Reklama

Reklama

Akta X - Série 3

(série)
Drama / Horor / Thriller / Mysteriózní / Sci-Fi / Komedie
USA / Kanada, (1995–1996), 17 h 53 min (Minutáž: 43–45 min)

Tvůrci:

Chris Carter

Kamera:

John S. Bartley

Hudba:

Mark Snow

Hrají:

David Duchovny, Gillian Anderson, Mitch Pileggi, William B. Davis, Tom Braidwood, Nicholas Lea, Dean Haglund, Bruce Harwood, Steven Williams, Brendan Beiser (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(24)

Obsahy(1)

Na začátku třetí série je Mulder pohřešován a následně prohlášen za mrtvého… přestože má Scullyová vidinu, podle které je stále naživu. Teď už jsou partneři zpět pohromadě, ale oba se musí vypořádat s dalšími osobními ztrátami. A právě tragédie, které musí přestát, ještě prohloubí jejich vzájemné pouto. To se jim brzy bude hodit. Jejich důvěrně známí nepřátelé se totiž znovu vynořují a některé věci jsou jinak, než se zdály být. Případy, kterými se agenti zabývají, patří zatím mezi nejděsivější a nejzáhadnější! (Magic Box)

(více)

Recenze (15)

Colonist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nikdy se neshodnu na tom, která série Akt X je nejlepší. Názorově osciluji mezi 3. a 4 řadou. Ale ono je to v konečném součtu vlastně jedno. Obě jsou skvělé a patří k vrcholům celého seriálu. Trojka je opravdu neskutečně silná série, ostatně 16 z 24 epizod tu ode mě dostalo 5 hvězdiček. Tahle řada je plná legendárních a nezapomenutelných dílů. Jedna perla vedle druhé. Většině čtyřhvězdičkových epizod nechybí k absolutnímu hodnocení moc. Za vyloženě špatnou epizodu tu považuji jen jednu. A i tak tato nepovedená epizoda ode mě dostala 3 hvězdičky (obvykle ty nejhorší díly sezón mají 2 a méně). To prostě svědčí o tom, v jak skvělé formě Akta X v tomto období byla. Já jakožto milovník temných a strašidelných epizod si tady chrochtám blahem, je jich tu spousta. Oproti předešlým sériím přibylo pár odlehčenějších a komediálních epizod, ale naštěstí jich není mnoho, takže neubližují celkovému charakteru sezóny. Mytologie 3. řady je naprosto fenomenální, pravděpodobně jako celek vůbec nejlepší z celého seriálu. Líbí se mi, jak úzce jsou spolu mytologické díly v této sérii provázané. Kromě toho, že na sebe navazují v rámci toho velkého příběhu, jenž se prolíná celým seriálem, tak v této řadě zároveň utvářejí vlastní propojený příběh. 3x09 a 3x10 v jistých ohledech přímo navazují na 2x25-3x02, 3x15 a 3x16 zase rozvíjí určitý prvek z 3x09 + navazují na hlavní téma z 2x25-3x02 a ještě slouží jako epilog k dílčí zápletce z 3x02 (uff...je dřina pokoušet se to vysvětlit bez spoilerů :-) ). Jak mytologické, tak i samostatně stojící epizody jsou v této sérii zkrátka super. Hovořil jsem tu v komentáři o pěti hvězdičkách, ale tohle je v podstatě šestihvězdičková sezóna! Nejlepší samostatně stojící epizody 3. série: Clyde Bruckman's Final Repose; The List; The Walk; War of the Coprophages; Grotesque; Pusher; Avatar; Quagmire; Wetwired Nejlepší mytologické epizody 3. série: VŠECHNY! (3x24 s jistou rezervou) Nejhorší epizoda 3. série: Hell Money ()

Blazkowicz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mimo prvních pár dílů byl začátek přímo otřesný. Naštěstí to zachránil konec plný skvělých epizod. Stejně jako u předešlé série bylo rohodování o nejlepším dílu zatraceně těžké. Nejlepší epizoda by klidně mohla být i "Kancelářská spona" nebo "731". V této série jsou mytologické epizody rozhodně lepší než ty samostatné. S nejhorší epizodou to bylo na druhou stranu jednoduché, protože "Jose Chung" je naprostá slátanina, která nedává smysl a měl jsem chuť jít i na dvě hvězdy. U "Teso dos Bichos" jsem zase váhal i nad pěti, protože ten hate absolutně nechápu. Kočky dokážou být pěkně strašidelné. Požehnaná cesta 4*. Kancelářská spona 5*. D.P.O. 4*. Poslední odpočinek Clydea Bruckmana 4*. Seznam 3*. 2Shy 4*. Procházka 3*. Hladomorna 3*. Nisei 5*. 731 5*. Zjevení 4*. Válka koprofágů 5*. Syzygie 4*. Groteska 4*. Piper Maru 4*. Apokryfy 5*. Průbojný 4*. Teso dos Bichos 4*. Pekelné peníze 5*. Jose Chung "Od jinud" 3*. Avatar 4*. Bažina 5*. Mokrý spoj 5*. Talitha Cumi 5*. Celkově 5* ()

Reklama

draggo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí řada má oproti té druhé více dílů, které se neberou tak úplně vážně, což mi upřímně řečeno moc nevyhovuje, protože to podle mě k tomuhle seriálu nepasuje, ačkoliv třeba War of the Coprophages byla sama o sobě místy opravdu vtipná epizoda. Stejně tak mi nesedí styl scénáristy Darina Morgana, takže opravdu nedokážu docenit třeba Clydea Bruckmana, kterého spousta lidí vyzdvihuje jako jednu z nejlepších epizod vůbec, zatímco mě docela dost nudila. Ale jinak si většina dílů drží velice vysokou úroveň, byť je docela těžké je hodnotit nějak komplexně, páč je prostě každý jiný. Z těch samostatných bych vyzdvihnul skvěle gradovanou paranoidní konspiračku Wetwired, příběh o teenagerovi se superschopnostmi v D.P.O., děsivého záporáka z epizody Pusher nebo povedené zpracování legendy o lochnesce v Quagmire. Centrální příběhová linka o ufounech a vládní konspiraci je na začátku neskutečně rozjetá a během výtečné Paper Clip to vypadá, že už se opravdu blížíme k odhalení Pravdy. Další mytologické epizody pak trochu zvolní a spíše do celého příběhu zaplétají další aktéry jako kruté japonské doktory v Nisei a 731 nebo záhadný černý olej v Piper Maru a Apocrypha. Tyto dvojdíly se povedly, zvláště jejich druhé části byly v obou případech hodně silným zážitkem. O to víc mě mrzí, že mytologický závěr série Talitha Cumi v podstatě nic moc neukázal a navíc skončil cliffhangerem, takže nezbývá než doufat, že pokračování v sérii čtvrté bude lepší. /90% a 5*/ Oblíbené epizody: Paper Clip, D.P.O., Apocrypha, Quagmire, Wetwired ()

Honza__St. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mytologie se zvrhává víc a víc (viz. černý olej), objevuje se i řada komediálních dílů (většinou až příliš přeplácaných - zejména pro skalní fanoušky kultovní Clyde Bruckman a Jose Chung, ale pořád ne špatných, na rozdíl od pozdějších řad). Samostatné "monster" epizody si pořád stojí dobře, byť jsou zde jak klenoty, tak blbosti. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

3. séria - 85%. Aj tretia séria si drží kvalitu prvých dvoch a tak núdza o zaujímavé, napínavé, či poriadne mimozemské, ale aj záhadne diely nechýba. Najviac ma bavila asi bažina, či dvoj diel Piper Maru/ Apocrypha, ale aj dohra s druhej série v úvode seriálu je fajn, tak ako aj záver. ()

Galerie (308)

Zajímavosti (16)

  • V scéne, v ktorej si agent Mulder (David Duchovny) prezerá poznámky japonského doktora, je vidieť, že všetky strany sú úplne totožné. (kokolo)

Reklama

Reklama