Reklama

Reklama

Lovná zvěř

(festivalový název)
  • Česko Férová hra (neoficiální název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Tento film se odehrává v Austrálii. Mladá a krásná dívka, která se na svém osamělém ranči stará o poraněná zvířata, a spoustu z nich chová pro radost, se stává terčem útoků tří buranů s obrovským džípem a střelnými zbraněmi. Ti se vyžívají v divokých jízdách, popíjení a střílení všeho, co se hne. Konfrontace s těmito zloduchy se postupně vyhrocují a dívka se stává terčem nekonečných útoků a teroru. Dokáže sebrat poslední síly a veškeré příkoří jim oplatit? (Flipnic)

(více)

Recenze (42)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Spoře oděná ochránkyně australské fauny vs. trio buranských nimrodů ve složení mechanik, kaskadér a šéf (šéf asi proto, že jeho IQ, byť dvojciferné, stačí k překonání součtu hodnot obou kolegů). Všichni tři smrdí potem a mazivy a jejich speciálně upravený pick-up Ford F-series by mohl v registrovaném partnerství spokojeně vrnět vedle černého Lincolna ze Silversteinova The Car.. Trochu mě zklamalo, že kromě škod na majetku a důstojnosti se poměrně dlouho nic neděje. Hudba je stejně extravagantní jako příšerná (především při zapojení bicích), herecky to odpovídá žánrové škatulce a přesuny postav v čase a prostoru moc nedávají smysl. Andreacchio tvrdil, že chtěl natočit něco ve stylu komiksového násilí a podivoval se, že někdo bere jeho film vážně. Tak toho dotyčného bych chtěl vidět.. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem béčkový rape and revenge a tudíž mě to hodně překvapilo řemeslnou profesionalitou. Skvělá režie, skvělá kamera plus úžasné exteriéry z toho dělají nadstandardní podívanou. Scéna, kdy zoufalou hrdinku honí v káře, která by se neztratila ani v Šílenym Maxovi, a křovím vždy nenápadně probleskne prasátko z optiky na sniperce je toho důkazem. Na nic moc se nečeká a záporáci začnou obtěžovat hned. Půvab je v tom, že si to s hlavní hrdinkou rozdávají v podstatě na kola, přičemž každé další střetnutí je o stupeň drsnější, než předchozí. Hrdinka je krásná a velice schopná žena a není jim v míře destrukce nic moc dlužna. Hodně mě pobavilo, jak na ně poslala traktor s cirkulárkama. Co mě ale dostalo byly ty kaskadérský kousky. Týpek tam běhá po bortící se střeše, jak ježek Soník, nebo skáče na motorce přes gigapříkop přičemž pod ním rajtuje hrdinka na koni. Fakt to má nápady, dobře to vypadá a hraje k tomu super hudba. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

I Spit on your Last Kangaroo on the Left! Fair game je perfektní Australský revenge thriller o mladé, krásné slečně, která se stane divokou zvěří tří imbecilů ,kteří jí budou terorizovat od začátku až do konce v cat-and-mouse game ve skvělé pustině. Napínavé, rychlé a hezky natočené. Paráda! ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Hm.., překvapení zcela určitě..Tento film spadá do speciálního subžánru, který se honosí názvem ozploitation. To byly australské žánrové filmy exploitace během plodných zlatých 70. a 80. let, kdy vzniky patrně asi nejznámější australské fláky jako "Stone", "Mad Max", "Wake In Fright/Zapadákov", "Turkey Shoot" nebo "Road Warrior", tedy filmy, pro které byl charakteristický nízký rozpočet, rychlá akce, nějaké ta hrůza a násilí a samozřejmě i nějaké to sexuální dovádění. Byla to vůbec taková pestrá směska různých žánrů (jako sexploitation, bikers movie, postapocalyptic movie, horor-thriller, eventuálně kung fu). Tento film byl zároveň žánrově už jeden z těch pozdních. Australské filmy jsou vůbec zajímavou kapitolou. V šedesátých letech tu bylo natočeno opravdu pár filmů v tomto žánru, které snad ani nestojí za zmínku. V pozdních 80. letech období ozploitation skončilo, v 90. lletech se dá vypozorovat mírná obnova, a dnes se tam točí opět něco jiného. Zpět k filmu: Hlavní roli zde vytvořila docela atraktivní osamělá mladá žena jménem Jessica, která provozuje přírodní rezervaci, kde chová různou zvěř, žije poklidným životem, až jednoho dne se všecko změní. Ona tu je zcela bezdůvodně konfrontována třemi znuděnými lovci s puškami a značným sklonem k násilí nebo spíše k psychologickému teroru. Film není tak násilný a krvavý, jak by možná někdo chtěl chytře podotknout. Je to spíše neuvěřitelná hra nervů, kdo s koho, akce střídá akci, ocenil bych zvláštní dynamickou a velmi pulzující hudbu, která nás celým filmem provází. Zvítězí nakonec bezbranná ženská, avšak s velkou vnitřní silou a značnou inteligencí, která se tak snadno nedá, anebo banda vysmátých trotlů, kteří mají sklony k agresivitě a k ničení všeho, co jim jen přijde do cesty? Bude to ještě tvrdá bitva a až čas a především chytrá hlava spolu s orientací v terénu ukážou, kdo tuto hru podobnou honu kočky na myš zvládne lépe. Ve filmu (přesně někdy už v jeho polovině) byly přinejmenším dva momenty, kdy žena mohla se dvěma chlapy snadno skoncovat, bohužel, režisér to tak nechtěl a vše si nechal až na samotný konec. Finále je opravdu dobře vygradované. Film v sobě, jak už napsal Flipnic, šikovně proplétá všechny tři uvedené žánry a mně nezbývá nic jiného, než si po parádním zážitku otevřít dobře vyhlazenou desítku a trochu se osvěžit...P.S.: Auto a vůbec i ti chlapi vypadali jak z nějakého postapokalyptického filmu:-) Komentář zde jako čtvrtý v pořadí... ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Špičkový akční australský explotaition nášup!!!! Na tenhle film mohu mít prostě jen slova chvály a absolutně žádnou výtku. Už strašně dlouho se mi nestalo, že bych od samého začátku do úplného konce zůstal u obrazovky jak přibitý kladivem. Okamžitě od prvních minut začíná tradiční exploitační mrazení z bezprostředního ohrožení, které tlačí na osamělou překrásnou hrdinku filmu stejně intenzivně a nekompromisně, jako na samotného diváka. Úžasné na filmu prostě je, že absolutně nedává divákovi čas na vydechnutí. Film má neuvěřitelné akční grády od samého začátku do grandiozního konce. Krásná mladá ženská je obtěžována v okolí svého příbytku v Austrálii třemi hovady vybavenými monstrózním autem, řadou palebných zbraní a zejména žádnými zábranami. V podstatě celý film nemá hrdinka proti partě buranů žádnou šanci a zažívá pouze teror, zabíjení zvířat o které se stará a pečuje a ustavičné nahánění a násilí. Ve chvíli, kdy jsem měl pocit, že film trochu ztratil na tempu, okamžitě nabral dech v podobě opravdu pobuřující scény, a pak už tu byla jen pomsta a tu jsem si vychutnal opravdu do sytosti ... Absolutní špička v oblasti subžánrů jako je "explotation", "rape and revenge" apod. Přitom však neuvěřitelně akční dinamická podívaná, která nepovolí ani na vteřinu. Film jasně reaguje na exploitační brutality let 70. a jen díky zemi, kde byl natočen (Austrálie) mohl vyjít v letech 80., které jak známo v USA tvrdě cenzorsky tyto filmy postihovaly ... S naprostým klidem se pak vyrovná a pro mne i předčí většinu dnešních exploitation horrorů... Jinak musím vyzdvihnout triky, akci, kameru, střih, herečku, která se nebála nahoty, úžasné záběry na neokoukanou přírodu, prostě vše. Tohle je pro mne v oblasti exploitation žánru naprostý TOP, protože je úžasně spojen s akčním žánrem a v podstatě i thrillerem ... Pro příznivce žánru je tato zapomenutá bomba naprostou povinností!!!! ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

V tomhle případě mě zřejmě postihnul totální error, protože míjet jednu z nejvýraznějších australských exploatací by bylo skoro pro ostudu. Ok, za chybu se obdaruju nějakou tou fackou (plesk, plesk) a teď k filmu. Fair Game šlape jak dokonale promazaný stroj. Akce od začátku do konce, neutuchající napětí, nádherné scenérie rozpálené Austrálie a trio agresivních zmrdů, co udělají lovenou kořist z hlavní hrdinky. Ta je nejenom krásná a nesmírně sympatická, ale i - bohužel pro záporáky - poměrně schopná v jízdě na koni, střelbě, svařování a kladení různých pastí. Jejich hra na kočku s myší se během filmu několikrát přehodí, než dojde k velkému akčnímu finále. Do toho si připočtěte rockovou muziku, plus minimum dialogů, plus bradavky hlavní hrdinky, plus chytrej pes, plus neodolatelný klokani... ale co, mrkněte se sami! :) ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Jako béčková blbina to není nějak moc výživné (s výjimkou konce), jako exploitation velmi krotké. Hudba strašná. 50% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Na záver dňa, údajne to “najlepšie” z naplánovaného, a potom dlhšia pauza od “starýn”, čo rozhodne poteší zopár mojich “blízkych” :D Narad prídu novšie kúsky, poväčšine pičoviny, lebo nič normálne sa momentálne hádam ani netočí. Ale poďme k tomuto “kúsku”, od ktorého som nič nečakal najmä preto, že podaktorí, ktorí ho velebia vedia preháňať :) pričom ten, čo zas klasiku miluje v každej podobe, film uzemnil o “dva stĺpy”. Objektívne, “pravda” je niekde urpstred. “Fair game” rozhodne nie je žiadnym zbesilým či šokujúcim exploitation-om, plným krvi či zvrátených scén, no natočený je solídne, pozerá sa naň dobre, hlavná hrdinka je dostatočne sympatická, tak prečo jej nefandiť. Tempo postupne graduje, no inteligenciu by som na mieste mnohých poslucháčov neočakával. Je to proste taká oddychovka v rámci žánru, ktorá nijak neurazí, akurát “rape” kde nič tu nič, pričom “revenge” zložka zas nie je tak podaná, ako by sa to od tohto druhu žánru zrejme žiadalo. PS: Ta hudba je fakt otras .. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je pro mne velké zklamání, anžto z australských stepí a hor jsem už viděl řadu povedených kousků na podobné téma. Tedy jako komedie by to docela šlo, ovšem já čekal něco jiného. Jessica se lví hřívou vypadá jako královna amazonek, jenže to je tak vše, páč je úplně blbá a chová se jako kráva. Mnohokrát mohla s útočníky zatočit, jenže scénář ji předepisoval pravý opak. Samozřejmě tři lovci jsou rovněž blci, takže je to přehlídka debilů, kdy se člověk rozhoduje, jestli má fandit psovi, nebo koňovi. Je to jen takové hloupé laškování s naprosto otřesnou hudbou a rozkývanou kamerou. Musím však uznat, že Delaneyová naběhala během natáčení kilometry... Australská příroda fajn, ta nezklame nikdy. Pár pěkných scén by se našlo, ale ta debilita hlavní postavy mě prostě drtila... ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tak jsem zase dostal chuť podívat se něco od protinožců. A tak jsem si obrátil televizi vzhůru nohama a vrhnul se na tenhle snímek. Od Australáků se mi zatím líbilo snad všechno co natočili napříč žánry a tak jsem si byl jist, že i tentokráte budu spokojen. I doba vzniku snímku napovídala lecos.. :-). Film mi trochu připomněl Strašáky z roku 1971. I zde drsná partička totiž zaútočí na mnohem slabšího jedince. Zprvu mohlo jít jen o chlapské ,,laškování'', které bylo drsné i na dobu předfeministkovou, nicméně zdánlivě bezbranná obět se postupně strachem přepíná do toho základního režimu co v sobě máme už od našich prapředků - přežít. V tomto režimu se z ní stává chladnokrevný a nemilosrdný obránce zbytku záchranné stanice kdesi v australské buši. Film byl do půlky dost zajímavý tím postupně gradujícím strachem z přítomnosti partičky s ,,Bestií''. Ke konci to už byla taková osmdesátková jízda. Popravdě jsem tomu moc ke konci nevěřil, možností jak to skončit mnohem dříve bylo nespočet, například při výstřelu z pušky s optikou ze závalu. Já ale vlastně doteď nevím co partička s napadenou vlastně chtěla dělat po té co dostala první lekci a začala se citelně bránit. Možná proto to nedosáhlo na tu čtvrtou hvězdu, každopádně zase spokojenost ! Dávám za 3 kakadu! * * * ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

5/10 Priemerný "ranch" invasion takmer bez dialógov a príbehu, postavený čisto na doťahovaní "mačiek" a "myši". Fajn atmosféra rozhorúčenej Austrálie, na druhej strane tá hudba je až nadpozemsky otrasná. ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Odľahlá farma uprostred nehostinnej, zemitým prachom posiatej časti Austrálie, je domovom a takým malým prírodným kráľovstvom nádhernej ochrankyne zvierat a silnej ľudskej osobnosti – Jessicy. Nad jej doposiaľ pokojným životom sa ale začínajú sťahovať tmavé mračná, vyvolané nečakaným príchodom trojice ozbrojených pytliakov divokej zvery. Ich záujem sa čoskoro preorientuje z kengurieho mäsa na mäso ženské. Vzájomné, spočiatku nevinné, ale obťažujúce podpichovanie, vyvrcholí po nevyberavom “exploitation” besnení až ku tvrdej, vždy akčnej odplate. Parádna, ale bohužiaľ pravdepodobne zásluhou podcenenej propagácie a distribúcie, málo známa exploit perla svojho žánru. Akcia strieda akciu, krásna hlavná hrdinka, hnusácki pytliaci s plným vybavením, kaskadérske kúsky, množstvo vypätých situácii, nádherná príroda, kamerová štylizácia, hudba, silný príbeh ...a mnoho ďalšieho, to všetko pozdvihuje Fair Game na kvalitu prvej triedy. Objektívne ale musím povedať, že jednanie ústredných postáv nebolo vždy najšťastnejšie čo sa uvažovania týka. Ale zas slabšie chvíľky má azda každý :) Navyše Mario Andreacchio sa do tvorby Fair Game pustil s celým srdcom a vášňou, preto to minimum akýchkoľvek malicherných nepresností sa razom stráca nenávratne do stratena. Fair Game nepochybne reaguje vlastným invenčným spôsobom na radu predchádzajúcich exploitation filmov, ja som si ale spomenul na o dva roky staršieho TERMINATORa - Jessica, srdnato bojujúca ako Sarah Connor proti neporaziteľnému stroju na zabíjanie. BTW je možné, že aj samotný Quentin Tarantino obľubujúci staré grindhouse klasiky, sa nechal pri tvorbe svojho DEATH PROOF z časti inšpirovať práve Fair Game. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Kvalitní matroš v podobě R&Rka, které má ďábelský drive, příjemnou thrillerovou a slušně znepokojující první polovinu, no zakončené je pak celkem akčně, což v mém celkovém hodnocení bere pátou hvězdu, protože já bych volil komornější a více osobnější a surovější provedení. Nic to nemění na tom, že jelikož podobného spektáklu zase tolik není, a tento obstojí úplně s přehledem, dávám velmi slušných 80%. Stejně jako např. francouzskému Traque, které bylo rozvlečenější, ale mnohem lépe zakončené. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Australská exploitační pecka.Pro milovníky exploitationu povinnost.Příběh ošetřovatelky a milovnice zvířat Jess,která od začátku až dokonce musí čelit nájezdům pytláků.Totální psychonátlak a neustupující teror,kterému musí čelit jak hlavní hrdinka tak i její zvířata se v zápětí změní v krvavou pomstu.Kde se zavedená hra kočky s myší obrací proti bandě lovců.Prostě nářez.Hlavně se mi líbilo,že Jess je normální obyčejná(sympatická) žena,která neovládá žádný bojový umění či něco jinýho čím by se mohla ubránit,ale i tak má dostatečný "koule" na to aby si to rozdala z přesilou ozbrojených lovců.Nevím co bych tomuto filmu vytkl.Vše bylo excelentní-od výběru herečky,přes kameru,střih,hudbu,efekty a zajímavou(od civilizace)odlehlou přírodu.Prostě překvapení jako kráva.DOPORUČUJU!!!!!! ()

Joker Punx 

všechny recenze uživatele

Skvělej exploitation. V podstatě by se tenhle film klidně mohl řadit do žánru rape and revenge, s jediným rozdílem a to že právě tady není to znásilnění ženy. Hlavní hrdinka Jessica (Cassandra Delaney) je terorizována partičkou tří buranů, moc jsem si už konečně přál kdy přijde pomsta hlavní hrdinky. Protože to co jí tam dělali a ještě jejím zvířatům - Tak to byli fakt extra zmrdi. Nejhorší byl vidlák Sparks (Garry Who). To byla ale hnusná vyžraná držka :D Ten byl dobře vypatlanej, typickej americkej balík. Vizuálně výborně udělaný, akce taky dobře provedená a bylo jí dost. Hudba byla skvělá a hlavní herečka Cassandra Delaney byla taky dobrá. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Vyjma "Krokodýla Dundee" dostávali se do světa v 80. letech z Austrálie docela drsný kousky s neskutečně syrovou atmosférou rozpálené Austrálie. Ať už to byl "Šílený Max" nebo béčkový "Razorback/Kanec". Neznámý "Fair Game" je přesně ten typ drsného filmu, kde je kladnou postavou jen hlavní hrdina (v tomto případě "ona") a všichni ostatní se jí snaží co možná nejbrutálnějším způsobem sprovodit ze světa, což se samozřejmě obrátí proti nim. Bohužel docela slabota a z "hunterskýho" žánru si raději dám Wooův "Živý terč", který sice není syrově drsný ale určitě o hodně zábavnější. ()

Radka_86 

všechny recenze uživatele

Dle mého jednoznačně nejlepší hororový kousek z neméně dobrého a krásného roku 1986 a to nejen proto že jsem se v tomto roce narodila :-) Výborný film kdy jsem se ani na chvilku nenudila, moc se mi líbila hlavní hrdinka a záporáci taky správně "slizcí". Horká a divoká Austrálie taky super ! Bylo to akční, syrové, napínavé a drsné....A poslední půlhodinka pro mě jakožto milovnici tohoto typu hororů a thrillerů byla naprostou pastvou pro oči, co pro oči - pro všechny smysly :-) ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Stará dobrá old school prácička, ktorá má tie svojské austrálske znaky a je na čo sa pozerať. Cítiť MAD MAXA a spol a to je len fajn. Rozhodne žiadne sklamanie a dúfam, že v budúcnosti natrafím na podobne hustý ozploitation. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Hm.. je mi dost u prdele co říká Tarantino.. Tohle bylo dost slabý... Občas fajn moment (protagonistka na korbě auta.. protagonistka na posteli, atd..) ale jinak prostě blábol.. ()

Reklama

Reklama