Reklama

Reklama

Akta X - Série 11 (2018) (série)


Život po životě (S11E02)

(epizoda)

VOD (1)

Obsahy(1)

Mulderovi vyskočí na mobilu vzkaz, který je prosbou ze záhrobí. Brzy ho začne pronásledovat skupina zabijáků, která zjevně nechce, aby Mulder již 16 let mrtvému muži jakkoli pomohl. Mulder i Scullyová však zabijákům utečou a pustí se do riskantního vyšetřování utajovaného posmrtného programu... (TV Prima)

Recenze (24)

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Joj bože bože, celé zle. Ledva 2*%. Čo sa to s Aktami X deje? Naozaj sú vyčerpané, vyhorené a nemajú už svojim fanúšikom, nevraviac o potenciálnych nových, čo ponúknuť? Najlepší je Skinner, ktorý je tu tak minútu a pol. "Napoly" sa vracia jedna obľúbená vedľajšia postava zo starých dielov, ale celé je to WTF. Zápletka o dušiach, kradnutých prostredníctvom smartfónov je absolútne mimo. Zatiaľ dva diely 11. série a oba zaručene mimo. Chcelo by to hororový diel. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle je vážně ten nejhorší úvod, který mohla Akta X mít, po prvním díle, který znásilňuje "hlavní příběh" v míře nevídané, je tu tohle. Tady se zas vykopávají mrtvé tváře, zjevuje se další zlá organizace, která nedává vůbec smysl a podstata episody je neskutečně béčková, že by béčkově působila i na začátku devadesátých let. Respektive, ono by to mohlo být i slušné, ale to by si někdo musel dát alespoň trochu práce se scénářem. Akta X křížená Matrixem se prostě nekonají. Asi naštěstí, chtělo by se dodat. ()

classic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Scully je stále dosť sexy, a to je na prahu okrúhlej päťdesiatky. To ma na jednej strane veľmi teší, lebo práve kvôli tomu som sa s chuťou vrátil ku starým - známym, ale na strane druhej ? - Druhá epizóda ma normálne vytočila z mojej klasickej miery zdržanlivosti a nie zbytočnej výbušnosti, aspoň zo súčastnosti, v minulosti som taký kľudný určite nebol. No, keď som postupne vnímal scenár, tak si vravím : „Tu niečo nie je v poriadku” ! Títo dvaja nezničiteľní agenti F.B.I. sa doslova predierajú cez rozličné prekážky, až s takou ľahkosťou, že takéto „šťastie” nemá ani slávny agent s povolením likvidovať nepohodlných jedincov, i on sa viacej natrápi, keď sa nachádza v ohrození vlastnej existencie. Mám taký pocit, že celý ansámbel mal zo všetkého jednu, veľkú srandu. „Najprv boli na gauči, na ktorom relaxovali, čochvíľa im to bude odopreté, aby konečne na záver taktiež zasadli opätovne na túto legendárnu pohovku, na ktorej musia teda poriadne zrelaxovať, pretože sú strašne unavení”... Takýto scenár patrí jedine do koša na odpadky !!! ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Agenti Mulder a Scullyová sú vo Farrs Corner vo Virgínii napadnutí tromi maskovanými páchateľmi. Tesne predtým sa na Mulderovom mobile objavi videohovor od člena Osamelých strelcov Langleyho, ktorý sa ich snaží varovať. Lenže Langley leží pochovaný na cintoríne v Arlingtone aj s ďalšími dvomi členmi Osamelých strelcov. K tejto časti treba dodať, že sústrediť som sa prestal potom, ako po vtrhnutí do domu Muldera ten spolu so Scullyovou zneškodia bez problémov dvoch členov elitného komanda, ktorými sú Rusi. A keď Skinner rozvinie teóriu, ako FBI zverila IT techniku ruskej firme, ktorá ich odpočúva a ostatné hlúposti, prišlo mi ľúto, že tieto bludy zasiahli aj do Aktov X. Koľko rokov dokázal byť seriál politicky nezainteresovaným a teraz Chris Carter prostrednctvom Glena Morgana ukázal, že je ďalšou ovcou v stáde. Zvyšku epizódy som príliš pozornosti nevenoval, kedže sa nápadne podobala až na dve z predchádzajúcich sérii, v ktorých už človek a umelá inteligencia splynuli. Skôr by tých konšpirátorov malo zaujímať, že ak by ruskí hackeri všetko čo sa im prisudzuje dokázali, prečo sa pred nimi nedokážu amíci chrániť. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další šílenost, která se vůbec nebere vážně - jenže tohle bylo fakt dobrý a asi i lepší, než jakýkoliv Můj boj, s nájezdem na velmi zajímavou mytologii, jenže to by scenáristé neměli být líní. Být tahle epizoda součástí původních sérií, asi by to fakt bylo dobrý, takhle to působí nějak šroubovaně jen proto, aby tam bylo o něco o Střelcích. Jenže... This vůbec není pitomost. Je to epizoda zajímavá, má nápad, je kvalitní a mě bavila, opravdu super překvapení se zajímavým potenciálem na pokračování, které ale pravděpodobně nebude, Takhle teda máme alespoň velmi fajn jednohubku, která sice původním 201 dílům nesahá ani po úvodní titulky, ale v rámci celého seriálu je stejně nadprůměrná, skvěle akční a zatraceně zábavná podívaná pro fanoušky, která rozhodně nezklamala. Jedenáctka zatím super. 75%. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pokračovať v živote simuláciou v mobile a tak získať nesmrteľnosť, to nie je až taký zlý nápad, ako je zlé jeho spracovanie v tejto epizóde. Akčné prestrelky a jeden zúfalý príhovor zo záhrobia, to nie je to, čo očakávam od Aktov X. A dorazili to zamotaním všemožných nedávnych špionážnych káuz z nášho skutočného sveta. ()

