Reklama

Reklama

Nezměrnost noci

Trailer

Obsahy(1)

Na sklonku padesátých let, v jednu osudnou noc v Novém Mexiku, objevuje mladá operátorka ústředny Fay (Sierra McCormick) spolu s charismatickým rádio DJem Everettem (Jake Horowitz) podivnou zvukovou frekvenci, která by mohla navždy změnit jejich malé město a možná i celou budoucnost, jak ji známe. (C0r0ner)

Videa (1)

Trailer

Recenze (87)

VanTom 

všechny recenze uživatele

Cosi je na obloze! Komorní blízká setkání třetího druhu zažívají telefonní spojovatelka a rozhlasový moderátor, jelikož zachytili záhadné vysílání, které pustili do éteru. Takže následně excitovaně naslouchají svědkům (v předlouhých záběrech na jejich/své zneklidněné tváře) a nervně pobíhají po městečku… zmatení jako oslněné srnky. Počáteční tajemná atmosféra se poroučela do hajan nejenom proto, že rozpočet několikrát narazil na své (velice, velice nízké) limity, ale zejména proto, jak scénář celou historku od samého úvodu nuceně natahoval. Bezúčelné rámování do epizody jakéhosi mysteriózního čb seriálu z 50. let tak spíše ponoukalo myšlenku, že 50 minut by bohatě stačilo. ()

vurhor 

všechny recenze uživatele

Na debut to vlastně nebylo zas až tak špatné. The Vast of Night se svým nízkým rozpočtem spoléhá především na dialogy a tajemnou atmosféru, přičemž v obou směrech odvádí relativně slušnou práci. Problém je ale ten, že celý děj vlastně nevede k ničemu pořádnému. S tématem návštěvy mimozemšťanů se už musí pracovat o něco více sofistikovaněji, aby to v dnešní době zaujalo. Tohle mělo sice dobrou atmošku, ale jinak to působilo hrozně všedně. Možná by mi to nevadilo, kdyby byl snímek jen nějakým krátkým studentským filmíkem, kde si začínající režisér chce ozkoušet své dovednosti, ale pro celovečerák toho bylo žalostně málo, i přestože se jednalo o debut. To pak nějaká dobrá atmosféra prostě příliš zachránit nemůže. Celý snímek je tak trochu promarněná příležitost, protože styl, dialogy a postavy byly vymyšlený celkem dobře. Samozřejmě chápu, že ta indie skromnost nedávala moc možností udělat z toho nějaký super film à la Spielberg, ale právě o to víc zajímavější to nakonec mohlo být. Lepší 3* ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Začátek mi připomněl Gilmorky, protože takovou kadenci náhodných slov jsem naposled slyšel při hádce Lorelai s Rory. A dobrých 15 minut netušil, o čem že to vlastně má být. Zajímavá stylizace mě ale upoutala hned v úvodu a posléze chytila i parádní atmosféra, která mě donutila zavzpomínat na staré sci-fi klasiky. The Vast of Night na to jde ale jinak. Není to žádný vysokorozpočťák, ale poctivě zrežírované indiečko téměř bez efektů, avšak s naprosto luxusními táhlými one-shot scénami, které jen podporují napětí a očekávání toho, co má přijít. Formálně v pořádku, byť jsem trochu zápasil se záměrně nepříliš dobrou kvalitou obrazu. Druhou a větší výtku bych směřoval ke scénáři, který jede hrozně na jistotu a v závěru nepřekvapí žádným velkým twistem. Je to jednoznačně škoda, protože takhle zůstalo "jen" u stylové, ale na delší dobu ne až tak zapamatovatelné jednohubky. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Pořád jsem přemýšlel, proč jsem se vlastně na tenhle film chtěl podívat. Režisér neznámý, herci jakbysmet, produkce Amazon Original... a pak mě to trklo. O Vast of Night hovořili kluci z Red Letter Media a jejich vkus je vesměs vytříbený, takže na jejich doporučení hodně dám. Tentokrát jsme se však neshodli. Prvních 20 minut jsem ději nevěnoval moc velkou pozornost, protože se zaměřoval na dva teenagery, kteří pořád dokola mleli o nějakých nezajímavých tématech a já nesnáším, když postavy na plátně jen melou a melou a melou s takovou rychlostí, že nestačím sledovat, co vlastně říkají. Kromě toho nic nenaznačovalo, co vlastně sleduji. Komedii? Drama? Thriller? Horor? Sci-fi? Akční film? Trochu jasněji jsem měl až po dvacáté minutě, kdy holčina pracující jako spojovatelka začne dostávat zvláštní telefonáty. Tehdy mi bylo zřejmé, že půjde o mimozemskou sci-fi. Na jednu stranu jsem dokázal ocenit, že film nejede v zaběhlých hollywoodských kolejích, které se snaží šokovat kombinací hudby a „jump scares“, která prostě a jednoduše nefunguje, ale na druhou stranu se režisér držel až moc na uzdě (až na dlouhé několikaminutové záběry, které však v konečném důsledku nepřidávají na atmosféře). V důsledku jsem se při sledování nudil a na film ihned zapomenu. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Klobouk dolů před panem režisérem. Natočil mysteriózní sci-fi s mým oblíbeným tématem tak, že mě to akorát tak otravovalo, nudilo a ani trochu neoslovilo. Minimálně pětinu filmu není vidět vůbec nic, nasvícení scén je příšerné, kamera taky za nic nestojí, hlavní dvojice sice není nesympatická, ale strašně nezajímavá a trvá útrpných půl hodiny, než se něco konečně začne dít... Co je mi po tom, že to má připomínat sci-fi z padesátek a šedesátek, když to prostě a jednoduše nefunguje. A to mám minimalismus jinak rád. Ani ten nijaký závěr nic nezachraňuje, a to jsem se na ten film celkem těšil. Tak to bohužel nevyšlo, teď budu muset čekat nějakou dobu, než objevím něco tématem podobného... Slabé 2* ()

Galerie (10)

Zajímavosti (7)

  • Film byl natočen za 17 dní v roce 2016. (MarLin)
  • Jméno rozhlasové stanice „WOTW“ je akronym ke jménu knihy „War of the Worlds“ od H.G. Wellse. (MarLin)

Reklama

Reklama