Reklama

Reklama

Akta X - Série 11

(série)
Trailer
Drama / Horor / Thriller / Mysteriózní / Sci-Fi / Komedie
USA / Kanada, 2018, 7 h 27 min (Minutáž: 42–45 min)

Tvůrci:

Chris Carter

Kamera:

Craig Wrobleski

Hudba:

Mark Snow

Hrají:

David Duchovny, Gillian Anderson, Mitch Pileggi, William B. Davis, Barbara Hershey, Miles Robbins, Madeleine Arthur, A.C. Peterson, Annabeth Gish (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Další kapitola Akt X nabízí 10 strhujících epizod mysteriózní série, která se pohybuje na pomezí vědy a skepse; mezi tím, co lze vědecky dokázat, a tím, čemu se rozhodneme uvěřit. David Duchovny a Gillian Anderson se vrací v rolích agentů FBI, Foxe Muldera a Dany Scullyové, aby vyšetřili nevyřešené případy plné nevysvětlitelných záhad, vládních spiknutí a utajených mimozemských kontaktů. Mulder se Scullyovou nepřestávají v hledání pravdy ani v pátrání po dávno ztraceném synovi Williamovi. Hledají ho ale i jiní a osud lidstva je v sázce. Jedna věc je jistá: tajemství budou odhalena… A pravda bude konečně na dosah! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (24)

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Chris Carter mal urobiť to isté, čo urobil George Lucas so Star Wars – mal predať svoje milované univerzum a prenechať ho novej, sviežej a v dobrom modernej krvi, ktorá by si starý svet vážila, ale zároveň by sa nebála na zabehnuté univerzum a postavy pozrieť úplne inými, novými očami. Bohužiaľ, nestalo sa. Chris Carter to nepochopil. Nepochopil vôbec, ale naozaj že vôbec nič. Nedokázal odísť na úrovni. Nezvládol sa s nami a so svojim milovaným FBI-svetom rozlúčiť so cťou. Nie, nikomu nič nepredal (ani nedaroval) a radšej si tvrdohlavo stále ide to svoje. Problém je v tom, že to, čo bolo vzrušujúce a jedinečné v 90-tych rokov, kedy Akty X patrili k tomu najbombastickejšiemu, čo ste mohli v telke pozerať, je v roku 2018 nepostačujúce, predvídateľné, staré a plné klišé. Unavené réžie, priemerné scenáre. Herci sa síce snažia, ale tvorcovia sa bezradne a bezmocne topia v mimozemsko-sprisaheneckej línii, ktorá ma pravdupovediac nikdy príliš nebavila. Čo sa mi páčilo? Gillian Anderson (Mulder bol už troška rozvláčny, detto môj asi najväčší macík seriálu Skinner), posledný diel (ktorý dobre uzavrel viaceré veci - bruško, Muž s cigaretou), zvýšená drsnosť (diel s „ľudskou stonožkou“ alebo „vybuchovanie“ v poslednej epizóde) a komediálny diel s Reggiem (čože, vy nepoznáte Reggieho???). S tým tvrdením ohľadom komediálnej časti je to ale troška WTF, pretože odľahčenejších dielov je tu v skutočnosti oveľa viac. Asi viac, než by sa mi páčilo. Dokonca i časti, ktoré sa začínajú temne a ponuro nakoniec väčšinou končia ako „komédie“. Najviac ma sklamala absencia čisto hororového dielu – je tu pár náznakov, ale nakoniec sa i spočiatku hororové diely v polke zvrtli k úplne inému žánru. Vôbec netuším, či po tejto sérii vôbec má zmysel očakávať dvanástu. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jakmile jsou tu samostatně stojící epizody, tak fungují když ne výborně, tak prostě alespoň dobře, všechny, ať už jsou horrorové, mysteriozní, nebo sebeparodické. Bohužel, díly, které by měli být vrcholem velké, mimozemské dějové linky, která vede seriálem přes dvě stě dílů, jsou hrozně odfláknuté, béčkové a trpí nedostatkem dobrého scénáře stejně, jako mořské želvy světelným znečištěním a plastovým odpadem. Na některé díly se hrozně rád podívám znova, ale na některé chci co nejdřív zapomenout a hodlám předstírat, že neexistují. ()

Reklama

noriaki 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedenáctá série pokračuje v duchu desáté. Kvalita je nevyrovnaná a mytologické díly patří k těm nejhorším. Velkým pozitivem je vzestupná tendence. První díl je mizerný, druhý zajímavý, třetí starosvětsky skvělý (klidně by mohl patřit někam do prvních let seriálu), čtvrtý excelentní (v parodických epizodách jsou kupodivu Akta-X v dnešní době nejsilnější). Až u pátého dílu moje nadšení ochladlo. Stačilo ovšem na to, abych na setrvačnost dojel až do konce. Tenhle seriál má pořád co říct, i když se občas trochu zakoktá. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To čo dokázali s Aktami X spraviť Darin Morgan a Glen Morgan v 11 sérii sa Chrisovi Carterovi nepodarilo za predchádzajúcich 10 ani raz. Takto znevážiť fenomén jednej generácie sa ešte hádam nikomu nepodarilo. Ak by nebolo niekoľkých dobrých epizód verných osvedčeným témam okultizmu či neprirodzených bytostí, tak by jedenásta séria hádam ani nestala za pozretie. Takto aspoň v niektorých momentoch pripomenula, prečo boli Akty X svojho času fenoménom, akým je teraz Hra o tróny. Vďaka za tých pár skvelých epizód, ale nastal čas nechať Muldera so Scullyovou odpočívať a užiť si dôchodok, kam už, bohužiaľ, patria aj Akty X. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nikdá bych nevěřil, že to napíšu, ale když píše a režíruje Chris Carter, je to peklo a nová Akta X v tu chvíli vypadají jako výtvor dítěte z mateřské školky. Naštěstí je v 11. sérii dost prostoru i pro ostatní tvůrce, a právě v těchto okamžicích se na televizní obrazovky vrací to nejlepší z devadesátých let minulého století (tři epizody dokonce bez problémů dosahují ranku sta procent). A tak tedy oběma agentům držím palce i dál, jen ať na ně co nejméně sahá jejich duchovní otec. Hořkosladké zadostiučinění. ()

Galerie (167)

Reklama

Reklama