Reklama

Reklama

Přátelé - Série 1

(série)
USA, (1994–1995), 8 h 48 min (Minutáž: 22 min)

Hrají:

Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, Matthew Perry, David Schwimmer, John Allen Nelson, Clea Lewis, Cynthia Mann, Lumi Cavazos (a.z.) (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(24)

Recenze (27)

vydumnica 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvú sériu Priateľov by som ohodnotila na 4,5*. Trošku rozpačité na začiatku a potom sa to rozbehne. Najviac sa mi páčili E07, Vďakyvzdanie E09 a predposledná E23. Naozaj LEGENDÁRNY SERIÁL. V roku 1994 ešte asi nikto netušil, aký svetoznámy a obľúbený sit-com to bude, wow! Casting perfektný, asi nemohli vybrať lepšie!!! Mladučkí neznámi herci a pozrime sa dnes na veľkú hviezdu Jennifer Aniston, wow! Výborne napísané postavy!!! Každá jedna je originálna!!! Sú to už jednoducho starí známi Friends💙Rachel, Monica, Phoebe, Chandler, Joey, Ross. Najradšej mám asi Joeyho a Rachel a Phoebe. Dodatok: Páči sa mi, že v dobe natáčania (celého seriálu) sa ešte nemusela dodržiavať nijaká "politická korektnosť", lebo inak by tá šestica nikdy nemohla byť tá istá!!! ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozjezd legendy působí dost lajdácky, zvláště ty ne zcela ujasněné a oproti dalším řadám podivně nedůsledné charaktery mě dost iritují, ovšem zde si milovaný sitcom nejvíce bere na paškál zcela obyčejné situace a motivy, v nichž se mladí najdou i dnes, a střílí si z nich, nezřídka je převrací naruby a navléká je na zcela jiné a nečekané, a zkrátka neskutečně baví.. První dvě řady navíc volí oproti těm následujícím, které si vystačí s několika friends jingly, pro zejména dramatické pasáže hudební podkres v podobě tehdy aktuálních hitů.. ()

Reklama

AndrewNewman 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Priateľov som vnímal vždy pozitívne, ale takisto som si nemyslel, že ide o extrémne zábavný sitkom. Skôr o niečo, čo je pozitívne, dobre naladí a má k dispozícii sympatické obsadenie. A tieto všetky kvality sitkom má, lenže je aj skutočne zábavný, pokiaľ ho nesledujete s dabingom či už českým alebo slovenským. Tým užívateľom, ktorí to videli práve s dabingom a tak prvej sérii nadelili tri priemerné hviezdy, tak vám vrelo odporúčam sledovať to v originálnom znení. Priatelia mali slušný rozjazd, celej sérii vládol Chandler, ktorý nabíjal seriál jednou vydarenou hláškou za druhou. Ústrednou mužskou postavou je Ross a sekne mu to. Celkovo sú ale Priatelia aspoň pri tejto sérii nevyrovnaní, pretože scénky v ktorých je len čisto mužské obsadenie sú oveľa pestrejšie, zábavnejšie a skrátka lepšie, ako scénky v ktorých je len ženské obsadenie. Aj keď sa na Jennifer, Lisu a Courteney pozerá sakra dobre, v rámci hlášok a celkovej zábavnosti sa od chalanov majú čo učiť. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Moc milá závislost pro dospělé. Pohodový sitcom, který leckdo (nebo alespoň ty nejvydařenější díly) schraňoval na véháesky a brzy zjistil, že by musel nahrát prakticky všechno (epizod bylo neuvěřitelných 238 – myslím neuvěřitelných proto, že disponovaly výtečným komediálním timingem a tahem na bránu). Občas měly kolísavou kvalitu a náladu, což se dá čekat, nejprve se i pomaleji rozjížděly a měly značně neutříděné charaktery, ale pak (a dlouho poté) přinášely neuvěřitelnou radost. ()

Nin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přátelé začínají pěkně zostra. Jsou opravdu zatraceně vtipní, jednotliví herci jsou fakt skvělí komici a jejich postavy jsou fajn. Jak jsem je dlouho neviděl a některé herce znám z jejich pozdější formy, tak vypadají mlaďoučce a jsou hrozně roztomilí. Vtipné taky je, jak nosí volné hadry, především zatraceně dlouhé rukávy. Asi největším nedostatkem jsou poměrně hloupé epizodní příběhy. Větší příběhová linie je Ross zamilovaný do Rachel, ale především to, jak Ross zvládá situaci se svou (ex)manželkou, která je šťastně zamilovaná do jiné ženy, ale je jaksi ještě do toho těhotná s Rossem. Dost šílená premisa je tu podle mě zručně zvládnutá, originální a zajímavá. Předposlední díl, v níž tenhle příběh dojde k finále, je naprosto parádní. (8/10) ()

Galerie (223)

Zajímavosti (170)

  • Když parta na konci epizody sedí v kavárně, tak v některých záběrech drží pytlík s ledem na Rossově (David Schwimmer) hlavě Rachel (Jennifer Aniston) a v jiných zase sám Ross. (Duoscop)

Reklama

Reklama