Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Agenti bojují ve virtuálním herním světě s digitální padouškou. (Disney+)

Recenze (9)

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Agentov FBI do komplexu firmy na vývoj videohier sídliacej v oblasti Inland Empire v Kalifornii tentokrát zavolajú Osamelí strelci. Oni sami sa podieľajú v komplexe na vývoji najnovšej hry, ktorá má byť čoskoro uvedená na trh. Teraz sa však vyskytol problém. Jeden z hráčov ktorý hru v štúdiach skúšal počas hrania umrel. Aj keď by ma ako fanúšika videohier mala táto epizóda osloviť, nestalo sa tak. Aj keď nápad bol celkom dobrý v seriály už podobná problematika bola a Scullyovej objavenie sa v hre bolo dosť trápne a nepomohol ani český dabing, ktorý FPS preložil ako akýsi nezmyselný názov spoločnosti. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z nejhorších dílů celého seriálu. Logika si tady vzala volno, nic nedává smysl. Charakterem to odpovídá laciným céčkovým sci-fi filmům, které v pátek po 22. hodině večer vysílá Prima Cool. Scénář i dialogy jsou úděsné. Celé se to bere smrtelně vážně, i když takovýto příběh na to nemá žádné právo. Osamělí střelci, kteří jsou obvykle příjemnou komickou vložkou, jsou tentokrát absolutně zbyteční a nevyužití. Nepřinášejí žádné humorné odlehčení (kam se poděly Frohikovy a Langleyho hlášky?). Předchozí epizoda napsaná Gibsonem a Maddoxem ("Kill Switch" z 5. série) byla po scenáristické stránce taky neskutečná fantasmagorie, ale byl to aspoň zábavný akční nesmysl. A nebylo to až takhle dementní. Tady je sice také hodně akce, ta ovšem spočívá pouze v bezhlavém střílení - postava drží futuristicky vypadající zbraň a z ní vycházejí světelné záblesky. Celý díl se dá označit jako digibordel s velmi špatnými efekty. A přitom to byla drahá epizoda, tvůrci téměř překročili rozpočet! Nemá to žádné grády a úplně tu chybí napětí. Je to jedna velká nesmyslná nuda. Chrisi Carterovi už tady muselo začít trochu hrabat, když se tento díl rozhodl režírovat. A naplno se u něj šílenství projevilo o pár dílů později s "Klubem rváčů"...ale to je jiný příběh. Tady Cartera omlouvá, že ve scénáři nemá prsty a že vlastně neměl moc s čím pracovat. Marně přemýšlím nad nějakými pozitivy...hudba Marka Snowa je OK, Mulder se asi dvakrát vtipné zatváří a Krista Allen je sexy. Ale radši si někde na netu najděte její softcore péčka ze série Emmanuelle, u těch se pobavíte více než u této epizody. Tím úplně nejhorším dílem Akt X pro mě "First Person Shooter" není, ale mezi absolutní dno patří. ()

Loki_Six 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Maybe out past where the imagination ends, our true natures lie, waiting to be confronted on their own terms. Out where the intellect is at war with the primitive brain, in the hostile territory of the digital world, where laws are silent and rules disappear in the midst of arms. Born in anarchy with an unquenchable bloodthirst we shudder to think what might rise up from the darkness." Prvykrat ma v seriali nieco iritovalo. A to Scullyovej predpotopny nazor na hry, ktory je na urovni 127 rocnej babicky z obdobia 70tich sukien, parochni a chlapov non-stop potiacich sa v oblekoch. Kto v dnesnej dobe povazuje hry za detsku zalezitost mal by cim skor vyhladat odbornu pomoc, nakolko nieco s jeho mozgom je velmi silno v neporiadku. Alebo este ziadnu novodobu hru nevidel, ale v tom pripade nema pravo mat na to nazor. Kazdopadne Maitreya nema chybu. ()

Reklama

Reklama