Reklama

Reklama

Bottle Rocket

všechny plakáty

Obsahy(1)

Krátkometrážní prvotina Wese Andersona vypráví příběh tří mladých zlodějíčků, kteří se připravují na velkou loupež. Kvůli nízkému rozpočtu byly hlavní postavy Anthonyho a Dignana svěřeny bratrům Wilsonovým, pro které se jednalo o první filmové role. (J.Connor)

Recenze (17)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Wes Anderson .. Udivuje mne, jak někteří stále nedokážou vyhledat zcela jednoduché informace. Tento krátkometrážní snímek v černobílém provedení BYL opravdu předzvěstí celovečerního filmu, který vznikl o dva roky později - viz Bottle Rocket. Zajímavé na něm je však pouze představení se bratrů Wilsonů před kamerou, pro oba premiérově (Owen zde vypadá jak Dolph Lundgren bez svalů:-)). Takže, kdo jest jejich fanda, může se do snímečku s chutí pustit.. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Začíná to skoro až tarantinovským dialogem o seriálu Starsky a Hutch. Poté se střídavě disputuje o loupeži při chůzi odnikud nikam a ... A to je vlastně celé. Bez nápadu, bez tempa, bez atmosféry. Budoucího filmařsky "svého" Wese Andersona bych v nejen nepoznal, ale ani nehledal. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Tohle beru jako přípravu Wese Andersona a bratrů Wilsonových na celovečerák. Prostě takový černobílý nácvik... ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Možná zbytečně až moc ovlivněné The Clerks a stylem Jima Jarmusche. Celovečerák už má pak šmrnc, protože jde svou cestou. Ale stále je i tohle zajímavé pokoukání, a skutečně ta jazzová hudba je výborná, ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Typická prvotinka. V tomto prípade môjho oblúbeného a svojími filmamy najdivnejšieho amerického režiséra Wesa Andersona. Bottle Rocket je príjemný kraťas s typickými Andersonovskými dialógmy, ktoré majú spád, šmrnc a ani jedno hluché miesto. Bohužial ručna kamera filmu skôr škodí , než aby ho robila zaujímavejším, preto sú scény kde sa niečo deje a nerozpráva sa tam, veľmi rušivé a nepriehľadné. Ale každý dáko začínal a ako krátky prológ k hlavnému filmu, ktorý prišiel o dva roky neskôr, myslím, že celkom uspokojujúce. ()

dr.Orlok 

všechny recenze uživatele

Tři kamarádi naplánují a provedou loupež a... to je vše. Krátký film Wese Andersona, v němž je poprvé k vidění jeho typická atmosféra.Vůbec poprvé se ve filmu objevují bratři Wilsonovi. ()

lakikaki 

všechny recenze uživatele

Chaotické, neprehľadné a pointa (lúpež), ku ktorej sa dostávame niekoľko minút je nakoniec len opísaná, divák ju ani neuvidí. Neskoršia celovečerná verzia je omnoho lepšia. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Černobílý kraťas, který otevřel bránu do světa velkého filmu nejen svému režisérovi, ale i dvěma hlavním hereckým představitelů, bratrům Wilsonovým. Přirozené herecky i literárně, svou náladou připomínající Smithovy MLADÉ MUŽE ZA PULTEM, kteří mají ve svém rodném listě stejný údaj - rok 1994. Úspěch krátkého díla nastartovala projekce na Sundance festivalu a jak to dopadlo, všichni víme: stejnojmenný celovečerní film a slušná kariéra všech tří zmíněných (čtvrtý do party, Robert Musgrave, představitel Boba, nijak zvlášť šanci prorazit neuchopil a naposledy byl viděn právě ve filmech bratří Wilsonových - v ABSURDISTÁNU a TVRĎÁKU TAYLOROVI z let 2006 a 2008). Co do komerčního hlediska, nejlíp je na tom asi Owen Wilson a není nezajímavé, že si zahrál také v předělávce seriálu STARSKY & HUTCH, o kterém vede se svým bratrem na začátku původních BOTTLE ROCKET zanícenou debatu :-) 85% ()

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele

Na prvotinu to opravdu není zas až tak špatné. I když jsou některé scény zbytečné, zbytečně dlouhé nebo naopak chybí, film na mě celkově dělá dobrý dojem. Po prvním shlédnutí jsem hodnotila třema hvězdičkama, protože se mi samozřejmě nelíbila ta odbytá scéna loupeže, docela špatný závěr a zbytečně dlouhou scénu z vykrádání domu matky. Po dalších shlédnutích jsem ale nacházela další a další klady této prvotiny, až jsem se nakonec dohrabala k tomu, že film přece jen o jednu hvězdičku zvednu, protože i přes všechny zápory se k němu stále ráda vracím a stále se ráda dívám na úplně první film, ve kterém kdy bratři Wilsonovi hráli. ()

Fifer 

všechny recenze uživatele

Jazzová hudba tady k tomu kraťásku vyloženě sedne, má to ten krásnej feeling nezávislých amerických filmů Tarrantina a Jarmushe. Je to ale jen sled epizodních scének zamýšleného celovečerního filmu, takže samotné to tolik nefunguje. ()

neo93 

všechny recenze uživatele

Ten úplně první pozdrav vyslaný k filmovému publiku od osobitého režiséra Wese Andersona. Je určitě zajímavé se podívat na tento kraťas, jenž odstartoval kariéru tomuto autorovi. Jednoduchá černobílá podívaná, předvěst budoucího celovečerního filmu Grázlové, v hlavních rolích s bratry Wilsonovými, pro něž to byla vůbec první filmová role. Již v tomto krátké filmu však můžeme vidět některé specifické rysy jeho tvorby jako jsou frontální záběry při dialozích, centralizace nebo bizarní charaktery postav. Nejedná se o žádné převratné dílo, ale jako prvotní film velmi uspokojující. ()

PoprockCZ 

všechny recenze uživatele

Černobílá konverzačka, dějově nepříliš zajímavá, avšak i přes svou zdánlivou jednoduchost je řemeslně velmi dobře zvládnuta, na to, že se jedná o Wesův první film. Taktéž herecké výkony jsou velmi dobré. ()

Reklama

Reklama