Reklama

Reklama

VOD (1)

Armáda postaví Muldera před soud a vyslechne si svědectví o mimozemském spiknutí. Mulder uteče ze své vojenské cely a vydává se na cestu, aby našel muže, který může pomoci. (Disney+)

Recenze (33)

novoten 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mnozí se během dlouhých let a stovek epizod vzdali jejího hledání, ale přesto je tady. Pravda se na samém konci ukázala v celé své kráse a dokázala jednu zásadní skutečnost - k Aktům X patří Fox Mulder. Samozřejmě nedám na Danu Scully dopustit a a zamiloval jsem si i Doggetta a obzvlášť pak Monicu, jenže ty nejzajímavější nitky kolem syndikátu, kolonizace, únosů, černého oleje nebo Samanthy zkrátka pasují k onomu nenápadnému geekovi se zálibou ve slunečnicových semínkách. Poslední díl ukazuje, že supervojáci nebo William bezpochyby uměli zaujmout, ale přece jen byli kvalitativně o schod níž. Samotná The Truth je ve své rekapitulační náladě napínavá, osvobozující a hlavně nostalgická. To množství známých tváří nepřestane překvapovat ani na samém konci, mě osobně nejvíc potěšil Krycek a nejvíc dojali Osamělí střelci. A k posledním minutám snad jako pravověrný shipper můžu říct jen Maybe there's hope.. ()

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Myslím, že v rámci možností vcelku adekvátne dôstojné ukončenie deväť (!) rokov vysielaného seriálu pozostávajúceho z deviatich (do roku 2002) sérií a dvoch spin-offov (resp. rip-offov) s celovečernou minutážou. Miestami je to s odstupom rokov trošku smiešne (fakt sa všetci na súde so smrteľne vážnou tvárou bavia o existencii mimozemšťanov?), ale inak fajn. ()

Reklama

Colonist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Závěrečná epizoda legendárního seriálu. Nenechte se zmást laciným hereckým obsazením, co zde na CSFD je - hrají zde všichni naši staří známí (dokonce se objeví i ti, co během seriálu zemřeli :-) ) - Máme tu samozřejmě Scullyovou, Muldera (který se zde v deváté řadě objevuje poprvé), asistenta ředitele Skinnera, agenta Doggetta a jeho novou kolegyni, Muže s cigaretou a mnoho dalších hlavních postav. A o čem vlastně závěrečná epizoda je? Mulder tajně pronikne do vojenského komplexu, kde chce konečně odhalit pravdu, po které 9 let pátral. Je ale dopaden a souzen. Aby ho jeho přátelé osvobodili, rozhodnou se vypovídat o klíčových událostech za posledních 9 let svého vyšetřování. Bohužel je to celkem bezúspěšné, a tak pomohou Mulderovi utéct. Tím to ale ještě nekončí... V první půlce je epizoda takovým shrnutím mytologie seriálu za posledních 9 let (mytologie = hlavní náplň seriálu = mimozemšťané, vládní konspirace, záhady, které na sebe navazovaly a postupně jsme je odhalovaly) a ve druhé se zase odehrává v místech, které nám připomenou legendární epizodu Anasazi. Samozřejmě, že zde nechybí akce. I když nějakých strašidelných scén se zde nedočkáte (hororová Akta X byly obvykle normální epizody, mytologie byla vždycky více dramatičtější a sci-fi). Je to kvalitní zakončení slabší 9. řady, kde nebyl Mulder a kde Scullyová byla poněkud odsunuta do pozadí, takže jsme sledovali vyšetřování agenta Doggetta a jeho nové kolegyně. No a hlavně je to důstojné zakončení legendárního seriálu. ()

skrblik007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nečekejte něco epického. Pokud jste shlédli celý seriál, vězte, že v téhle epizodě už nic nového nebude, tedy kromě toho data. Dvojdíl se věnuje rekapitulaci mytologie a můžete v něm zahlédnout i některé zlomové okamžiky. Také se objeví mnoho známých tváří, které jste mohli za těch 9 sezón zahlédnout. No a konečně v této epizodě vypluje na povrch, to, co už stejně všichni víme, vztah Muldera a Scullyové. ()

Ještěřák 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je mi, jako kdyby mi po devíti letech umřel pes nebo tak něco. Jasný plný počet za 9 (většinou) krásných sérií, za Muldera, Scullyovou, Skinnera, Muže z Pentagonu, Pana X, Maritu, Syndikát, zelené mužíčky... a hlavně za zábavu, nad kterou lze i přemýšlet. Sem tam nás diváky vodili za nos a předváděli všelijaké držkopády, ale pořád to byla velká jízda, ne? ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení probíhalo v americkém státě Kalifornie v lokalitách Los Angeles, Fresno, Borrego Springs a Long Beach. (Terva)

Reklama

Reklama