Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Scullyová a Doggett vyšetřují vraha s rentgenovým zrakem. (Disney+)

Recenze (6)

Loki_Six 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Doggett - Wait, you, you're not saying this guy has X-ray vision? Scully - I am remarking that these wavelengths exist and the only thing that is stopping us from seeing them, if you will, is the biochemical structure of our eyes. I am.. conjecturing that if this structure was somehow different, we'd have the ability to see things that we don't. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na políciu dobehne muž, ktorý sa bojí o svoj život. Kedže vyzerá zmätený policajti ho umiestnia do cely. On však tvrdí, že tam nebude v bezpečí. Po zatvorení cely policajt cez sklenené okienko uvidí že muž mal pravdu. Dvaja bratia, jedna žena, problém. Podobná zápletka už v seriáli bola tak potešila aspoň nová schopnosť páchateľa. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další díl, který jsem roky přeskakoval. A v tomto případě toho nemusím litovat. Není to vyloženě špatné, ale je to takový šedý podprůměr. Je to mírně nezáživné a snadno zapomenutelné. Zatímco předchozí samostatně stojící epizody 8. série svým charakterem připomínaly staré sezóny seriálu, "Surekill" by z fleku zapadl do 6. nebo 7. řady. Z dílů 8x03-8x07 byla cítit velká snaha o kreativitu a o návrat k seriálovým kořenům. Z 8x08 je naopak cítit, že už jsou si tvůrci až příliš jistí v kramflecích - Doggettova postava se v seriálu zabydlela a nad Mulderem fanoušci nefňukají. Takže to mohou zase začít flákat a servírovat divákům díly bez nápadu. Chlápek má rentgenové vidění a díky němu může střílet přes zdi, to mi na Akta X přijde jako poměrně chabá zápletka. Já opravdu nevím, co bych si z této epizody měl vzít. Není to temné ani děsivé. Postrádá to základní atributy seriálu. Samo o sobě to ani není moc napínavé. Když si odmyslím tu schopnost rentgenového vidění, tak se jedná o obyčejnou kriminálku, která by klidně mohla běžet ve všední den odpoledne na Nově. Je to ten typ epizody, který věrně kopíruje formuli policejních procedurálů. Doggett a Scullyová chodí z místa na místo, vyslýchají zúčastněné a hledají stopy. A padouši mají vlastní dějovou linii. Když se Akta X až příliš drží téhle šablony, nemám to rád. Navíc celý případ se stejně nakonec vyřeší bez přičinění našich agentů, takže jejich role v příběhu je de facto zbytečná. Ten díl má veliké štěstí, že do něj obsadili kvalitní epizodní herce. Po dějové stránce je to slabé, ale to ústřední trio postav (Dwight, Randall a Tammi) mě vlastně svým způsobem bavilo. A zajímalo mě, jak to s nimi dopadne. Jen díky postavám a jejich interakcím jsem nebyl unuděn k smrti. Hlavně Michael Bowen tomu dává šťávu (tyhle role grázlů a parchantů mu sedí). Tři hvězdičky. Víc ani míň si to nezaslouží. P. S. Já vím kulový o zbraních a balistice, ale copak může kulka projít střechou budovy, půdou, ventilační šachtou a zasáhnout člověka, aniž by se někde nezasekla nebo se neodrazila jiným směrem? Copak se dá střílet přes tlustou zeď jako přes papír? Na fyzikální vlastnosti zbraní a materiálů určitě nemá rentgenové vidění vliv, tudíž tím se to nedá vysvětlit. Tyhle věci mi vrtaly hlavou po celou dobu sledování. Není dobrou vizitkou epizody, když musím 45 minut přemýšlet nad takovýma hovadinama... ()

Galerie (2)

Zajímavosti (1)

  • Díl je věnovaný památce Gregoryho Nathana Bonifacea. Herec, který si v tomto příběhu zahrál roli jednoho z drogových dealerů, zemřel 24. 12. 2000 při automobilové nehodě. (Terva)

Reklama

Reklama