Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Mulder a Scullyová pokračují v pátrání po synovi, který je v nebezpečí, protože je kvůli svým schopnostem součástí plánu na vymýcení lidstva. Mulder je mu na stopě, ale v patách má zločinecké agenty. Navíc Scullyová má vize, ve kterých Mulder zemře. On se ale nenechá odradit a bezhlavě se žene za nebezpečným cílem... (TV Prima)

Recenze (22)

Monicina 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pekná záverečná scéna medzi Mulderom a Scullyovou. Výborná scéna medzi Mulderom a CSM, nikdy by som neverila, že do neho nakoniec naozaj strelí, i keď bolo vidieť, že to urobil iba z nutnosti. A Mulder mu to vrátill a dúfam, že už je nadosmrti po ňom. Moc sa mi páčilo, ako Mulder fyzicky zvládol tie akčné scény napriek jeho veku. A páčilo sa mi prostredie dokov, kde to všetko končilo. Ale ináč, slabý odvar toho, na čo sme boli zvyknutý. Čo mi najviac vadí, bolo minimum scén medzi Mulderom a Scullyovou, ktorá tu iba pasívne čakala. A tiež medzi ňou a Williamom. A chýbala mi scéna medzi CSM a Williamom, mám na mysli scénu, kde by CSM vedel, že je to on. A zostalo mnoho nevyjasneného. Čo sa stalo so Skinnerom? Bola Ryesová zradkyňa? Prevezme štafetu po syndikáte niekto ďalší? A bude nové dieťa v bezpečí? Osobne dúfam, že už nikdy neurobia pokračovanie a budeme si pamätať seriál, akým bol v starých dobrých časoch série 1-7. A súhlasím s tým, že to bolo celé také povrchné. ()

helraiser 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tohle je konec jaký si Akta X opravdu nezasloužili. Absolutně zabité, nevyužity potenciál a prakticky naprosto zničený příběh budovaný celých devět let. Fanda čeká takovou dobu na vyvrcholení, na to až se spustí plán, až započne kolonizace a ono nic. On se neukáže ani jeden mimozemšťan, ono se neukáže totiž vůbec nic. Tohle je konec jaký si fanoušci, kteří si prošli celou cestou od únosu Mulderovi sestry, přes syndikát atd. atd. opravdu nezasloužili. Obrovské zklamání a nemůže to ospravedlnit a omluvit vůbec nic. Sbohem Foxi. ()

Reklama

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hľadanie márnotratného syna, ktorý vlastne nie je synom. Jedna z mála častí, ktorej dej v podstate ani nejde opísať, pretože je to 35 minútové naháňanie Williama s 5 minútovým úvodným príhovorom jeho samého a záverečným epickým finále, ktoré už hádam nebude mať pokračovanie. Už viackrát som to vo svojich komenároch spomenul, že tento seriál by bez mimozemskej politiky síce nebol tým, čím sa stal, na druhej strane ho práve tá stála správnu tvár, nakoľko seriál uviazol vo vlastných konšpiráciách. Posledná (dúfajme) časť ho relatívne dôstojne zavŕšila, aj keď... ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle má být vrchol? Ok, beru, vrcholí tu osobní linka, hodně osobních linek.. Ale je tu zároveň obrovská, odporná pachuť po naprosto vymrveném, nevyužitém hlavním příběhu, který se vinul celek víc jak dvěstě dílů. Je tu jen pár dialogů, pár honiček, střílení, mlácení. Prostě všechno, v čem akta X nikdy dobrá nebyla. Prostě špatnej konec, s jehož scénářem si nikdo nedal mnoho práce. ()

imaginer21 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Psal jsem to u poslední epizody předchozího revivalu, píšu to znovu. Tady měl Carter začít. Dal bych i cokoliv za to, kdyby tahle série byla celá mytologická. První dvě třetiny epizody, ultra-akční, ale výhradně povrchní, vesměs jen honička za Williamem přesně tam, kde skončila epozoda Ghouli (a Mark Snow ovšem opět válí). Děj vypada jako další nesmyslný výplach, kterým Carter hodlá dokonale pohřbít, co za x-let budoval (zejména rychlost odstraňování klíčových postav člověka zam/a/rzí). Poslední třetina ale otočí kartu v něco, v co kdejaký fanda hluboce doufal, ačkoliv jsme se v zásadě nijak výrazně neposunuli po onom legendárním výroku muže z Pentagonu "Oni jsou tu mezi námi už velmi dlouho, pane Muldere." Možná ani neměl, protože vždy šlo o pravdu, o to, že Mulder chtěl uvěřit... nikdy nešlo o rozklíčovaní formy naděje na zastavení apokalyptických vizí (které jsou nám tu připomenuty taky). Nechyběl klasický cliffhanger, který ale tentokrát není doslova šokující, spíše symbolický a dávající zarytým fandům onen pocit blaženého dojmu, že i kdyby se s nimi X-Files nadobro tímto dílem loučila, dokázal to Carter nakonec s odřenýma ušima poměrně důstojně. Posledními dvěma scénami totiž navázal na to, čím kdysi úctyhodně dokončil původní devítiletou kultovní záležitost - slovy "Naděje existuje." Tento revival jednoznačně překonal ten nemastný neslaný předchozí, a i když plnohodnotně na původní kult navázat nedokázal, nemají se tvůrci suma sumárům za moc stydět. Děkuju. ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama