Reklama

Reklama

Akta X

(seriál)
  • USA The X-Files (více)
Trailer
Drama / Horor / Thriller / Mysteriózní / Sci-Fi / Komedie
USA / Kanada, (1993–2018), 162 h 42 min (Minutáž: 42–86 min)

Tvůrci:

Chris Carter

Hudba:

Mark Snow

Hrají:

Gillian Anderson, David Duchovny, Mitch Pileggi, Robert Patrick, Annabeth Gish, William B. Davis, Tom Braidwood, Bruce Harwood, Dean Haglund, Nicholas Lea (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(11) / Epizody(217)

Pravda je tam venku a agenti FBI po ní v tomto fenomenálním sci-fi seriálu pátrají a pokoušejí se vysvětlit zdánlivě nevysvětlitelné. Jejich podivné případy se týkají sledování UFO, setkání s mimozemšťany a únosů… a prakticky všeho paranormálního. (Disney+)

Recenze uživatele jefff k tomuto seriálu (15)

Můj boj 1 (2016) (S10E01) 

Bohužel velký návrat mého srdcového seriálu dopadl tak jak jsem se obával. Akta X utkvěli v minulosti a nikam se ani po té dlouhé pauze neposunuli. Nic nového první díl desáté série nepřinesl, jen to stejné jako pořád dokola. Tohle bylo opravdu zklamání :-( ()

Zakladatelova mutace (2016) (S10E02) 

Slušný díl, takový lepší průměr seriálu. Škoda, ne tak ideálního vysvětlení. ()

Setkání s příšerodlakem (2016) (S10E03) 

Komediální díly Akt X jsem měl vždy rád. Tenhle byl nejhorší a hlavně nefungoval. Vtip se ztratil někde ve vesmíru a hlavně jsem čekal mnohem ví invence. Ne, že bude nová série jak natočená před patnácti lety... ()

Návrat domů (2016) (S10E04) 

Za mě nejzajímavější díl nejnovější série. Ale pořád to není úplně ono. ()

Babylon (2016) (S10E05) 

Zvláštní díl, kde chtěli tvůrce zabrnkat na současné problémy, ale podařilo se to jen zčásti. Nadruhou stranu odlehčenější nota fungovala lépe než ve vynuceně vtipné třetí epizodě. ()

Můj boj 2 (2016) (S10E06) 

Ani poslední díl nové série mě nepřesvědčil. Snaha o velkolepost vyznívá spíše lacině a k Aktům X se vůbec nehodí. Nacpat do necelé hodiny apokalypsu byl chybný krok. Je to nepřehledné, nezajímavé a prostě divné. ()

Můj boj 3 (2018) (S11E01) 

Souhlasím, že jde o dost možná nejslabší díl v historii Akt X. Carterovi a spol ujel vlak. Zpracování je překotné, zastaralé a snahy o modernizaci vyzněly spíš úsměvně. Příběhově se Akta snaží šokovat, ale vzhledem k tomu, že v původních sériích šel děj kupředu hlemýždím tempem a teď v jednom novém dílu se stane zvratů podobně jako ve všech předchozích dohromady, vyznívá to spíš jako parodie. Škoda, naprosto nefunkční a dehonestující původní mytologii. ()

Život po životě (2018) (S11E02) 

Pořád mizérie. Slabý scénář s hrozným příběhem. Zápletka céčková a zpracování rovněž. Je to jako sledovat Akta X v SyFy verzi. ()

Plus jedna (2018) (S11E03) 

Konečně slušný díl. Z dílu sice zase čiší určitá omšelost, ale alespoň se nese v duchu klasický Akt X. Není to přepálené a je z toho cítit určitá nostalgie. ()

Počkat, cože? (2018) (S11E04) 

Komediální díl, který má vtip i dobré scény. ()

Ghouli (2018) (S11E05) 

Slušný díl, ale žádný zázrak. Dobrou atmosféru hatí pouze několik kostrbatých scén a scénáristických klišé. ()

Kotě (2018) (S11E06) 

Takový průměr. Nebylo to špatné, prostě klasická epizoda Akt X. ()

Sledující (2018) (S11E07) 

Jedna z nejoriginálnějších epizod Akt X za poslední série. Scénáristicky poutavé, nevšedně distopické i příjemně kousavé. Akta překvapili a potěšili, takhle by měla vypadat moderní verze Akt X. ()

Důvěrně známý démon (2018) (S11E08) 

Top díl poslední série. Tajemno, maloměsto, čarodějnice, pekelní psi, vraždy...tenhle díl měl vše co máme na Aktech tak rádi. Závěr možná lehce ukvapený, ale i tak na plný počet. ()

Nic netrvá věčně (2018) (S11E09) 

Zajímavé, ale dějově slabší a bez atmosféry. Přesto cením snahu o originalitu. ()

Související novinky

Dočkají se Akta X rebootu?

Dočkají se Akta X rebootu?

30.03.2023

Jestli je pravda skutečně tam venku, mají se fanoušci seriálových Akta X zřejmě na co těšit. Tvůrce Chris Carter teď totiž v nedávném podcastu naznačil, že se režisér a scenárista Ryan Coogler (Creed… (více)

Nový seriál Vince Gilligana našel domov

Nový seriál Vince Gilligana našel domov

25.09.2022

Vince Gilligan už by nemusel do konce života nic dělat a jeho místo na seriálovém výslunní by mu stejnak nikdo nevzal. Po kritických i diváckých hitech Breaking Bad a Better Call Saul je zkrátka… (více)

Josh Brolin vs. nečekaná návštěva

Josh Brolin vs. nečekaná návštěva

28.02.2020

Herec Josh Brolin (Avengers: Endgame) se upsal hlavní roli a taky produkci nového seriálu pro Amazon Outer Range. Na projektu se podílí taky Brad Pitt (12 let v řetězech) a děj se bude točit kolem… (více)

Gillian Anderson jako britská premiérka

Gillian Anderson jako britská premiérka

23.01.2019

Herečka Gillian Anderson známá z kultovního seriálu Akta X nebo televizního Hannibala, byla obsazena do role Margaret Thatcherové ve čtvrté řadě oceňovaného dramatu The Crown. Třetí a čtvrtá řada… (více)

Reklama

Reklama