Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Muž zabije vědce, kteří provádějí genetický výzkum. Potom se zaměří na Scullyovou. (Disney+)

Recenze (6)

Loki_Six 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"We call it the miracle of life. Conception - a union of perfect opposites - essence transforming into existence - an act without which mankind would not exist and humanity cease to exist. Or is this just nostalgia now? An act of biology commandeered by modern science and technology? God-like, we extract, implant, inseminate... and we clone. But has our ingenuity rendered the miracle into a simple trick? In the artifice of replicating life can we become the creator? Then what of the soul? Can it, too, be replicated? Does it live in this matter we call DNA? Or is its placement the opposite of artifice, capable only by God. How did this child come to be? What set its heart beating? Is it the product of a union? Or the work of a divine hand? An answered prayer? A true miracle? Or is it a wonder of technology - the intervention of other hands? What do I tell this child about to be born? What do I tell Scully? What do I tell myself?" ()

Colonist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pozor drobné spoilery! Z této epizody mám rozporuplné pocity. Částečně jsem se bavil, částečně jsem měl chuť to vypnout. Tímto dvoudílem vrcholí mytologie 8. sezóny, takže je to napůl pokračování "DeadAlive" (pro mě mimochodem asi největší překvapení série) a napůl druhá část "Per Manum" (pro mě zatím nejhorší mytologie vůbec). Ty dvě dějové linie se v "Essence" prolínají. Když má navrch ta linie s Krycekem a Billym Milesem, solidně se bavím. Jakmile jsou ovšem na scéně zlí doktoři se zdeformovanými plody ve sklenicích (proč to sakra mají ve své kanceláři na veřejné klinice, když to nemá nikdo vidět?), emzácká děťátka či konspirátorské porodní asistentky, obracím oči v sloup a cítím, jak mi odumírají mozkové buňky. V této fázi seriálu musí člověk docenit, jak chytrá byla mytologie prvních šesti sérií. Ano, také šlo o fantasmagorické slátaniny, ale byly propracované a dobře vymyšlené. A na mě vážně působily chytře - byly to nesmysly, které nějakým záhadným způsobem smysl dávaly. A hlavně byla radost to sledovat. Tady se akorát neustále řeší, kdo je otcem dítěte Scullyové a jestli to dítě náhodou nebude bůh. Hrůza. Tohle má být kvalitní zábava? No ale jak už jsem psal, Krycek a Billy Miles jsou na epizodě tím nejlepším. V případě Billyho měli tvůrci seriálu šťastnou ruku při castingu pilotního dílu. Těžko uvěřit, že náhodná epizodní postava z úplně první epizody "vyroste" do slušného záporáka. Jeho herecký představitel se opravdu snaží, jde z něj respekt a strach. Sice si pořád kladu otázku, proč museli přijít se supervojáky/replikanty, proč jejich funkci nemohl plnit nějaký hybridní klon nebo mimozemský lovec, ale to asi nemá cenu řešit. Finále epizody v budově FBI je napínavé a závěr, byť je zatraceně předvídatelný, nabudí na sledování druhé části. Scenáristických hovadin je tu dost, ale nemá cenu je řešit. Akorát snad jedno...už v "DeadAlive" všichni tušili, že Billy po svléknutí kůže není Billy. Tak proč ho neměli pod dohledem? To ho jako jen tak pustili z nemocnice do světa? Prostě tři hvězdičky. Je to debilní, ale neškodné. A v některých momentech zábavné. P. S. Je fakt směšný, jak mají být supervojáci tou strašně tajnou mimozemskou zbraní, ale přitom se dají snadno odhalit podle toho výrůstku na zátylku. Nebyli nakonec ti staří hybridi se zelenou krví lepší? Ty na první pohled nikdo nepoznal... ()

Reklama

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Agenta Mulder nadránom navštívi agenta Doggeta aby sa ho opýtal, či sa chystá vyšetriť prípad požiaru pôrodnej kliniky. Má podozrenie že by to mohlo súvisieť s agentkou Scullyovou. Zistia, že v požiari má prsty Billy Miles, respektíve to, čo sa z neho stalo. Dočkajú sa nečakanej pomoci od Alexa Kryceka a budú sa snažiť spraviť všetko preto, aby ochránili tehotnú Danu. Prelom medzi sériami opäť posúva hlavný príbeh o čosi ďalej. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama