Reklama

Reklama

Akta X

(seriál)
  • USA The X-Files (více)
Trailer
Drama / Horor / Thriller / Mysteriózní / Sci-Fi / Komedie
USA / Kanada, (1993–2018), 162 h 42 min (Minutáž: 42–86 min)

Tvůrci:

Chris Carter

Hudba:

Mark Snow

Hrají:

Gillian Anderson, David Duchovny, Mitch Pileggi, Robert Patrick, Annabeth Gish, William B. Davis, Tom Braidwood, Bruce Harwood, Dean Haglund, Nicholas Lea (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(11) / Epizody(217)

Pravda je tam venku a agenti FBI po ní v tomto fenomenálním sci-fi seriálu pátrají a pokoušejí se vysvětlit zdánlivě nevysvětlitelné. Jejich podivné případy se týkají sledování UFO, setkání s mimozemšťany a únosů… a prakticky všeho paranormálního. (Disney+)

Recenze uživatele Radyo k tomuto seriálu (6)

Akta X (1993) 

K dokonalosti tomuhle seriálu chybí málo, snad jen - méně dílů. Každá nová série je čím dál slabší a stále víc a víc se "vaří z vody". Bohužel, protože minimálně první 2 série byly tutově za 5 hvězdiček. ()

Úvod (1993) (S01E01) 

Skvělý začátek předznamenal vysokou úroveň minimálně prvních dvou sérií. Hustá atmosféra, nevysvětlitelné jevy a tehdy ještě neokoukaná Gillian Anderson - tři prvky, které mě přikovaly k televizi. ()

Domov (1996) (S04E02) 

Tohle je jeden z top dílů celého seriálu. Rodinka ve stylu řady amerických hororů, lehce ponurá atmosféra, pár drsných scén... A naprosto BOŽÍ scéna noční jízdy autem s hudebním podkresem Johnnyho Mathise... Wonderful! Fakt hustý. ()

Hollywoodský šéf (2000) (S07E19) 

Na zvyklosti Akt X byl tenhle díl neskutečná ptákovina. Tři hvězdičky z milosti. ()

Klub rváčů (2000) (S07E20) 

Tak tohle je asi dno celé dosavadní série, pardon, vlastně všech dosavadních sérií. Proboha, to byl ale pitomý scénář.... ()

Nepravděpodobné (2002) (S09E13) 

Každý dobrý seriál musí mít pár černých ovcí. Tohle je jedna z nich. ()

Související novinky

Dočkají se Akta X rebootu?

Dočkají se Akta X rebootu?

30.03.2023

Jestli je pravda skutečně tam venku, mají se fanoušci seriálových Akta X zřejmě na co těšit. Tvůrce Chris Carter teď totiž v nedávném podcastu naznačil, že se režisér a scenárista Ryan Coogler (Creed… (více)

Nový seriál Vince Gilligana našel domov

Nový seriál Vince Gilligana našel domov

25.09.2022

Vince Gilligan už by nemusel do konce života nic dělat a jeho místo na seriálovém výslunní by mu stejnak nikdo nevzal. Po kritických i diváckých hitech Breaking Bad a Better Call Saul je zkrátka… (více)

Josh Brolin vs. nečekaná návštěva

Josh Brolin vs. nečekaná návštěva

28.02.2020

Herec Josh Brolin (Avengers: Endgame) se upsal hlavní roli a taky produkci nového seriálu pro Amazon Outer Range. Na projektu se podílí taky Brad Pitt (12 let v řetězech) a děj se bude točit kolem… (více)

Gillian Anderson jako britská premiérka

Gillian Anderson jako britská premiérka

23.01.2019

Herečka Gillian Anderson známá z kultovního seriálu Akta X nebo televizního Hannibala, byla obsazena do role Margaret Thatcherové ve čtvrté řadě oceňovaného dramatu The Crown. Třetí a čtvrtá řada… (více)

Reklama

Reklama