a plná děsivých momentů. Když to hodně přeženu, tak prohlásím, že celá pasáž s Mulderem (a posléze Frankem) ve sklepě plném zombíků je jednou z nejděsivějších scén seriálu (nebo minimálně od 5. série dál). To má tak klaustrofobickou a temnou atmosféru, že je to prostě super, takhle mají Akta X vypadat. Právě v té strašidelnosti spočívá největší síla epizody, scénář není zase tak silný, co si budeme nalhávat. Lance Henriksen je příjemným osvěžením, i když většinu dílu jen prosedí v blázinci a jako badass frajer se projeví až v závěru. Ale i to bohatě stačí. Na tomto dílu mi vadí jen dvě věci. Tou první (a docela zásadní) je fakt, že ačkoliv se epizoda odehrává v povánočním období a na silvestra, tak to téměř není vidět. Chybí mi tu atmosféra, výzdoba, světýlka...a hlavně sníh. To je holt jeden z nešvarů přesunu natáčení do Los Angeles. Většina epizody se odehrává v Georgii (kde se sníh v zimě vyskytuje), ale všechny denní scény v exteriérech jsou prosluněné a letní. Vánoční a silvestrovská výzdoba se objeví vlastně až v samotném závěru (když nepočítám vánoční stromeček v pozadí jedné scény v blázinci). Zkrátka téměř nic neevokuje období, v němž se děj odehrává. Jistě, na světě jsou místa, kde v zimě není sníh, ale tak to mohli kompenzovat alespoň nějakou tou výzdobou. Film "Die Hard" se taky odehrává v Los Angeles, ale nikdo nemůže ani zapochybovat o tom, do jakého období v roce je zasazen. Když je ve hře konec světa s příchodem nového milénia a ten silvestr a nový rok hrají v příběhu důležitou roli, tak to prostě potřebuje nějaké to prostorové navození atmosféry. A v tomhle dílu ta atmosféra pozadí příběhu prostě není. S tímto částečně souvisí druhý problém, který s epizodou mám - na to, že jde o závod s časem a hrozí konec světa, tak jsou všichni nějak moc v klidu. Opět nepociťuji z atmosféry epizody, že jsou sázky tak vysoko. Přitom hrozící armageddon je na poměry Akt X dost hutné téma. No ale tyto mé dvě výtky jsou jen takové hnidopíchání. Tyto maličkosti nepřebijí fakt, že jde o skvělou epizodu. P. S. Finálový polibek Muldera a Scullyové je hezký a přirozený moment, není to uměle vytvořená scéna pro shippery, jako byl třeba závěrečný baseball v epizodě "The Unnatural". Takže v tomto ohledu spokojenost. ()

Loki_Six 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Mulder, these people, even when they were alive, mangled biblical prophecy to the extent that it's unrecognisable. The year 2000 is just their artificial deadline, and besides 2001 is actually the start of the new millennium." ()

Reklama

Reklama