Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Pohřešovaný chlapec se po deseti letech objeví znovu… ale ani o den nezestárnul. (Disney+)

Recenze (7)

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zo školy v meste Dexter, Oklahoma je unesený 7 ročný Billy Underwood, ktorého jeho tehotná matka nachvíľu ztratila z dohľadu. O 10 rokov neskôr, keď ide z tej istej školy vyzdvihnúť svojho druhého syna Josha ju na dvore čakajú udivené pohľady učiteľov. Okrem Josha je na školskom dvore aj Billy. Dôvodom, pre ktorý zavolajú k prípadu agentov z Aktov X je to, že Billy má stále 7 rokov a oblečené to isté ako keď sa pred desiatimi rokmi stratil. Táto epizóda s týmto námetom je tak dobrá, že by si zaslúžila aj celovečerný film. ()

Reklama

LEATHERFAC 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak jsem se po spoustě let konečně odhodlal i k novějším sériím a po třetí epizodě bez Foxe musím konstatovat, že osmá série s T1000 je překvapivě mnohem lepší než téměř nekoukatelná sedmá byť s Foxem ještě. Terminátoří muž dodal seriálu novou šťávu, přestali se řešit čím dál častější a nudnější Foxovy ufonské témata a Akta X se vrátila k temnějším případům z první a druhé série - vraždy, mystéria, záhady, které mě na Aktech bavily vždycky mnohem víc, než pičoidní vládní konspirace a ufonské únosy. Jsem natěšen co bude dál...Jen ta Skalyová je tady mnohem víc na facku než obvykle - proč? ()

Colonist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trend návratu ke klasickým tématům Akt X pokračuje. V "Patience" jsme měli ukázkové monstrum, v "Roadrunners" náboženskou sektu říznutou parazitem a v "Invocation" se seriál vrací k příběhům se strašidelnými dětmi. S legendárními epizodami "Eve" či "The Calusari" se to nemůže srovnávat, ale i tak jde o obstojný díl. Jsou to taková průměrná Akta X. A průměrná Akta X jsou pořád dobrá Akta X. "Invocation" mě nikdy vyloženě nenadchlo, ale ani neurazilo. Příběh je zajímavý a vyvíjí se nečekanými směry. Líbí se mi, že se epizoda snaží poměrně realistickým způsobem ztvárnit rozkol uvnitř rodiny (rozdílný vztah matky a otce k "navrátilci"). Takhle nějak by to podle mě zamávalo s lidmi i v našem světě, kdyby se tento neuvěřitelný příběh opravdu odehrál (což nejde, ale jistě chápete, jak to myslím :-) ). Při prvním sledování mě děj pohltil a vůbec jsem netušil, jak se to celé vyvrbí. Na další zhlédnutí už to tak působivé není a začnete si všímat děr v logice a dalších problémů epizody, ale nic není tak zásadní, aby vám to zkazilo zážitek. Asi největším záporem dílu je rutinní režie. Někdy to tak úplně nepřipomíná Akta X, styl natočení evokuje spíše typický policejní procedurál (na tom má samozřejmě podíl scénář). Hororové a atmosférické momenty zachraňují epizodě tvář, ovšem není jich zas tolik. Na můj vkus tu mohlo být více děsu a méně sentimentu (ten je však vzhledem k tématu pochopitelný). Tvůrci se zřejmě báli zatlačit víc na hororovou strunu. Detailněji se mohlo podle mě pracovat i s tím představením příběhové linie kolem Doggettova syna. Tady je to jen taková nenápadná narážka, která v rámci celého dílu zapadne. Jako drobný nešvar vnímám také výkony epizodních herců. Ne že by byly špatné, ale zvlášť výrazné nejsou. Chlapeček se snaží, avšak děsivý mi nepřijde (kdežto ze slavných Eviček z 1. série mě mrazí už od pohledu). Je to zkrátka průměrný díl ve všech ohledech. Slabší čtyři hvězdičky. Je pravdou, že i takovýto průměrný díl strčí do kapsy velkou část epizod 7. sezóny. Buďme za to rádi. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama