Reklama

Reklama

Přátelé

(seriál)
Promo
USA, (1994–2004), 86 h 32 min (Minutáž: 22 min)

Hrají:

Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, Matthew Perry, David Schwimmer, James Michael Tyler, Elliott Gould, Christina Pickles (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(236)

Ponořte se do srdcí a myslí šestice přátel žijících v New Yorku, zkoumajících úzkosti a absurdity skutečné dospělosti. Tento sofistikovaný kultovní seriál nabízí veselý pohled na randění a práci ve velkoměstě. Jak si Rachel, Monica, Phoebe, Joey, Chandler a Ross dobře uvědomují, hledání štěstí často zdánlivě přináší mnohem více otázek než odpovědí. Zatímco se snaží dosáhnout vlastního naplnění, starají se jeden o druhého v této vzrušující době, kdy je možné úplně všechno – dokud máte přátele. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Promo

Recenze (2 186)

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Môžete ma zatratiť, môžete mi odobrať svoje vzácne body, ale ja sa medzi oddaných fanúšikov Priateľov jednoducho nezaradím. Niekedy som pozerala s chuťou, niektoré časti sa mi páčili, niektoré scénky boli naozaj vtipné, ale šestica hlavných postáv a ich problémy mi boli vždy trochu vzdialené a nikdy ma neuchvátili natoľko, aby som sa rozžiarila šťastím pri akejkoľvek zmienke o tomto sitcome, tak ako som to videla u niektorých ľudí :-) ()

H34D 

všechny recenze uživatele

To co Simpsonovi znamenají pro animované sitcomy, to představují Přátelé pro ty hrané. Dnes známe i další seriály, které jsou naplněny hláškami k prasknutí, můžeme ojediněle nalézt i pár kousků s perfektně vyváženými postavami, ovšem vše najednou v kompaktním balení, které se dá rozbalovat znova a znova, přičemž vždy spolehlivě zvedne náladu, to již nemá obdoby... Navíc pro Přátelé neexistoval takřka žádný precedens, nejedná se sice o dílo úplně dokonalé (vlažnější rozjezd), ovšem to co zde předvedli scenáristé i další tvůrci nemá obdoby... Zasloužený kult! 9/10 ()

Reklama

Hild 

všechny recenze uživatele

NEJLEPŠÍ SERIÁL, CO KDY BYL NATOČEN. Seriál, na který se můžu dívat znovu a znovu. Tomu se říká dokonalost. Nevynechala jsem absolutně žádný díl. Nemohla bych říct, který díl je nejlepší, protože jsou nejlepší všechny, nemohla bych říct, které scénky jsou nejlepší, protože jsou nejlepší všechny a nemohla bych říct, která postava je nejlepší, protože nejlepší jsou všechny. Nejlepší seriálový humor vůbec, velkou zásluhu na tom mají neskutečně přirození herci, kteří nepřehrávají na rozdíl od většiny dalších televizních sitcomů, ne, žádný sitcom Přátelům nesahá ani po kotníky, žádný si totiž nedokázal udržet stejnou úroveň po celých deset let. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Moc milá závislost pro dospělé. Pohodový sitcom, který leckdo (nebo alespoň ty nejvydařenější díly) schraňoval na véháesky a brzy zjistil, že by musel nahrát prakticky všechno (epizod bylo neuvěřitelných 238 – myslím neuvěřitelných proto, že disponovaly výtečným komediálním timingem a tahem na bránu). Občas měly kolísavou kvalitu a náladu, nejprve se i pomaleji rozjížděly a měly značně neutříděné charaktery, ale pak (a dlouho poté) přinášely neuvěřitelnou radost. Právě v září 2014 tomu bylo dvacet let, co k televizním obrazovkám obecenstvo připoutala první epizoda. A pak už to jelo. Vtipy se testovaly přímo při natáčení na živých divácích, Willis, Roberts, Pitt, Ribisi, van Damme, Williams… Následovala spousta napodobenin, ale tuhle partu, která dokonale podchytila (a ovlivňovala) životní styl, nikdo kvalitou zdaleka ani neohrožoval. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Velice těžko se mi popisuje vztah k tomuto seriálu, jenž je tím prvním, který jsem kompletně zhlédl, a po kterém sáhnu vždy, když nemám do čeho píchnout. Jejich příběhy jsem prožíval, nebojím se to říct otevřeně, víc než svůj život. Bavili mě totiž hodiny a hodiny a nejen díky tomu mi všichni tolik přirostli k srdci. Nejsem schopen z této party vybrat jednu postavu, kterou bych preferoval před ostatními. Nikdo nevyčnívá, lépe řečeno jeden bez druhého by nevytvořili takový fenomén. Co se týče humoru, tak Přátelé gradují okolo páté série, kde každý díl překypuje geniálními scénkami. Emocionálně silnější okamžiky však přicházejí až v pozdějších sériích. Za nejsilnější pasáž považuji vztah Joyeho a Rachel, který mě chytil za srdce od prvních okamžiků. Pro mě už víc než jen seriál. 1. série: 90%, 2. série: 95%, 3. - 7. série: 100%, 8. série: 95%, 9. série: 90%, 10. série: 95%. ()

Galerie (1 190)

Zajímavosti (2 031)

  • Přátelé v číslech: 5 192 minut, 236 epizod, 10 let vysílání, 6 hlavních postav, 25 povolání, 9 svateb, 138 expartnerů, 7 dětí, 5 měst, 4 byty. (tyna97)
  • Váha Matthewa Perryho (Chandler) během natáčení seriálu kolísala od 58 do 102 kilogramů podle toho, jestli byl zrovna na prášcích nebo jen na alkoholu. (raininface)
  • Matthew Perry o roli Chandlera velice stál, protože mu byla charakterově blízká a viděl se v ní. Během konkurzu působil v seriálu Second Chance (od r. 1987), což nebylo pro tvůrce Přátel ideální. Roli ale nakonec získal. (cheyene)

Související novinky

Zemřel herec Matthew Perry

Zemřel herec Matthew Perry

29.10.2023

Americký server TMZ přišel v noci s mimořádně tragickou zprávou – americký herec Matthew Perry byl nalezen ve svém domě mrtvý. 54letá hvězda Přátel, Studia 60 nebo Můj soused zabiják se zřejmě… (více)

Tvůrkyně Přátel se za sitcom stydí

Tvůrkyně Přátel se za sitcom stydí

03.07.2022

Přátelé bezesporu patří mezi nejoblíbenější seriály, co kdy vznikly, to ale neznamená, že jsou imunní vůči kritice. Sitcom z 90. let si lidé dobírají z mnoha důvodů, snad nejčastěji ovšem kvůli téměř… (více)

Netflix přichází o předplatitele

Netflix přichází o předplatitele

20.04.2022

Poprvé za poslední dekádu přichází streamovací gigant Netflix o své předplatitele. Důvodem je i nástup Disney+. Netflix ztrátu platících zákazníků přiznal ve své čtvrtletní zprávě, místo aby přidal 2… (více)

Reklama

Reklama