Angelitos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak nevím, co to mělo znamenat, jestli zase nějaká parodie. Mulder a Scully jak kdyby úplně jiné postavy. Najednou jsou to superheroes či co.... Skáčou tam ze schodů v 50, nereálné toto :D Hodně chabý díl. ()

helraiser 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další neskutečně slabí díl s odkazem na trio osamělých střelců ze starých dobrých Akt X, kde bylo vše v pořádku. Tento díl je tak špatný, že i nejslabší epizoda ze sedmé řady proti tomu je výborné dílo. Zklamání jak hrom a nezachrání to i ,,osamělí střelci " . Škoda, potenciál tam byl. ()

Solverino 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bože muj, to je ale kokotina :( Kdo vymejšlí ty zápletky? Někdo s alzheimrem? Ty wogo tomu snad neuvěřej ani malý američani.... SPOILER: ty wogo, že nás po částech nahrávaj přes smartfouny do virtuální reality?! To jako vážně?!!! Přes telefonní hovory? To mě poser :( To je teda dost na dlouho... to se asi nedočkám. ()

PetrJulian 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak buďto je tohle parodický díl, v tom případě je mimořádně špatný. I když ty parodické díly mi nikdy nepřišly na chuť, ani jeden. Nebo je to "vážně" míněný díl (soudě podle komentářů zde ano) a pak je to béčková slátanina. Ničemu se zde nechtělo věřit. Co je špatně? 1) Dva agenti zabijí někoho jen tak. Sice jsou to federální agenti s právem nosit zbraň i zabít, ale toto právo v posledních epizodách používají nějak často. Už jim ani nepřijde, že zabili člověka. Ani se to pak nevyšetřuje. 2) Ty postavy, které jim vnikly do domu a zabili je, zabili až moc lehce na to, že to nejspíš byli zabijáci. Asi to zrovna byli amatéři. 3) Nepochopil jsem scénu ve vysoké budově. Agenti se udržují ve formě tak, že po schodech vylézají 30 pater. Ve 25. patře se otevřou dveře na schodiště a z nich vyrazí několik zlých postav, které se okamžitě ujmou Muldera. Ten nemá šanci utéct. Zato Scully si nikdo nevšimne a ta v klidu dojde až nahoru. Tam je zařízení, které má za úkol zničit, což se jí povede poměrně lehce a nikdo se jí v tom ani nepokusí zabránit. 4) Uprostřed noci jsou agenti na hřbitově a Scully pronese: "Muldere, mívají hrobníci noční?", protože vidí někoho, kdo jim opět jde po krku. Ne, v tomto díle jsem nemohl brát nic vážně, ani jeden moment. ()

imaginer21 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jestli jsem předchozímu dal (skoro) odpad, tohle je určitě poctivější záležitost. Sice je pořád cítit odér bezradnosti v psaní originálních scénářů s někdejší kvalitou, ale zachraňuje to (a to dost hodně) starý dobrý suchý humor, hlavně Mulderův. Dokonce celá epka by mohla mít náběh na parádní spikleneckou linku v mytologii, ale už předem cítím, že toho tvůrci (už) toho nejsou schopni. Ono taky docela chápu i je - dostali po dak dlouhé době možnost oživit to, na čem kdysi pracovali každý den a kvalitní psaní jim šlo od ruky. Když si dáte (nucenou) pauzu, na rozjezd něčeho dobrého jako kdysi potřebujete víc času, protože za tu dobu se nezměnil svět, ale i vy sami. Každopádně toto bylo už poctivě na půl cesty k navázání na feeling starých dobrých X-Files, kterých se fanoušci nikdy dosyta nenabažili a touží je mít i po těch 16 letech. Chápu je všechny. ()

Reklama

Reklama