Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Doggett se probouzí v násilném mexickém městě a nepamatuje si svou identitu. (Disney+)

Recenze (7)

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Agent Dogget sa preberie nato, ako sa mu niekto z nohy snaží ukradnúť tenisku. Nepamätá si kde je, ako sa tam dostal ale čo je najhoršie ani to kto vlastne je. Opäť dobrý nápad, ktorý nebol dotiahnutý do dobrého konca. Prebratie sa agenta v Mexiku so stratou pamäte a aj zapojenie mexického kartelu sa dalo spracovať oveľa lepšie. Celkovo začala byť deviata série už iba spomienkou na kedysi výborný seriál. ()

Reklama

Nikolas__ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Solidní pečeť - 80 - 89% Na Akta X velmi netradiční, akční, napínavá jízda, kterou napsal Vince Gillian, který vytvořil parádní Breaking Bad, a je to vidět. Je tu znát jeho styl. On už samozřejmě v minulosti hodně epizod X-files napsal, je to vlastně jeden z úplně nejlepších scénáristů Akt X vůbec a napsal jedny z mých nejoblíbenějších epizod. John Doe mezi ně rozhodně nepatří, dokonce bych řekl že spíše patří k těm jeho slabším a méně zapamatovatelným, ale rozhodně jde o jakýmsi způsobem jedinečnou epizodu. Naplno se tu ukazuje jak je Robert Patrick nadaný a talentovaný herec. K tomu bych ještě řekl, já ho mám hrozně rád, a štve mě jak prostě hodně lidí brečí že tu není Mulder, že to prostě už nebudou sledovat. Nesmysl, Doggett je perfektní náhrada, oni jsou takový jing a jang, každopádně Mulder se potom naštěstí vrátil, jasně, na něj nikdo nemá, ale i tak, John je parádní. A tak nějak se zapomíná i na to že Doggett je vlastně dost vtipná postava. No nic. V tomto díle ztratí paměť, což je celkem zajímavé, a ve finále dostaneme taktéž ojedinělou akční přestřelku. Není to Vince Gillian v nejlepší formě, ale je to Vince Gillian. Kvalitní epizoda. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Scenárista Vince Gilligan měl chuť na gangsterku z prostředí mexického kartelu. Jenže to sám o sobě není materiál pro Akta X, proto do příběhu přimíchal paranormální element v podobě upíra, co lidem vysává vzpomínky (oficiální označení té postavy je opravdu "memory vampire"). Plně chápu lidi, kterým se tato epizoda nelíbí. Ono to místy nepůsobí jako Akta X. Kdyby tu nebyl ten vysávač paměti, mohl by to být díl z kteréhokoliv kriminálního seriálu (a děj by se nezměnil). Mně to ale nevadí. Epizodu beru takovou, jaká je. Nejsou to možná tak úplně Akta X, ale to nic nemění na tom, že je to výborné. K tomuto dílu přistupuji jako k samostatné entitě, nebudu ho s ničím srovnávat. I kdyby to nebyla Akta X, ale epizoda z nějaké antologie nebo vlastní film, na mém hodnocení by to nic nezměnilo. Je to prostě famózní sólovka Roberta Patricka. Já jsem si ho oblíbil, a tak díl tohoto typu vítám všema deseti. Patrick tu předvádí vysoce kvalitní výkon a já mu jako divák věřím, že si Doggett prošel třináctidenním mexickým peklem (s tím souvisí i dobrá práce maskérů, kteří se na jeho zmláceném obličeji vyřádili). Jak říkám, řadě lidí se to asi líbit nebude. Nejsou to typická Akta X. Mně ovšem netradičně pojaté díly nevadí, když jsou kvalitní. A tento je velmi kvalitní. Sešlo se zde mnoho talentu, před kamerou i za ní. A je to vidět takřka z každého záběru. Takovéto díly mě baví sledovat. Kam se na to hrabe nějaký "Lord of the Flies". "John Doe" je napínavým příběhem z prostředí, na které v Aktech X nejsme moc zvyklí (mexický zapadákov se povedlo dobře nasimulovat). Je to závan svěžího větru, který mi přišel po dvou bídných epizodách vhod. Možná je to tím, že v této fázi od seriálu moc nečekám, ale za sebe prostě těch 5 hvězdiček dát musím. Nejsem profesionální kritik, u hodnocení beru v potaz i svůj ryze subjektivní divácký zážitek. A zde jsem se bavil královsky. A to přitom k smrti nenávidím klišé se ztrátou paměti. :-) P. S. Monica je v tomto dílu také dost cool. Zato Scullyovou nemá cenu komentovat. Kolik tu měla scén? Dvě? Tři? A v žádné z nich nemusela být, Skinner a Monica by to zvládli sami. To její násilné vkládání do děje je už otravné. Anderson se měla na seriál vykašlat, případně se stát jen mytologickým hráčem. Bylo by to asi lepší než tahle komedie... ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama