Reklama

Reklama

Přátelé

(seriál)
Promo
USA, (1994–2004), 86 h 32 min (Minutáž: 22 min)

Hrají:

Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, Matthew Perry, David Schwimmer, James Michael Tyler, Elliott Gould, Christina Pickles (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(236)

Ponořte se do srdcí a myslí šestice přátel žijících v New Yorku, zkoumajících úzkosti a absurdity skutečné dospělosti. Tento sofistikovaný kultovní seriál nabízí veselý pohled na randění a práci ve velkoměstě. Jak si Rachel, Monica, Phoebe, Joey, Chandler a Ross dobře uvědomují, hledání štěstí často zdánlivě přináší mnohem více otázek než odpovědí. Zatímco se snaží dosáhnout vlastního naplnění, starají se jeden o druhého v této vzrušující době, kdy je možné úplně všechno – dokud máte přátele. (HBO Europe)

(více)

Recenze uživatele StarsFan k tomuto seriálu (1)

Přátelé (1994) 

Nemůžu si pomoct, ale osobně mě Přátelé nikdy moc nechytli. Pamatuju si, jak jsme je sledovali někdy během hodin angličtiny v originálu bez titulků, polovina lidí tomu rozuměla a smála se, polovina nerozuměla a byla ticho a já jsem byla ticho, ačkoliv jsem jim rozuměla. Proč? Sama nevím, ale tenhle styl lehce pubertálního humoru mi nikdy moc blízkej nebyl a ani jedna postava mi nepřirostla k srdci. Veškerý to přehrávání scén bych ještě přežila, ale vtipy ve stylu "kdo ze sebe udělá většího idiota" mě skutečně nijak neosloví. Snad až s výjimkou Rosse se všichni chovají jako banda lehce přerostlých teenagerů, což je díky mému odporu ke všem teenagerským komediím snad ta nejhorší možná varianta. Stokrát radši se podívám na, u nás ne moc známého, Frasiera, protože mi jeho styl přijde přece jenom o něco vyzrálejší a inteligentnější. A nechtěla bych vidět, co by se stalo s Přáteli, kdyby místo svých devíti let pobyli na obrazovce 20 let jako Kelsey Grammer v roli výše zmíněného psychologa Frasiera Crana. Už i tak se na poslední epizody nedalo skoro dívat... Dobře, musím uznat, že jsem k Přátelům asi až moc kritická, ale skutečně tenhle seriál mezi moje oblíbené nepatří. ()

Související novinky

Zemřel herec Matthew Perry

Zemřel herec Matthew Perry

29.10.2023

Americký server TMZ přišel v noci s mimořádně tragickou zprávou – americký herec Matthew Perry byl nalezen ve svém domě mrtvý. 54letá hvězda Přátel, Studia 60 nebo Můj soused zabiják se zřejmě… (více)

Tvůrkyně Přátel se za sitcom stydí

Tvůrkyně Přátel se za sitcom stydí

03.07.2022

Přátelé bezesporu patří mezi nejoblíbenější seriály, co kdy vznikly, to ale neznamená, že jsou imunní vůči kritice. Sitcom z 90. let si lidé dobírají z mnoha důvodů, snad nejčastěji ovšem kvůli téměř… (více)

Netflix přichází o předplatitele

Netflix přichází o předplatitele

20.04.2022

Poprvé za poslední dekádu přichází streamovací gigant Netflix o své předplatitele. Důvodem je i nástup Disney+. Netflix ztrátu platících zákazníků přiznal ve své čtvrtletní zprávě, místo aby přidal 2… (více)

Reklama

Reklama