Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Reyesová cítí, že sehrála roli v sérii strašlivých vražd před sto lety. (Disney+)

Recenze (8)

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V meste Novi vo Virgínii je zavraždený člen terapeutickej skupiny v kostole (ktovie prečo nie v mešite) brutálnym spôsobom.Je zaživa stiahnutý z kože. K prípadu sú povolaný Dogget a Reyesová, ktorý o pitvu obete požiadaju Scullyovú. Tá spolu s Doggetom tvrdia, že sa jedná o popravu v štýle drogových gangov, kedže obeťou je hispánec. Reyesovej pocit, že je na prípade čosi iné sa potvrdí, keď Scullyová narazí na podobný prípad vraždy, ktorý sa stal pred štyridsiatimi rokmi. Opäť epizóda ktorá bola skôr krimi ako mysteriózna, napriek tomu s dobrou zápletkou aj keď Reyesová začína byť epizódu od epizódy nesympatickejšou postavou.Muldera proste bolo nemožné nahradiť. ()

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tvrďák Robert Patrick, upozadená Scully a pôsobivý námet o sťahovaní z kože, ktorý však nie je dostatočne pútavo, chytľavo a zaujímavo spracovaný a miestami som sa nudil. Potešil ale príjemne priamočiary scenár a temná atmosféra. Taký ten neurážajúci diel Aktov X. Nech si hovorí kto chce čo chce, medzi Gillian Anderson a Robertom Patrickom bola parádna chémia. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jestli nějaký díl z 9. série vidět, pak je to tento! Tohle je naprostá hororová pecka. Osmá sezóna měla "Roadrunners" a devátá má "Hellbound" - v obou případech se jedná o díly, které svým celkovým pojetím evokují staré série. "Hellbound" je epizoda klasického střihu ve stylu 3. a 4. řady. Manners nechává zapomenout na "Lord of the Flies" a znovu se připomíná jako král "akťáckého" hororu. Epizoda je temná, krvavá a neuvěřitelně atmosférická. Trikaři se tady vyřádili. Také musím pochválit povedené lekačky. Nejsou to přímo jump scary, ale jsou jim hodně podobné a hlavně všechny fungují. Při sledování epizody mě příjemně mrazilo. Ba co víc - místy jsem se opravdu bál! A nemůžu říct, že by se mi po zhlédnutí zrovna dobře usínalo, "něco" z toho dílu ve mně zůstalo. Silný zážitek, horor jak má být. Pointa příběhu je zajímavá a mně to nepřišlo blbé, ta zápletka je z mého pohledu chytře vymyšlená. A musím ocenit, jak to koresponduje s tím, co bylo o minulých životech řečeno ve čtvrté řadě v epizodě "The Field Where I Died" (neustálá provázanost mezi lidmi). Možná to nebylo úmyslné a jde jen o šťastnou náhodu, každopádně si to neprotiřečí a odpovídá to pravidlům, co seriál nastolil. Annabeth Gish zde předvádí jeden ze svých nejlepších hereckých výkonů v sérii. A jak už jsem několikrát zmiňoval - u 9. série se pojetí postav liší podle toho, kdo je píše (a jak je píše). David Amann to má zmáknuté, takže tu chemie mezi postavami funguje. A příběh je koncipován tím způsobem, že v něm i Scullyová má své opodstatnění. Za mě je "Hellbound" nejlepším dílem 9. série (nemyslím si, že ho něco ještě překoná). Možná jsem až přehnaně nadšený (bylo to mé první zhlédnutí), ale zatím to tak prostě cítím. Tohle jsou Akta X v té nejlepší podobě. I po tom jednom zhlédnutí díl s klidným svědomím zařadím mezi ty nejlepší epizody seriálu. Samozřejmě, TOP 10 to není, ale do nějakého širšího žebříčku bych se ho dát nebál. ()

Grogan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zase jednou pěkně brutální a napínavá epizoda, byť s hodně za vlasy přitaženou pointou. Musím nesouhlasit s Trevorem, Monica sice není Mulder, ale problém věřit nemá a pro mě je za něj dost kvalitní náhradou (Dogget je taky dobrej, ale jeho charakter skeptika je spíše podobnej Scullyový), navíc se na ni kouká mnohem lépe než na Muldera. ()

Nikolas__ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Solidní pečeť - 80 - 89% Pecka jak vyšitá. Je to skoro tak boží jako Daemonicus, je to definice Akt X, je to temné, je to drsné, ale fakt hodně drsné a brutální. Moc mi každopádně v podobně vážných a hororových dílech nesednou blbosti jakože žije člověk stažený z kůže, ale jinak vše skvělé. Je to vlastně taková klasická Akta X detektivka, ale vážně dobře zpracovaná a režíroval jí Kim Manners, což je pro X-files taková režisérská klasika, například režíroval podobně drsný, ale neporovnatelně kultovnější Die Hand Die Verletzt, a další, další pecky. Co se týče těch kompletně nepříběhových samostatných MOTW epizod, je z této sezóny Hellbound u lidí všeobecně asi nejoblíbenější. Pro mě ne, není to nějaká budoucí legenda, kdyby byla, byla by už asi teď, když už je to tak staré. Hellbound taktéž ukazuje, jak nechutné můžou X-files pořád být. Tady ta tématika stahování z kůže opravdu není zrovna nejpěknější :) ()

Reklama

Reklama