Reklama

Reklama

Lovná zvěř

(festivalový název)
  • Česko Férová hra (neoficiální název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Tento film se odehrává v Austrálii. Mladá a krásná dívka, která se na svém osamělém ranči stará o poraněná zvířata, a spoustu z nich chová pro radost, se stává terčem útoků tří buranů s obrovským džípem a střelnými zbraněmi. Ti se vyžívají v divokých jízdách, popíjení a střílení všeho, co se hne. Konfrontace s těmito zloduchy se postupně vyhrocují a dívka se stává terčem nekonečných útoků a teroru. Dokáže sebrat poslední síly a veškeré příkoří jim oplatit? (Flipnic)

(více)

Recenze (42)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Naprosto zaslouženě je tenhle australský film nejen ve své domovině téměř legendární. Je to neskutečně drsné drama o tom, jak si trojice vidláků zasedne na jednu ženu. Ono to není ani tak explicitní, ale to, jak je snímek nasnímán, jaké jsou zde záběry, jaká je zde nejistota, to z něj dělá film, který se směre vyrovnává podobným americkým filmům a v lecčems (práce s exteriéry) je překonává. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Hlavní hrdinka filmu, která vypadá jako Linda Hamilton z Terminátora a tři nesympatičtí (i po stránce herecké) chlapíci, kteří ji neustále nahání v australské přírodě. Pořád dokola, až mě to už nudilo. Jedna hvězda za opravdu perfektní a nadčasovou kameru a druhá za synťáčkovou hudbu, na kterou jsem si nemohl ze začátku zvyknout, ale po čase jsem se už těšil, co se tam zase vyvrbí za šílenej motiv. ()

Vampireman 

všechny recenze uživatele

Fair Game je "seriózní" exploitation a třeba nevraživost mezi postavami je skvěle vybudovaná, tj. pomaličku a polehoučku. Ale má to i své vtipné momenty, např. když hrdinka chlapům svaří zbraně (!)(a žádnou si nevezme) a oni pak vytáhnou ze skrytých kompartmentů další, nebo když chlapi svorně nakráčí do jeskyňky, kde se přece nikdo nemůže skrývat, a pak tam uvíznou, nebo když musí uhýbat rozjetému traktoru s cirkulárkou... Bohužel, Peckinpahovi Strašáci jsou mnohem drsnější, Sám doma mnohem zábavnější a cokoli jiného 80s' mnohem vděčnější. Nakonec to nejlíp pořešil ten pes, co se na půl filmu ztratil v buši a přišel do baráku až když bylo po všem. ()

berusche 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že tomu asi nerozumím, protože mně se to nelíbilo. Dívka je provokatérka a celý film na sebe upozorňuje víc než je nutné. Místo volání o pomoc a hry na schovávanou se stále vrací k domu (asi tak 50x za film), což vám v polovině leze krkem. Její snaha o napodobení Culkina je sice úchvatná, ale hrozné na tom je, že se předpokládá, že to nemělo působit směšně, ale vážně. Takže vzhledem k tomu, že to skutečně byla snaha o akční/thriller/horor a působilo to směšně, mám co dělat, abych to nezahodila úplně. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Typická Austrália, so všetkým, čo k nej patrí (klokany, odľahlosť (klokany tám dávajú dobrú noc), lovci, bush) v ktorej mi ale chýbalo napätie. Akcie je síce dosť, je aj relatívne dobre zvládnutá, ale o napätie je núdza. Keďže si útle žieňa svojim naturelom a túžbou oplatiť protivníkom o násilie priam pýta, nie je otázka, či ho dostane, ale kedy a v akej forme ho dostane. Forma je jednoduchá - otunovaný truck je často skôr iba na parádu a krúženie okolo domu žiadne napätie vzbudiť nemôže. Výhodou filmu je, že nenudí, akcia je väčšinou v poriadku, ale to je bohužiaľ všetko. ()

Cushing 

všechny recenze uživatele

Australská "exploaitivní" pakárna, kterou není špatné vidět -- sice má mnoho chyb, ale zároveň ukazuje, jakou cestou se pozdjěi dalo jít ve stylu úžasné kamery a blbého vděčného krvavého příběhu. Ve své době to nemohlo vzbudit nic než zájem teenagerů a nenávist kritiků... Dneska je to cenná historická relikvie, tj inspirace pro všelijaké obory, nejen filmové... ()

Brandon 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch filmů, který tvůrci mysleli nejspíš smrtelně vážně, ale výsledkem je komická zhovadilost. Jinými slovy, to je tak blbé, až je to dobré. Hudba skvostná, Cassandra Delaney uaaaaaaa 3,5* ()

Brain-D 

všechny recenze uživatele

Explotaition typu "Plivu na tvůj hrob", který extrémně dráždí diváka. Ať už je to dívka v nesnázích či zde dokonce i značné množství zvířat, tak nikdy nevíte, co bude dál a jakým směrem snímek půjde dál. Naše dívenka v příběhu není jen tak obyčejná. V určitých scénách připomíná něco mezi Terminátorem a Šíleným Maxem. Náš pes díky obsazení zvířat měl ze snímku velkou radost. 70% ()

Hennesy 

všechny recenze uživatele

Taký survival pre začiatočníkov. Thriller ťažko, horror už vôbec nie - povedzme, že jemne akčný film na pozadí austrálskej prérie. Doteraz som nepochopil čo také hrozné urobili tej čaji, skôr sa mi zdalo, že im mohla dať ona pokoj lebo šancí na to mala viacero. Ale chlapci relatívne neškodní, tým pádom nudní. Pomsta taká zvláštna, ozaj ako tu niekto písal, že Home Alone len na dvore :) ()

J.F.B. 

všechny recenze uživatele

Takhle má vypadat dobré béčko! Tip mi poskytl (stejně jako v případě Roadgames) Real Tom Hardy a já mu opět musím poděkovat za skvělý filmový zážitek. Snímek je natočen řemeslně opravdu velmi dobře – kamera je obvzlášť pěkná, ať už se jedná o záběry správně prašné a horké buše nebo akci (kam se hrabe Mad Max), hudba také celkem ujde (občas se mi sice trochu nelíbila, ale celkově se povedla) a Cassandra Delaney mi též sedla. Ani záporáci nesklouzávají příliš k trapnosti (což je opět problém Mad Maxe), takže si jde jejich střet s hrdinkou náležitě užít. Kaskadérské kousky byly také vskutku působivé. Velmi silné tři hvězdy a možná po dalším zhlédnutí ještě jednu přidám. P.S. Potřebuju ute (klidně i Holden)! ()

Gray Wolfman 

všechny recenze uživatele

No nevim, jak to viděli ostatní, ale já viděl, jak jedna naprosto vylízaná kráva potká 3 celkem normální chlapíky, co jsou v divočině na lovu. Je pravda, že na ní lehce zaflirtovali, ale ona, jakoby dostala najednou krámy a začala ty chlapy šikanovat a kurevsky srát a dost se divim, že jim ruply nervy až tak dlouho. Nakonec ta děvka ty frajery brutálně zamordovala :-D Jinak je to solidní, svižná věc, Australani tohle zkrátka uměj ()

Jayem 

všechny recenze uživatele

Áno je to akčne, skoro stále sa niečo deje a je to krátke. Lenže stupidity toľko že by sa dala nadeliť do 3 filmov. Neskutočne otrasne urobený hudobný doprovod celého filmu a tie herecké výkony OMG. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Australský revenge film s klasickým scénářem dívky z  farmy na samotě, kterou terorizuje trojka gaunerů a po ponížení následuje pomsta. Mezi podobnými filmy to nepůsobí tak béčkově amatérsky ( ale taky to není nic extra drastického ), ale díky pěknýmu vizuálu australské krajiny, solidní technické stránce a díky záporákům evokujícím něco z Šíleného Maxe se to docela vryje do paměti. ()

Pawlisman 

všechny recenze uživatele

Nonono, kapínek přeceněný film. Pro mě nic víc než počátky předchůdce klasických směšných hollywoodských ačňáků. Ani ta hrůza z toho nejde a toho smíchu taky neni zas tak moc ačkoliv na něj čekáme a bereme každou příležitost, aby ta hodina a půl nebyla zcela zabitá. Na takový snímek se lehce zapomíná. 5,5/10 ()

Wancohoff 

všechny recenze uživatele

na svoj rok velmi slusne. ten jeden poskakujuci magor mal dostat oskara.neverim ze je normalny v realnom zivote.. super dobova "napinava" hudba. trosku deravy scenar, ale to u tak byva :) jedine co zamrzi, ze revenge sa dockame fakt az ku koncu filmu. ()

zelda82 

všechny recenze uživatele

Vedel jsem, ze to bude ujete a ze to bude zanrovka...Ale kdyz pulkou filmu duni hudba, jako kdyby mel skoncit svet a vzapeti spadne z plotny konvice na caj, tak si clovek rika, kolik drog podradne kvality se pri nataceni asi tak spotrebovalo... ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Nechal som sa ovplyvnit komentarmi a cakal som drsny exploitation a namiesto toho som dockal nejakej "komedie",takmer nulova brutalita,zdalo sa mi to smiesne a porovnavat to s kultovou legendou I spit on your grave z roku 1978 je myslim trosku opovazlive,takze jedna hviezdicka za kocku Cassandru Delaney...:-) ()

Patriot.X 

všechny recenze uživatele

Navnaděn komentáři hororových příznívců jsem očekával strhující exploitation a dočkal jsem se úsměvného čajíčku. ()

Reklama

Reklama