Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Muž si uvědomí, že dostal druhou šanci. (Disney+)

Recenze (7)

Grogan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zajímavá epizoda, která je netradičně brána z úhlu pohledu jedné hostující postavy (v podání skvělého Joea Mortona). Tvůrci si pohráli s časovými posuvy a dali si záležet, aby seděly detaily (pavouk, řezná rána). Sice co se týče změny časové linie, mám v epizodě trochu zmatek (jestli zabránil vraždě ženy, jak vznikla budoucnost s jeho uvězněním a zastřelením?), ale bavil jsem se a to je to hlavní. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělá epizoda! Zápletka je strhující a klidně bych si tento příběh dovedl představit v podobě samostatného filmu. Ono by si to zasloužilo delší stopáž, těch 45 minut uteče zatraceně moc rychle. Já mám obecně velmi rád filmy a seriály s časovými hrátky, takže si "Redrum" neskutečně užívám. Nejsem si jistý, nakolik je premisa dílu originální (někoho přeci už v minulosti muselo napadnout téma prožívání dnů pozpátku, to se nabízí samo). Ale ono je to v konečném součtu vlastně úplně jedno. Zpracování je perfektní. Navíc tvůrci Akt X si čas od času vypůjčí něco odjinud, aby to přetransformovali ve skvělý díl (viz Carpenterova Věc a epizoda "Ice" nebo Na hromnice o den více a "Monday"). Pokud se někde inspirovali, já s tím problém nemám. A pokud náhodou skutečně s touto zápletkou přišli až scenáristé Akt X, tak jim skládám velikou poklonu. Nutno zmínit, že "Redrum" není úplně typická epizoda seriálu. Doggett ani Scullyová zde nejsou hlavními hrdiny. Ústředním protagonistou dílu je Martin Wells v podání Joea Mortona (který mimochodem v obsazení tady na CSFD není uveden, co to má být?). Epizoda je ze sta procent Martinovým příběhem, ta postava nechybí v žádné scéně a neustále je ve středu dění. Joe Morton zde předvedl skvělý výkon a celý díl táhne. Jako divák mu fandím. Všechny ty emoce, co prožívá, jsou opravdu uvěřitelné. Zároveň má jeho postava určitou hloubku. Líbí se mi, že ten charakter není černobílý, má kostlivce ve skříni, které postupně odhalujeme. Snad to není spoiler, když řeknu, že konec s hořkou příchutí k tomuto příběhu krásně pasuje. U tohoto dílu nenajdu moc záporů, tak zmíním jen takové drobnosti. Když má v epizodě vedlejší roli Danny Trejo, je každému hned od začátku jasné, že tu bude hlavním padouchem. Tady se nikdo nemůže zlobit za spoiler, to je prostě fakt. Je to předvídatelný casting. Ale ten příběh stejně v jádru nestojí na identitě skutečného vraha, tudíž je to jedno. Nemluvě o tom, že "Machetemu" tento typ rolí sedí. Ve scénáři se pochopitelně najde pár logických bot. Státního zástupce by asi nesoudil jeho blízký přítel, byť se snažil být nestranný. A stejně tak by státního zástupce nešoupli do věznice, kde by přišel do styku s kriminálníky, co nechal odsoudit. Je to ovšem jen seriál a příběh se musí nějak posouvat, takže to nemá cenu řešit. Ani nemá cenu do hloubky přemýšlet nad časovými paradoxy - jak mohl například Martin potkat ve vězení Dannyho Treja, když s každým dalším "včerejškem" měnil chod událostí? A za co tam Trejo seděl v té původní časové linii, kdy se ještě dny pro Martina odvíjely normálně? Když si holt hrajeme s časem, je tu riziko, že ne všechno bude dávat smysl. Mně to však nevadí. "Redrum" je jako celek super. Zatím se 8. série vyvíjí hodně dobře. P. S. Informace o tvůrcích jsou tady na ČSFD úplně blbě. Jak už jsem zmiňoval, hlavní roli tu ztvárnil Joe Morton. Epizodu režíroval Peter Markle a o scénář se postarali Steven Maeda a Daniel Arkin. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Agenti Dogget a Scullyová nezabránia v Baltimore pri prevoze väzňa, ktorý je obvinený z vraždy manželky a je to Doggetov známy, tomu aby ho jeho svokor zastrelil. Na druhý deň počas vyšetrovania agenta Doggeta sám zastrelený upozorní nato, čo sa stane. Áno, na druhý deň, ktorý je však v skutočnosti predchádzajúci. Z nejakého dôvodu obvinenému začali dni plynúť opačným smerom. V celku zaujímavý nápad ktorý však nebol dotiahnutý a ak by nebolo dobrého konca mal by ešte nižšie hodnotenie. Epizóda dosť pripomína film Utečenec. ()

Loki_Six 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"The passage of time in prisons is not in a cell of brick and mortar but in one of hopes dashed and tragedies unaverted. How precious, then, the chance to go back only to discover that in facing the past you must face up to yourself... that exiting the prison of time doesn't free you from the prison of your own character... one from which there is no escape." ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama