Reklama

Reklama

Přátelé - Série 8

(série)
USA, (2001–2002), 8 h 48 min (Minutáž: 22 min)

Kamera:

Nick McLean

Hrají:

Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, Matthew Perry, David Schwimmer, Elliott Gould, Morgan Fairchild, Bonnie Somerville, Jim Piddock (více)
(další profese)

Epizody(24)

Recenze (12)

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Noví fanoušci při četných reprízách přibývají, ti staří jsou stále věrní. Tahle nesmírně populární show skončila po deseti sezonách a 236 dílech. Bavily nápady, které vymýšlel Joey nebo Chandler, lákala stěžejní romantická linka Rosse a Rachel počínaje jejich prvním polibkem, rozchody a návraty v průběhu všech sérií. Každá epizoda je napěchovaná výtečným komediálním timingem a tahem na bránu, situace a hlášky z leckteré by šly vytesat do mramoru. ()

Nin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Osmá řada začne několika skvělými díly, takže jsem se začal radovat, že se třeba seriál už "našel" a že už půjde o moderní seriál, kde si budu jen užívat jízdu plnou dobrého humoru a skvělých příběhů. Ale bohužel, velmi rychle seriál zase sklouzne ke klasickému lehkému nadprůměru. Čili nic moc příběhy, jen jednou za čas se nějaký povede. A máme tu skvělé vtipy, ale i vyloženě trapné. V téhle sérii je Rachel těhotná, což je pro ni samozřejmě náročné, protože ani nemá stálého partnera. Přesto se ale nechová nijak zvlášť hrozně, a proto je dějová linka s ní zajímavým zpestřením. Vypadá to, že by se s Rossem mohli dát dohromady, oba se chovají příjemně zodpovědně. Natolik zodpovědně, že se Ross bojí, že by po velkém sblížení zase přišel velký rozchod, což teď nechce riskovat, když spolu čekají dítě... To mi připadalo jako poměrně dospělá a realistická dějová likna. Trochu trapné je však to, jak je Joey zamilovaný do Rachel. Přál bych jim to spolu, Joey je teď můj druhá nejoblíbenější postava a už několik řad se naznačuje, že by Joey chtěl pořádný vztah... Bohužel z toho ale vznikne jen několik nepříjemných situací a Joey je tu docela za blbce. Finální zvrat série s tím pak souvisí a je poměrně hloupý. (7/10) ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Keďže po x rokoch sledujem seriál znova, ale od konca, môžem povedať, že 8. séria sa mi videla o niečo slabšia ako 9. či 10. Niektoré epizódky boli fakt super, tá s Bradom Pittom alebo tá, kde Joey vyznáva lásku Rachel, no niektoré boli slabšie, takže mi to vychádza na 4 krásne ⭐⭐⭐⭐. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je vlastně neuvěřitelný, že kvalita seriálu začala pomalu upadat až po sedmé séri. Osmička začíná hrát čím dál tím více na nostalgii a vtipů je méně, však ústřední šestka pomalu ale jistě stárne. Přesto pořád ale kvalitní série, která rozhodně nezklame, možná jen nenadchne. ()

hrumsrt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

A máme zase o jednoho člena party navíc. Ross zjistí, že kondomy ze 3% vůbec nefungují. Rachel bude mít problém, šéf chce koupit její dítě. Chandler objeví kouzlo koupelové pěny. A Monica je bordelářka. Phoebe bude mít s Jamesem Brolinem dítě. Joey sní sám celého krocana o své porodní váze. 90% ()

Sefko 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvých asi 19 časti ťažký priemer. Vtipu je tu málo. A dobré postavy (Chandler, Monika) sú tu len do počtu. Zamrzí to o to viac keď si človek uvedomí, že predchádzajúca séria stála práve na spomínanej dvojici. Iste niekto môže namietnuť, že už svoj priestor dostali a teraz sú na rade ďalší. To by mohlo fungovať keby si to povedali aj samotný tvorcovia. Lenže nepovedali. Celá séria je takzvaná vyčkávacia. Nestane sa tu takmer nič čo by stálo za zmienku alebo opakované sledovanie. Až na posledné časti. Ktoré nám pripomenú čo je vlastne na Priateľoch dobré. A prečo sa ich oplatí sledovať. A to sú bežné situácie zo života s ktorými sa stretáva každý z nás. ()

Reklama

Reklama