Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Zjistí se, že příčinou zhroucení lebky teenagera je hmyz uvnitř. (Disney+)

Recenze (8)

Nikolas__ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pečeť úžasu - 90 - 95%  Tenhle  skvěle bizarní, a první komediální díl deváté série, je jedna z nejrozporuplnějších a nejkontroverznějších epizod Akt X vůbec. Spousta lidí jí nenávidí, a je všeobecně považována za jednu z nejhorších komediálních epizod ever. Já jsem z toho tak smutný. Je to parádní, vtipná epizoda, která ale dokáže i napnout. Jo, je šílená, ale i poměrně originální a vážně zábavná. Pro mě to bylo na začátku deváté série při prvním shlédnutí podobné zjevení jako již zmíněné Daemonicus, a dokonce se tu objevil i Aaron Paul. Poprvé a téměř naposled se scénáře u Akt X ujmul jakýsi Thomas Schnauz, který poté napsal už jen epizodu Scary Monsters z konce této série. Mě teda styl tohoto týpka zatraceně sedl. Svojí bizarností je to taktéž podobné epizodám jako Alone, Humbug atd... Není to mistrovské dílo, není to nejlepší díl série, ale je to zatraceně dobrá výplňová epizoda, která mi nějakým způsobem vůbec nevadila. Až se docela divím, ale teda, pokud někdo dá přednost, Improbable před tímhle, je to suverénní idiot. Tahle bizarní nádhera teda tak trochu utkvěla v mém srdci, a to jsem tuto epizodu viděl pouze jednou! Musím si jí zopakovat... ()

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery! Názov krásne (svinsky?) klame telom. Akože hej, bolo mi jasné, že ťažko môžem čakať variáciu na slávnu rovnomennú knihu, v ktorej by Scully a Robert Patrick skončili na pustom ostrove (hoci čosi také by som si rád pozrel a ak by sa scenárista čo i len trochu snažil, určite by nebol problém vymyslieť to). Predpokladal som logicky teda, že pôjde o ich drsný stret s puberťákmi. Tínedžeri sú totiž skutočné zlo. Sú ešte horší a nebezpečnejšie, ako vlkolak a upír dohromady. No hoci tu tínedžeri skutočne vystupujú, nakoniec v názve netreba hľadať nič komplikované, ale je to naozaj o, ehm, pánovi múch. Veď uvidíte. Najmä ku koncu to troška pripomína legendárne diely Tooms, Hniezdo a 2shy (a samozrejme Padá súmrak). Ale naozaj len trochu. ()

Reklama

Colonist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takto špatný díl jsme v seriálu měli naposledy v 7. sezóně. Epizoda by vlastně svým charakterem do sedmičky zapadla - odlehčená hovadina s debilním dějem, která Aktům X dělá jen ostudu. Je to návrat zpět, leč do těch horších časů. V temné a depresivní 8. sérii by byl takovýto díl nemyslitelný, ale v devítce tvůrcům otrnulo a rozhodli se, že si mohou dělat prakticky cokoliv (zřejmě i s ohledem na nevyhnutelný konec seriálu). "Lord of the Flies" se opravdu nepovedl. Jestli je tohle zápletka, kterou kreativní tým schválil, tak by mě zajímalo, jak vypadaly příběhy, které neopustily tzv. writers´ room. Tady měl zasáhnout Carter nebo nějaký jiný hlavoun z produkce a říct: „Chlapi, tohle je vážně špatný, vyse*me se na to.“ Po dějové stránce je tento díl opravdu s*ačka, jinak se to popsat nedá. Ačkoliv ujeté a nenormální zápletky k seriálu patří, tohle je už za hranou. A to, že má jít o odlehčený díl, není žádnou omluvou. Vždyť ono to ani zase tak komediální není, humoru (nebo spíše pokusů o humor) je tu pramálo. Ani jednou jsem se nezasmál. Nejblíže jsem k tomu měl u postavy doktora Rockyho Bronzina, ale to je jeden vtip pořád dokola, takže to po chvíli začne být otravné. Epizoda se jako celek bere zbytečně moc vážně a od druhé poloviny se pokouší být regulérním hororem. Dokonce jsou zde i pokusy o děsivé momenty (a není jich málo). Manners se snaží, ale celé je to tak blbé, že mě to prostě nedokáže vyděsit. Ten stupidní scénář všechno pohřbí a nedokážu se přes něj přenést. Některé hororové scény jsou dokonce nechtěně směšné (třeba když se odhalí matka). Já se u „Lord of the Flies“ nesměji ani nebojím. U mě to selhává na všech frontách, zkrátka zbytečný díl. Ani nevím, proč tomu dávám dvě hvězdičky. Asi proto, že je mi to ukradené a neštve mě to (kdežto k jednohvězdičkovým epizodám jako „all things“ nebo „Fight Club“ chovám velký odpor). Navíc musím uznat, že efekty nejsou špatné. A herecké obsazení je příjemné. I když hrají v hromadě hnoje, přesto se všichni zúčastnění snaží ze sebe vydat to nejlepší. Teď mluvím především o epizodních rolích, v nichž se objeví řada známých tváří, což je vlastně celkem příjemné. Některé budete znát jménem (Aaron Paul, Jane Lynch), jiné od vidění (Samaire Armstrong, Erick Avari). P. S. Bohužel se musím opakovat: Scullyová tu nemusela být. A v tomto dílu mě navíc dost irituje. Scenárista ji totiž napsal "klasickým" způsobem, tedy jako zaslepeného skeptika. Dana je tu protivná a ironická a její charakterový vývoj z 8. série (větší otevřenost nadpřirozenému) je zde totálně ignorován. A jen tak mimochodem, chemie mezi Doggettem a Reyesovou je opět nepřítomná, minulý díl byl asi světlou výjimkou. Mulderovi a Scullyové to spolu ladilo i v případech, které se jich osobně nedotýkaly, minimálně mezi sebou vedli brilantní slovní přestřelky. To však pro Johna a Monicu neplatí. Ty postavy jsou samy o sobě dobré, ale silné duo zatím vytvořily jen v 9x04. ()

Veldas 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za mě naprosto skvělý díl! Po dlouhé řadě epizod jeden z nejlepších. Napěchovaný vtipnými hláškami a komickými situacemi. Perfektní vedlejší role - zamiloval jsem si je hned od první scény. A jako bonus můj milovaný Aaron Paul. Potěšil mě i závěr, kde jsem se po dlouhé době dočkal typického filozofického shrnutí od Scullyové, které nutí k zamyšlení a dojemné momentky. 90% ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V meste Manahawkin, New Jersey pri natáčaní videa do obdoby Jackass príde o život miestny študent. Agenti Dogget a Reyesová si musia na pomoc s pitvou zavolať Scullyovú, pretože počas pitvy s miestnym lekárom začnú z hlavy mŕtvoly vylietať muchy. Jedna z nižšieho počtu epizód, v ktorej si seriál uťahuje sám zo seba a ktorá sa podarila. Už úvod so stredoškolákmi a obrazom inteligencie amerických detí ukazuje že sa nebude jednať o serióznu časť a pokračovanie v ktorom sa miestny lekár opakovane pýta na to, kto je expert, miestny odborník na hmyz a jeho "šarm" a dvorenie Scullyovej, Doggetove opakovanie toho že miestny študenti majú v hlavách "nasrané" a aj výkon hlavného hrdinu tejto epizódy napriek tomu, že tu podobné epizódy o snahe začleniť sa odlišných jedincov už boli, túto časť radia medzi tie najlepšie humorné ktoré seriál ponúkol. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama