Reklama

Reklama

Akta X - Série 11 (2018) (série)


Sledující (S11E07)

(epizoda)

VOD (1)

Obsahy(1)

Elektronická budoucnost může být pohodlná, ale co když se vaše zařízení účelně zblázní? Jsme sledováni na každém kroku, a pokud by někdo chtěl, může všeho zneužít. Zvláštní agenti Mulder a Scullyová okusí, jak by takový nešťastný den vypadal... (TV Prima)

Recenze (27)

classic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Umelá Inteligencia VERSUS človek. Už názov siedmej epizódky, 11. série je sám o sebe - zvláštny, absurdný, jednoducho podľa takéhoto bizarného pomenovania sa dá očakávať prakticky i teoreticky čokoľvek. A veru, že áno ! Fox a Dana čelia v blízkej budúcnosti brutálnej presile najmodernejších technológii, ktoré doslova a do písmena získali prevahu nad ľuďmi. Vezmite si také ignorovanie sprepitného v reštaurácii, čo to bude zo seba vyvodzovať za následky. Nerozlučná dvojica sa síce na chvíľu od seba odlúči, pričom po príchode domov ich očakáva robotický vysávač, alebo kŕdeľ dronov, čiže zakrátko na to, sa opäť spoja dohromady, ale stále nemajú vyhraté. O nejakých 50, 100 rokov môže technika napredovať šialeným tempom, až by sa mala mať generácia po nás na veľkom pozore. Vlastne, ONI sa na to budú pozerať úplne iným okom, ako my dnes. ()

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatiaľ 7 epizód 11. série a vyložene "vážny" bol jeden, max. dva. Do všetkých ostatných sa tu vo väčšej, inokedy zas v menšej (ale predsa) miere prepašoval humor. A humor a Akty X podľa mňa nejde dokopy (hoci viem, že už v najslávnejších dobách tohto seriálu, v 90. rokoch, sa vždy skôr alebo neskôr objavila humornejšia časť). Siedmy diel si berie na mušku technologický pokrok okolo nás, ktorý vyžaduje čoraz menej ľudských zamestnancov (automatické vysávače, drony, taxíky bez šoférov, samoobslužné reštaurácie...). Viem, čo tým chceli tvorcovia povedať, ale na môj vkus sú príliš jednoduchí a polopatistickí. Objímanie je hodnotnejšie, ako ustavičné ťukanie do mobilu. No wow, myšlienka roka Chris. Myšlienka roka. Inak ma na tejto časti potešilo asi len to, že je do nemalej miery nemá (ok, preháňam, ale v istom zmysle mám pravdu). ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Agenti Scullyová a Mulder sedia v reštaurácii vo Washingtone, D.C. na večeri, kde neobsluhuje žiaden personál ale prevádzka je riadená umelou inteligenciou. Mulder urobí obrovskú chybu a nedá sprepitné a tak sa začína pomsta strojov na oboch agentoch. Glen Morgan už raz v sérii predviedol, že je, ako sa spieva v pesničke od Green Day , americký idiot. Úplne prvého ho napadlo varovať pred nebezpečenstvom umelej inteligencie. Ani trochu ho netrápil fakt, že v Aktoch X, konkrétne hneď v prvej sérii ako siedma v poradí, takmer navlas rovnaká epizóda bola (Ghost in machine). Stroj síce zabíjal aby prežil, ale ak vezmeme do úvahy obdobia v ktorých filmy vznikli v podstate sú navlas podobné. Glenovi Morganovi môžme odkázať iba to, že si svoju frustráciu nad aktualizáciou svojho Jabka i8 mohol vybíjať aj niekde inde ako v Aktoch X. Bolo by dobré, aby pochopil, že neodoslaná správa v messangeri nie je výsledkom umelej inteligencie ale iba neschopnosťou amerických vývojarov aplikácie a ich aktualizácií. Rovnako aj svoju frustráciu z telefonátu na zákaznicku podporu SHITBOX ONE si mohol vykompenzovať prečitaním dobrej knihy a nie epizódou, v ktorej sa počas 95% deja pozeráme na tak slabý príbeh, ktorý by pri troche možnosti natočil hocikto. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pravděpodobně nejoriginálnější epizoda celých Akt X (žádná jiná mě takhle narychlo nenapadá), neskutečně luxusně pojatá a v dnešní době rozhodně velmi aktuální a navíc extrémně prorocká. Mulder a Scullyová, zákeřné technologie, minimum slov a scenáristická lahůdka, která je nejen úžasně zábavná a plná výborných vtipů, ale mnohem, mnohem více velmi silně znepokojující a děsivá. Tohle se fakt povedlo a jsem rád, že se tvůrci takhle odvázali a že tahle epizoda se šíleným názvem vznikla. 90%. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dokonalé. Presne tak si skeptici môžu predstavovať presmartovanú budúcnosť. Alebo už súčasnosť? To sa ani agenti Fox a Dana, ostrieľaní mimozemskými návštevami a nadnárodnými konšpiráciami, nestačili čudovať, čo sa to v bežnom živote deje. Vyjavené oči robo-kuchárov sú milé, ale neradno im odmietnúť sprepitné. Pomsta smart techniky je to, čo máme očakávať, ak nebudeme poslušní. ()

jefff 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedna z nejoriginálnějších epizod Akt X za poslední série. Scénáristicky poutavé, nevšedně distopické i příjemně kousavé. Akta překvapili a potěšili, takhle by měla vypadat moderní verze Akt X. ()

MiaMahoney 

všechny recenze uživatele

Více Googlu, více chytrých domácností, více šmírování! Nucený pokrok za každou cenu! Výborně dohnané ad absurdum, kam až jednou dojde zasraná digitalizace a muldernizace všeho. A jsem scullopevně přesvědčená, že to nebude trvat tak dlouho! Takže si vesele krmte své fejsbuky, foťte každou pičovinu na instagramy, šérujte, lajkujte, rejtujte a záhy se z toho poserete. fAKTA Xblití! (Dost to připomíná tenhle starší kousek, který je čím dál méně utopistický: http://www.zvedavec.org/humor/2004/01/775-objednavka-pizzy-v-roce-2015.htm A pokud je vám tenhle varovný prst stále málo, třeba prozřete tadyhle: https://www.theguardian.com/commentisfree/2018/mar/28/all-the-data-facebook-google-has-on-you-privacy?CMP=Share_AndroidApp_Facebook) ()

M1k9 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Úžasný díl, který by se neztratil i jako film. Určitě jeden z námětů, který bych od nových X-Files čekal. Doba ho vytvořila. Mrazivá atmosféra. Střídání příjemných pocitů komfortu se strachem ze ztráty kontroly. Narušení soukromí = samozřejmost. 10/10 ()

Angelitos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak úplně blbé to nebylo, dokonce jsem se párkrát i zasmála. Musím říct, že ta doba je fakt debilní a tohle to vystihlo. Kdyby to byl díl jiného seriálu tak fajn, ale tohle pro mě nejsou Akta x...bohužel mi to příjde jako plýtvání epizodou, když je jich tak málo. Ale zas chápu, že chtěli jít s dobou. Bohužel většina fanoušků asi v Aktech hledá něco jiného. ()

imaginer21 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím nejoriginálněji pojatá MOTW epizoda revivalu s jasným, leč nenutivým posláním. Epizody s umělou inteligencí měly v X-Files vždycky spíš takový humornější nádech a nekladly si za cíl divákovi nějak obohatit mozkové závity, neboť bylo známo, že to může skončit jen fiaskem. Nicméně v revivalu je všechno jinak a tak i tohle pravidlo se záhy rozhodli tvůrci porušit. A nedopadlo to vůbec zle! Geniální intro následuje parádní futuristické posezení v restauraci, které obyčejným rozhodnutím změní chod věcí v bláznivou hi-tech vykořisťovačku. "Nejsme dobří učitelé" je replika, která z těch opravdu mála skutečně vyslovených slov v celé epizodě dává divákovi jistou hrdost i pokoru, předně však radost za to, že právě v téhle (asi) poslední sérii Akt X něco v této souvislosti zaznělo. A Scullyové s původným krátkým sestřihem to SAKRA sekne! ()

Reklama

Reklama