Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Mulder a Doggett jsou uvěznění na těžební plošině s pracovníky nakaženými virem. (Disney+)

Recenze (6)

Colonist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pozor drobné spoilery! Tento mytologický díl je příjemným zjevením. Alespoň na jednu epizodu se tematicky vracíme k té staré mytologii, konkrétně k černému oleji. "Vienen" je taková jednorázovka z ropné plošiny, která nemá větší vliv na celkový příběh Akt X (když nepočítáme změny ohledně postavení agenta Muldera v FBI). V podobném duchu se podle mě měly nést všechny mytologické epizody od 6x12 "One Son". Místo vymýšlení nastavované kaše v podobě nových blbostí (mimozemské artefakty, těhotenství Scullyové, supervojáci, nové konspirace) se měl seriál uchýlit k samostatným, uzavřeným epizodám s mimozemskou tematikou. U tohoto dílu by bylo teoreticky úplně jedno, kdyby těžaře ovládal černý olej nebo nějaký jiný mimozemský organismus. A právě to je na tom to dobré. Je to de facto "samostatně stojící mytologie", pětačtyřicetiminutový napínavý příběh z netypického prostředí s explozivním finále. Žádné hlubší přesahy to nemá, funguje to samo o sobě. Moc se mi líbí, jak jsou zde Doggett a Mulder přinuceni spolupracovat, přestože se názorově neshodnou. A pointou celého dílu nakonec je, že si Doggett konečně získá Mulderovu důvěru a respekt. Samotný závěr je vlastně jakýmsi předáním pochodně. Těch 5 hvězdiček není úplně čistých, ale dám je. Mě tento díl opravdu hodně baví. Duchovny a Patrick jsou skvělí, prostředí je atraktivní a černý olej vždycky přináší do mytologie hororové prvky. Zkrátka kvalitní jednohubka. V jednoduchosti je krása. ()

Reklama

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Agenta Muldera upúta úmrtie muža na ropnej plošine, ktorého rny na tele pripomínjú zasiahnutie čiernym olejom. Agent Dogget mu však pripomenie, že už nepracuje na Aktoch X a vyberie sa prípad riešiť sám, kedže spolu so Skinnerom nechvú riskovať aby s ním cestovala tehotná Scullyová.Po prílete na plošinu však Dogget zistí, že tam už jeden agent vyšetruje. Epizóda, v ktorej sa agenti zblížia a Mulder zoberie na seba zodpovednosť za udalosti na plošine, aby Akty X nezrušili a viedol ich Dogget, kedže ho prístup agenta presvedčil a hlavne Dogget nie je t=ŕňom v oku zástupcu Kersha. Agent Mulder je prepustený z FBI. ()

Loki_Six 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Black oil. ..Five years ago you and Agent Scully investigated a case of a World War II plane salvaged from the bottom of the Pacific Ocean - Where a substance was brought to the surface which you describe as a highly contagious virus of extraterrestrial origin, that has radioactive properties and can take over a man's body. And is a part of an alien conspiracy to colonize the planet, if I'm not mistaken." ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama