Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Mulder a Scullyová jsou povoláni do malého města, kde došlo k několika podivným sebevraždám. Zemřelí údajně před svou smrtí viděli své dvojníky... (TV Prima)

Recenze (22)

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nie som vysadený na hollywoodske milfky, ale Gillian Anderson v 11. sérii vyzerá tak dobre, ako ešte doteraz v žiadnej inej. Toľko k plusom. A inak? Skoro všetko zle. Myslel som, že priemernejšie, ako desiata sezóna to byť už nemôže, ale zjavne som sa mýlil. Zatiaľ mám z 11. série za sebou tri diely a jeden horší, ako druhý. Nudné, rutinné réžie, nezaujímavé a odfláknuté scenáre. A Duchovny? No, ruku na srdce – Fox Mulder je síce výrazná a kultová postava, ale keď sa nad tým zamyslíte, nejde o nejaké showmana, ktorý by vyložene vedel držať divákovu pozornosť. Je proste tak trocha... suchar. Aj do tejto epizódy Carterovi zamiešal humor, čo je škoda, lebo humor sa do Aktov X nikdy nehodil (hoci v nich bol od začiatku, ale komediálne časti som vždy vnímal najnegatívnejšie). Zápletka o dvojníkoch má veľký potenciál, ale nebol využitý (radšej si na túto mrazivú tému pozrite Črepy v hlave s Lenou Headey). ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První Monster of the Week téhle sezony a hned nádherně balancuje na hraně divnosti, kdy jsou tu přítomné zábavně psychotické postavy, z nichž minimálně jedna má vizáž pedofilního preparátora kachen, co rád poslouchá samohrajkovou dechovku a pije u toho drinky s deštníčkem. Není to nijak perfektní episoda, ale funguje a dělá čest zlatému věku akt X. ()

classic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S jedným prižmúreným okom, a predsa dám za štyri, a prečo nie, keď sa tak polepšili, stále sa ide v takom uvoľnenom štýle, že dvoch nebojácnych agentov Federal Bureau of Investigation nerozhodia ani všelijakí schizofrenici, dvojníci, a iné prípady, majú perfektný nadhľad, a dá sa povedať, že v súčastnosti berú všetko s humorom. A ja osobne vidím takú sympatickú NOSTALGIU, keď staré - dobré časy sú už dávno za Foxom a Danou, ale to neznamená, že ich tým pádom ľutujem, a len zo zotrvačnosti takto hodnotím, skrátka, tretia epizóda mi pripomenula minuloročný kino - trhák SPLIT, pôvodom indického režiséra Manoja Nelliyattua Shyamalana, ktorý mal taktiež premiéru v zimnom období, a asi aj preto som bol voči Carterovi zhovievavejší, lebo som pomýšľal, že udelím iba tri hviezdičky. Inak i tu sa vynikajúco experimentovalo s réžiou, a áno, je to náramne zaujímavé aj svieže. Nakoniec si takéto nadštandardné hodnotenie zaslúži... ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mulder so Scullyovou odchádzajú do okresu Henrico vo Virginii aby prešetrili prípad mladíka Arkieho, ktorý šoféroval pod vplyvom alkoholu ale tvrdí, že volant strhol niekto kto vyzeral ako on. Zaujímavým na prípade je pre Muldera fakt, že v okolí sa stalo už niekoľko úmrtí, ktorých obete pred smrťou tvrdili že tiež vidia svojho dvojníka. Prípad ešte ani nezačnú poriadne prešetrovať a medzi obete pribudne aj Arkie, ktorý sa obesí vo svojej cele. Konečne sa tvorcom podarila epizóda, ktorá znamenala návrat ku koreňom Aktov x a ich najlepším častiam. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečně. Nemožné se stalo skutečností a nová Akta X nám poprvé od svého návratu nabídla epizodu, která si skutečně zaslouží pochvalu a která se opravdu vrací "ke kořenům". A dokonce je od Chrise Cartera, vážení přátelé! Naprosto neskutečné! Plus One je první epizoda revivalu, která není směšná, nepůsobí infarkty, zachváty vzteku ani není spekulací hodná. Plus One jsou opravdu Akta X. Tak, jak mají být, se vším, co k nim patří a která se vyrovnají tomu nejlepšímu z prvních čtyř sérií, opravdu - docela skutečně. Mulder a Scullyová jsou sice spolu zase v posteli, ale proberou stáří (to bylo dobrý), a stihnou vyřešit problém, kterému naprosto vládne geniální Karin Konoval. Není tady Skinner, není tady žádná novodobá konspirační pitomost, není tady žádná uřvaná scéna na téma William, je tady prostě jen případ, který je zábavný i napínavý, ale hlavně vynikajícně natočený - jen ta ústřední hudba tam hraje v poněkud bizarních momentech, což mě trochu zenklidnilo. Doufám, že další díly budou taky takové - i finále, pravděpodobně celého seriálu. Nějak se mi nechce věřit, že tuhle epizodu fakt napsal Carter, protože s tím seriálem teď dělá akorát naprostý koniny a vymýšlí pitomý fanfikce a bizarní Babylony. Chci uvěřit, že tahle éra už je pryč, ale nějak nemůžu. Plus One je ale fantastická. 100%. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Toto sú tie pravé Akty X, ako sme ich mali radi. Agenti nemusia zachraňovať svet, stačí pár jedincov, ak je to pútavé, dobre natočné a s prekvapivými momentami. Prijemným spestrenim sú vtipy a iskrenie medzi hlavnými hrdinami, čo bolo v starých epizódach úplným tabu. –––– Nič také, ako ZLO, nie je. Zlo je len konštrukt. ... Akt násilia alebo asociálneho správania si dokáže užívať každý človek s predstavivosťou. ()

jefff 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečně slušný díl. Z dílu sice zase čiší určitá omšelost, ale alespoň se nese v duchu klasický Akt X. Není to přepálené a je z toho cítit určitá nostalgie. ()

Angelitos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Já dávám průměr. Díl nebyl úplně špatný, jenom mi tam trochu něco chybělo. Mohlo to být více propracované a místo toho dlouhého postelového tlachání (ne že by mi to úplně vadilo, ten rozhovor byl zajímavý ale fakt zbytečně dlouhý) mohli dát více z případu. ()

imaginer21 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No nené, že by konečně malý zázrak? Moje srdce bušilo radostí přo každé minutě této epky, která se TÁK blížila tomu, co jsme na X-Files kdysi milovali. Myšlenkově otevřený Mulder, racionální Scullová, dost (v pozitivním smyslu a zde doslova) bláznivý plot pro nemytologický díl... a když už mi vadilo jen, to že oba dva herci jsou prostě nějak moc staří a nějak už jen parodují sami sebe, tak záhy i tuhle trhlinku v mém vnímání sami moc příjemně rozebrali. Dokonce tak příjemně, jako nikdy za celý předchozí Revival ani poslední film. Jen nevím, jak mám vnímat motiv slavného hudebního intra použitý při oné "postelově" scéně. Fingers crossed, aby ta stoupavá tendence kvality ještě aspoň chvilku vydržela, než to zas Carter pohřbí něčím zhola pitomým. ()

em.redrum 

všechny recenze uživatele

"Tvůj zadek má furt říz, Scullyová". Výborně - Lišákovi došlo, co už víme od první série.... Jinak moc hezká epizoda.. Návrat k prvním seriím. Dojímací motelová scéna za kterou bych před 20 lety dýchal.. A úplně poslední scéna je vážně rozkošná. DyckyX :) ()

Winster 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Souhlasím, kdyby každá ženská kolem 50 vypadala jako Deina :D tak je na světě líp! No je jen trošku škoda, že se ze vztahu dejna malder vytratilo takové to jak se měli rádi. ()

Reklama

Reklama