Reklama

Reklama

Přátelé - Série 10

(série)
USA, (2003–2004), 6 h 36 min (Minutáž: 22 min)

Kamera:

Nick McLean

Hrají:

Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, Matthew Perry, David Schwimmer, Paul Rudd, Aisha Tyler, Anne Dudek, Cali Sheldon, Giovanni Ribisi (více)
(další profese)

Epizody(18)

Recenze (19)

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

10 sezón, 236 dílů. A taková úroveň. Masakr. Poslední dva díly (235. a 236.) si nenechalo ujít skoro 66 milionů diváků. Na řadě míst se konaly speciální rozlučkové party. Na Times Square v New Yorku se oba díly promítaly na ohromné obrazovce, kde jindy běží reklamy. I poslední sezóna byla napěchovaná kouzelnými dialogy, výtečným komediálním timingem a tahem na bránu. A dokonalými hereckými výkony. Tahle show udělala do popkultury velikou díru, která teď zeje beznadějnou prázdnotou. Zaslouženě kultovní večerníček pro dospělé. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

10. séria - 100%. Brilantné, ale aj dojímavé zakončenie prišlo po dlhých desiatich rokoch. "Prihlásila si Emu do sútaže krásy ?!!! Ja tomu neverím, je to naša dcéra, zaobchádzaš s ňou ako s nejakým výstavným psom, to je úplný škandál!"- "Ale vyhrala tisíc dolárov ". - "Dobre a to sa koná každý rok?" ()

Nin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Dokončovací řada". Tvůrci se v téhle řadě rozhodli dokončit mnoho rozjetých dějů a ukončit jednu fázi životů Přátel. Takže tu máme třeba děj kolem adopce a stěhování se Chandlera a Monicy, což je fajn, i když trochu idealistické a uspěchané, ale taky bohužel příšerný rozchod Rosse s Charlie. Ta byla celou dobu fajn sympaťačka, ale v "rozchodovém" dílu se chová pěkně trapně, když se nejen vrhne k nohám svého ex, co využívá své pozice na vysoké škole k rozdělování grantů ("když se s ní rozejdeš, dám ti grant"), ale dokonce to udělá přímo před Rossem. Tvůrci chtěli, aby Ross skončil s Rachel, a tak se k sobě - opět docela uspěchaně - vrátí. Kvalita je tu opět poměrně vyrovnaná, příběhy jsou někdy dobré, někdy nic moc, a do toho se poměrně často zadaří super vtip. (7/10) ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Převážné většině sitcomů postupně dochází dech, a skalní tak jen zpravidla čekají na uzavření zásadních linií, ovšem Přátelé si ty nejlepší epizody nechávají na finální řadu, již hyzdí snad jen ty zbytečné zápletky mezi Rachel a Joeyem.. Famózní série.. ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

4,5* !!! Na to, že ide už o desiatu sériu, povedala by som až výborné. Škoda, že už nikdy nebude ďalšia. SPOILER: A som rada, že každý zo šestice priateľov sa dočkal svojho happyendu😉, ešte Joeymu mohli dohodiť nejakú osudovú lásku alebo aspoň osudovú rolu vo filme. Phoebe a Mike konečne svoji, takže aj Phoebe má šancu na "normálny" život. Rachel & Ross konečne (!!!) spolu, ako sa na takú dlhú históriu ich vzťahu a rodičov malej Emmy patrí. Niekoľkokrát som mala chuť Rossa nakopať! Ešteže sa spamätal. Monika a Chandler sa stávajú rodičmi a začínajú nový život v novom dome. A čo Joey? Hmh, asi všetko po starom. ()

Garch 

všechny recenze uživatele

Řady jsem v Přátelích nikdy nehodnotil, ale to, že mírně sestupnou kvalitu posledních sérií tvůrci v poslední sérii vyšvihnou do vrcholných epizod: Jak byl Ross v pohodě, Jak striptér plakal nebo nezapomenutelné kousky Jak chtěl být Ross opálený a Jak Joey mluvil francouzsky, mi za to souvětí stálo. :-) ()

Jaroslaf 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Oproti jiným sériím pozorovatelná degradace na mnohem častější trapnost a vykonstruované zápletky. Moc, moc se tu už vaří z vody, což mi u přátel vadilo vždycky, ale v desáté sérii je to extrém. Přátelé třeba reálně řeší, že Chandler zahýbá Monice i když je to oproti veškerým zákonům logiky, zkrátka to řeší "jen aby se něco dělo." Svatba phoebe a Antmana, (pardon Paula Rudda) je velmi jalová a kýčovitá, bez čehokoliv navíc. V díle "Jak se Ross přeřekl" bylo třeba mnoho vedlejších dějových linií, v díle "Jak se Phoebe vdávala" ovšem pusto prázdno. Citelný pokles kvality pozoruji zejména u dílů, které režíroval David Schwimmer (Ross.) ()

Blazkowicz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Úžasné, jak si jednotlivé série udržely vysokou kvalitu. I tato poslední není výjimkou. Některé postavy moc dospěly a už se tam nehodily jako předtím. Směřování posledních dílů bylo takové dost na ukončení. To je samozřejmě očekávatelné, ale moc na to tlačili. 4+* ()

hrumsrt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Normálně by se každý bál ukončovat takovýto seriál, navíc se podívejme, jak se to třeba aktuálně všem seriálům "daří", nicméně Přátelé i po letech neustupují a dokouzávají na stejné úrovni k vyhlíženému finále. Spolu se závěrem TBBT je tohle to vůbec nejlepší. V celé sérii si dávají pozor, aby odvyprávěli, co mají, aby uzavřeli linky i vedlejších postav, které si to zaslouží. A tak vedle mé oblíbené čtvrté sérky je tahle ta nejpovedenější. Ross zjistí, kde leží jezero Mbosco. Rachel už téměr vystřídá všechny v partě. Chandler bude nevěrný. Za to Monica pozná, co dovedou vznášející se hlavy. Phoebe si vezme Blbsteina. A Joey konečně dojde touženému bytu nad garáží. 100% ()

walkingdead 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi to skončilo v pravý čas, protože tak nějak stále méně bylo z čeho brát. I v téhle sérii se najdou top epizody, ale těch, které stačí vidět jednou, je daleko víc. Ve výsledku tedy spolu s 1. sérií nejslabší (ale rozhodně ne slabá) série. Na druhou stranu který seriál si tuhle úroveň udržel po 10 letech? Nenapadá mě vlastně ani jeden, nejblíž tomu byl asi M.A.S.H., naopak moderní "nekonečné" sitcomy (TBBT, HIMYM...) šly dolů daleko rychlejším tempem. Takže lepší 3*, ~67-69%. ()

Teobea 

všechny recenze uživatele

10 sérií pohodového seriálu, 10 let života s přáteli. Poslední díl a uvědomění, že každá idyla jednou skončí byl až moc reálný. ***** ()

Teachman 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Námět a zápletka: 9/10 ... Vizuální stránka: 8/10 ... Soundtrack: 8/10 ... Didaktický potenciál: 8/10 ... Celkový dojem: 9/10. Důstojné zakončení tohoto seriálového fenoménu. ()

teckax 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Viděla jsem (ne)skončit už docela dost seriálů... žádný z nich si ale neudržel úroveň až do konce tak jako Přátelé. Poslední série je naprosto skvělá a vrcholí zcela důstojně a přirozeně. S vtipem, nostalgií... Legenda mezi seriály, kterou jen tak něco nepřekoná... troufám si říct, že NIKDY! ()

Sefko 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak a máme tu záver. A je to dobrý záver. Na prvý pohľad sa môže zdať, že prvé časti trocha nudia. Ale v skutočnosti je u nich vidieť ako si tvorcovia uvedomujú, že sa blíži koniec a tak sa snažia všetko ukončiť a zároveň dať divákom určitý pocit bezstarostnosti. Narážam hlavne na časť kde sa Joey zúčastňuje konkurzu kde musí ovládať francúzštinu. Lenže po tomto sa to celé rozbehne a my dostávame emocionálnu nálož. Na ktorej konci je uspokojivý a definitívny záver Priateľoch. ()

Reklama

Reklama