Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Mulder a Scullyová jsou povoláni k případu, kdy se dvě dívky v poblouznění málem navzájem zabijí poté, co viděly monstrum. Spojuje je osoba mladíka, který telepaticky komunikuje se Scullyovou, možná jde o vzkazy od syna, kterého dali před 15 lety k adopci. Jak brzy zjistí, nejsou jedinými, kdo usiluje o jeho nalezení... (TV Prima)

(více)

Recenze (19)

classic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pravdepodobne, ak nie naisto sa opätovne vrátim k pôvodným Akty X, a to ešte pred oficiálnym skončením jedenástej série, ktorá je akurát v polovici. Pomerne zaujímavo rozohraná partia ohľadom chalaniska Williama, ktorý je synom agentky Dany Scully. Ten si v samom úvode vystrelí ( hm... naozaj šikovný kanadský žartík ) zo svojich dvoch frajeriek v jednom momente, a pritom ONY sa navzájom nepoznajú. Názov piatej epizódy je Ghúl, čo je odkazom na mýtickú bytosť, ktorá sa ešte objaví niekoľkokrát. Babenky budú vynikajúco vystrašené, až sa takmer pokakajú. Ak viete, kto je Edgar Cayce, tak máte vymaľované ? Pretože vzťahujúce sa udalosti odkazujú na tohto výnimočného fenoména 20. storočia. Naozaj, netuším, po kom je synátor, ale čo tuším na 100 % je to, že „vstane z mŕtvych” , ale ešte predtým mu zavraždia pestúnskych rodičov, a aby toho nebolo zrovna málo, tak špeciálni likvidátori pôjdu po ňom s jediným cieľom - zavraždiť ho ! O napätie je mimoriadne starostlivo postarané, aj s neopakovateľným pocitom fantastickej nostalgie ! ()

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ja neviem, po komediálnych častiach som sa tešil na konečne hororový diel... a nakoniec to zas aj tak bolo niečo iné. Chris Carter uviazol na plytčine a obávam sa, že ak univerzum nepredá niekomu modernejšiemu, zabije ho tým. Ale oceňujem pekný finálny twist na pumpe. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Scullyová s Mulderom odchádzajú do Norfolku vo Virgínii aby prešetrili prípad vzájomného napadnutia dvoch stredoškoláčok na lodi Chiméra. Ich výpovede sa zhodujú v tom, že obidve boli napadnuté tvorom, ktorý vyzeral ako ghúl. Pri vyšetrovaní Scullyová zistí, že obidvom sa sníval rovnaký sen ako jej samotnej a obidve chodili s tým istým chlapcom. Konečne sa epizódy chopil niekto, kto neriešil politiku ale príbeh. Aj keď zo začiatku to vyzera, že sa dočkáme dobrej hororovej epizódy, postupne sa príbeh zmenil na hlavnú dejovú líniu celého seriálu a Scullyová sa aspoň nachvíľu stretla zo svojim synom. Ak by tam nebolo príliš dlhé vyplakávanie Dany a stredoškolák bez problémov likvidujúci zamestnancov ministerstva obrany mohlo byť hviezdičiek päť. Napriek tomu sa konečne seriál sústredil trochu aj na dej a nebol iba vyjadrovacím prostriedkom uzavretej skupiny ľudí. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi milé, velmi dobré. Na první pohled naprosto klasická Akta X, která ale nakonec přinesou velmi kvalitní posun ve Williamovské mytologii. Ačkoliv je to v rámci této série epizoda o něco slabší, než předchozí dvě, patří k tomu vůbec nejlepšímu, co nová Akta X nabídla. Prvni polovina má fajn atmosféru, ta druhá nabízí výbornou mytologickou zápletku a parádní cliffhanger na konci, navrch fenomenální herectví Gillian Anderson jako utrápené matky (proslov v pitevně je jeden z jejích nejsilnějších a nejlepších výstupů) a Duchovnyho jako typického Muldera. James Wong opět nezklamal a potvrdil své vysoké kvality. 85%. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Epizóda výborne ťaží z novych faktov série a pritom sa klasicky pohráva s jednoduchou mysterióznou zápletkou. Sú to klasické Akty X so znepokojivými momentami a mrazivým záverom. U mňa vysoká spokojnosť. –––– Sny sú dnešné odpovede na zajtrajšie otázky. –––– Bez vlastného názoru naletíte na všetko. ()

M1k9 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ať celkově X-Files jako seriál zklamal, minimálně závěr, tak se mu musí nechat body za velkou koncentraci dějových zvratů. Ghouli je další zdárný vzorový příklad. Aha to bylo jinak, aha to bylo úplně jinak. Wow a to skončilo úplně jinak. Ten kluk je dobrej. Má super cool schopnost superhrdiny a hlavně, je to náš kluk... 9/10 ()

helraiser 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tohle na to, že se jednalo o mytologický díl týkající se Wiliama atd. tak se opravdu povedl. Oproti minulým mytologickým dílům se tento opravdu povedl a opravdu připomíná staré dobré Akta X kdy Kuřák byl tím pravým padouchem. Tentokrát tedy dobrá práce. ()

PetrJulian 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I přes určité zlepšení (zvl. ve srovnání s předchozí příšernou epizodou) se nemůžu dočkat, až shlédnu zbývajících 5 dílů a celý seriál se uzavře. Už jsem se rozhodl. Pak se budu dívat na 100 let staré němé grotesky Chaplina, které svou kvalitou celá nejnovější Akta X hodně přebíjejí :D :D :D ()

imaginer21 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečně maličký posun v mytologii... i když tady to spíš byla epizoda o Scullyové coby (nezvyklým) osudem utrápené matce. Fakt škoda, že série má jen 10 dílů a teprve v půlce se (byť oklikou) řeší nejožehavější otevřená témata. Ale dobré, už začínám slavit, že po předchozím nemastném neslaném revivalu se tady tvůrci rozhodli za pět minut dvanáct dohánět (relativně) poctivě své resty. ()

st4nford 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělá mysteriózní epizoda, která nebýt aktualizace poetiky hravě zapadla do stylu starších dílů. I tak 5 hvězdy, protože je to velmi služná epizoda hlavně kvůli postavám a poselstvím. ()

Veldas 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Díl by to byl dobrý, kdyby tam nenacpali ty puberťácký scény s rádoby moderními slovíčky a podobný hovadiny.. Vážně někomu přijde normální, aby měl kluk dvě přítelkyně a ještě byl v tom díle za frajera? Vážně?! Navíc to bylo všechno tak okatý.. Ještě zbývalo, aby tam některá z nich v slzách pronesla "Jsem těhotná.", fakt.. Na tohle jsem opravdu alerigckej. Normálně bych dal 4 hvězdy, takhle musím dát jen 2. 40% ()

Macinkacz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle byl hodne povedený díl, uz jsem se bala, ze se to dale ponese v duchu - rozpitvani dalsich ruznych dějů. Scully v tomhle dile je presne ta Scully, kterou vsichni zname. Duchovny porad trochu zaostava, jak postavou Muldera, tak i hereckym vykonem, ale verim v lepsi zítřky. William... 95% - radeji si necham rezervu na další dil, dyby bylo neco jeste lepšího 👌 ()

Reklama

Reklama