Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Scullyová a Doggett pátrají po muži z kovu, který se chce pomstít za svůj stav. (Disney+)

Recenze (7)

Tommassi3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Ale to je možné jen ve filmech, agentko Scullyová !!" ;) A to by Robert "Téčko" Patrick, jehož životní roli ve druhém Terminátorovi tahle famózní Hardyho epizodka vzdává poctu a mocně i s dávkou sebeironie se na ni odkazuje, měl přeci vědět, ne ?! ;) ()

Colonist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ten parchant to dokázal! Mnou nenáviděný scenárista Jeffrey Bell napsal díl Akt X, který není hromada hnoje. A to je co říct, všechny jeho starší výtvory pro mě patří k nejhorším epizodám seriálu ("The Rain King", "Alpha", "The Goldberg Variation", "Signs and Wonders"). V mých očích sice Bell navždy zůstane jedním z nejméně talentovaných autorů v rámci Akt X, jeden slušný díl je na nápravu reputace málo, ale jsem rád, že alespoň v tomto případě seriál nezprznil. "Salvage" je zábavný béčkový díl. Není to nic převratného, v jádru je to vlastně docela kravina, ale mě to bavilo. A to je hlavní. Ne každá epizoda musí být temný horor, občas mi ke štěstí postačí i takovéto bláznivé sci-fi s akčním nádechem. Když se bavím, nemám potřebu řešit díry v logice (a že se jich tu pár najde). O originalitě příběhu nemůže být ani řeč (tvůrci se nijak netajili inspirací Terminátory a japonským filmem Tetsuo), ale co na tom, když to funguje. Díl nepostrádá napětí a pár momentů je působivých (teaser, Ray vs. brokovnice, komora v laboratoři). Rod Hardy i podruhé ukazuje, že je schopný režisér. Efekty se povedly. Wade Williams ztvárnil "kovového muže" velmi dobře, přesně vystihl tu esenci nezastavitelného vraždícího stroje (a s jeho make-upem si maskéři vyhráli). Hudba Marka Snowa je zde po delší době výraznější. Ne že by v minulých částech byla špatná, jen to byl takový standard. Tady skladatel vytáhl z rukávu něco navíc. Solidní čtyři hvězdičky. Nevěřil bych, že to někdy napíšu, ale Bell vytvořil fakt dobrý díl. Berte to s nadhledem, vypněte mozek a budete se bavit. Jen nezapomínejte, že to nejsou Akta X ve vrcholné formě, tohle je prostě béčko. ()

Reklama

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Do Muncie, Indiana sú agenti Dogget a Scullyová poslaný prešetriť prípad bizarnej dopravnej nehody. Na ulici je objavené auto ktorému v ceste nestálo nič no automobil je zdemolovaný ako po náraze do oceľového stĺpu. Zvláštne na prípade sú aj odtlačky topánok v mieste, kde vozidlo narazilo. Dana Scullyová v blízkom kontajneri objaví telo vodiča ktorého ktosi alebo čosi z auta vytiahlo ako bowlingovú guľu. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

  • Na nápad napsat epizodu o člověku, jehož tělo je kompletně vyrobeno z kovových slitin, přišel scenárista Jeffrey Bell ještě předtím, než se k seriálu připojil herec Robert Patrick (John Doggett), který předtím ztvárnil roli zabijáckého androida T-1000 z tekutého kovu ve filmu Terminátor 2: Den zúčtování (1991). (Terva)

Reklama

Reklama