Reklama

Reklama

Akta X - Série 6

(série)
Drama / Horor / Thriller / Mysteriózní / Sci-Fi / Komedie
USA / Kanada, (1998–1999), 16 h 27 min (Minutáž: 44–45 min)

Tvůrci:

Chris Carter

Kamera:

Bill Roe

Hudba:

Mark Snow

Hrají:

David Duchovny, Gillian Anderson, Mitch Pileggi, James Pickens Jr., Chris Owens, William B. Davis, Tom Braidwood, Dean Haglund, Bruce Harwood, Mimi Rogers (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(22)

Obsahy(1)

Důkazy o existenci mimozemského života získávají v průběhu šesté řady seriálu Akta X na přesvědčivosti. Mulder se ocitá uvězněn v časoprostoru uvnitř Bermudského trojúhelníku a později čelí vážné krizi identity v Oblasti 51. Oba agenti zažívají jejich nejhorší dovolenou a Scullyová se kvůli novému partnerovi ocitá v kompromitující situaci. Život náměstka ředitele Skinnera visí na vlásku, objevují se nové informace o Mulderově sestře a na světlo světa vyplouvají nové skutečnosti o mimozemšťanech. (Magic Box)

(více)

Recenze (13)

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už piata séria bola priemerná, ale oproti šiestej sa jednalo o pecku. V šiestej už sa tvorcovia alebo nudili alebo boli unavení alebo nemali dosť času alebo sa im minuli najlepšie nápady. Najskôr kúsok z každého. A je to vidno. Mnohé epizódy sú fakt zlé. Trojuholník mal pojednávať o klasike všetkých klasík: o tajomnom Bermudskom trojuholníku. Skutočne som nečakal, že tvorcovia túto šťavnatú tému pojmú takto (dobrou správou je, že dotyčná časť obsahuje super scénu na jeden záťah s poriadne naštvanou Scully a skvelé hosťovanie Osamelých strelcov, na ktorých je skrátka spoľahnutie). Odľahčene poňatá je aj Zlá voda, tú by som však napriek tomu hodnotil ako jednu z najlepších epizód série vďaka atraktívnemu pozadiu (mestečko postihnuté aktuálne prebiehajúcim hurikánom) a skvelým vodným zlom. Naopak, Jazda o scannersovsky vybuchujúcich hlavách je prehajdákanovu možnosťou natočiť vydarený diel. Šiesta séria je poriadne humorná (Ako duch ukradol Vianoce), prípadne slabá. Ako-tak obstojne by som hodnotil (schválne divný) Výlet do hôr. ()

draggo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Šestou sérií jsem se prokousával docela dlouho. Na můj vkus zde bylo až příliš mnoho "experimentálních", "humorných" nebo "lehkovážných" dílů, což (jak už jsem zmiňoval dříve) mi k Aktům úplně nesedí - vrcholem pro mě byl díl Triangle, který z potenciálně zajímavého tématu Bermudského trojúhelníku udělal totální divnost, kterou jsem sledoval s pozdviženým obočím. A takových divnodílů tu bohužel bylo víc (Terms of Endearment, Rain King, Dreamland). Nebyly vyloženě špatné, ale už to prostě nebyly ty Akta co mě vždycky bavily. Naopak zhruba od poloviny série se opakuje vzorec z 5.sezóny - tedy, že úroveň dílů razantně roste, objevují se zajímavá témata a moje přestávky mezi jednotlivými díly se povážlivě snižují. Vyzdvihl bych mořské potvory přinesené hurikánem v Agua Mala, hrátky s časem (trochu ve stylu Na hraně zítřka) v Monday, povedený příběh uprchlého vězně v epizodě Trevor a psychohalucinační Field Trip. Co se mytologie týče - bohužel je to většinou dost slabé. Úvodní The Beiginning slušně navázal a rozjel příběh, nicméně SR819 působila naprosto odtrženě od celé konspirační linky a hlavní problém přišel ve dvojdílu Two Fathers / One Son. Tady se podle mě ukázalo, že největší sílu má (měla) hlavní linka Akt X v časech, kdy se celá ta konspirace spíše naťukává, zamotává a Mulderovi pořád uniká pravda mezi prsty - prostě série 1-4. V momentě, kdy se na scéně skutečně objeví ti, o kterých se X sérií jen šeptalo, ukazují se omezení doby a financí - prostě to nedokáže vyvolat ten kýžený silný dojem a celé završení příběhu Syndikátu tak působí dost rozpačitě. Celou mytologii v téhle sérii pak zachraňuje jen finální Biogenesis, která rozjela hodně zajímavý příběh, u kterého budu doufat, že ho pokračování v sérii sedmé zase nějak nezmrší. /75% a 4*/ Oblíbené epizody: Agua Mala, Monday, Trevor, Field Trip, Biogenesis ()

Reklama

M1k9 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Možná nejlepší série. Je to kontrast po docela příšerné páté sérii. Výborné: E01, E04, E05. E12 One Son: Po dlouhé době pořádné rozpohybování mytologie. E14 Monday: Úžásný scénář a docela dobrá realizace v limitovaném "čase". E21 Field Trip: Podobně "mind-blowing". 8.5/10 ()

Shakers 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

6. séria - 75%. Zatiaľ najslabšia séria s prvých šiestich, no stále ma to baví, niektoré prípady, diely sú výborné, ale je ich len zopár v porovnaní s prvými sériami. Tak či tak kvalitu si tento seriál stále drží, akurát už dochádzajú lepšie príbehy. Poznámka na okraj - medzi piatou a šiestou sériou vyšiel aj celovečerný film, ktorý rozhodne odporúčam. ()

VeronicaLake 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

U mňa zatiaľ táto séria vyhráva na plnej čiare. Hlavná dejová linka sa konečne významne posunula. Vzťah Scully-ovej a Muldera sa rovnako významne posunul. A koncentrácia epizód ktoré ma významne bavili rozhodne nebola nevýznamná. Pre niekoho možno odklon od pôvodných Aktov x, pre mňa pozitívna správa, že je tu veľká šanca, že sa nebudú točiť v kruhu. ()

Galerie (138)

Zajímavosti (7)

  • Darren McGavin, který v seriálu hraje postavu Arthura Dalese (zakladatele Akt X), nemohl ze zdravotních důvodů v této epizodě hrát, a tak byl nahrazen jiným hercem (M. Emmet Walsh). Tvůrci vymysleli, že to je jeho bratr, který se jmenuje také Arthur Dales, protože jejich rodiče nebyli moc vynalézaví (jejich dcera se také jmenuje Arthur). (Radiq)

Reklama

Reklama