Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Protože lov zvěře už není lukrativní záležitostí a větší poptávka je po prastarých sochách, vypraví se lovec Aidan McRory do džungle do polorozbořeného kláštera. Tam narazí na tygří rodinku. Tygřice se snaží jedno z mláďat zachránit a druhé nechává s otcem. Tygr napadne McRoryho a on ho zastřelí, domů si pak odnáší mládě, které pojmenuje Kumal. Malý tygřík se později dostává do cirkusu, je ale bázlivý a skákání skrz hořící kruhy ho děsí. Mezitím se do zajetí dostává i druhé mládě, které má poněkud šťastnější osud. Jeho matka, pronásledovaná lovci, ho ukryje do skalní rozsedliny, kde ho najde guvernérův syn Raoul. Okamžitě si ho zamiluje a vezme domů. Sangha, jak ho pojmenuje, dokáže dělat pořádný nepořádek, což se samozřejmě Raoulově matce příliš nezamlouvá. Ačkoli chlapec tygříka brání, Sanga je odvezen a dostává se do zvěřince, kde z něj chtějí vychovat bojovníka. Při slavnosti má být vypuštěn do arény, kde ho čeká boj s jiným tygrem. Shodou okolností je jeho soupeřem Kumal? (TV Nova)

(více)

Recenze (92)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Annaud zneužil pootevřená vrátka příležitostného kýčomila a opět se vetřel. Tentokrát s tygříky vybavenými fištrónem Lassie, móresy mého psa a podmanivou roztomilostí. Je to sice líbivé a sentimentální, ale pro příležitostné kýčomily to pravé tetelivé. ()

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

S filmy o zvířatech to máte složité. Buď spadnete do trapného citového vydírání, nebo se zaměříte jen na takzvané psí kusy, či snad můžete natočit něco opravdu kvalitního co se vymyká běžným animálním měřítkům. A je to až k nevíře, ale tady se to všechno povedlo až na pár drobných detailů sesmolit do jedné podívané. V prvé řadě bych chtěl vyzdvihnout naprosto skvělou kameru a musím říct, že takhle jsem si pohyblivé obrázky už dlouho neužil. Příběh je takový standardní či snad mohu konstatovat citový, ale o to více mě dostával, i když jsem byl sám překvapen jak se nechám vytočit scénami, které jsem čekal už od poloviny. V ničem jiném, než režisérském citu to nebude. Nebýt pár už opravdu přehnaností, jako třeba ten záběr přes ucho, bylo by to zcela jasné hodnocení. Nenávidím cirkusy a týrání zvířat, nesnáším věci tipu komisaře Rexe a podobné paskvily. Ale tyhle dva bratry jsem si zamiloval na první pohled a budu na ně vzpomínat jen v dobrém. Tkví v jednoduchosti síla? Tady určitě..... ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Kdyby mi bylo znovu pět let a kdyby ti tygři mluvili, ani nedutám, ale takto… 40% Zajímavé komentáře: Tsunami_X, jojinecko ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet €59,66miliónaTržby USA $19,176,754Tržby Celosvetovo $62,172,050║ Príjemný rodinný film, ktorý má miestami aj svoju drsnosť ale to k tomuto tigriemu dobrodružstvu patrí, Jean-Jacques Annaud opäť dokazuje že to zo zvieratami vie. /60%/ ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Rozpravka a la National Geographic s narativnou jednoduchostou a zaverecnym posolstvom v linii Walt Disneyho pribehov pre najmensich...uznavam ale, ze male deti budu uplne spokojne ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně natočeno !:) .. Natočit film o tygrech, kteří nejsou digitalní a dokážou cítit, myslet, konat!! Krásný Film plný emocí! A Opět skvělý Guy Pearce! ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Ekologický biodiverzitní zřetel v tomto filmu pro malé děti viditelně - až příliš viditelně - vítězí nad skutečností. Z toho, co vím o etologii a možnostech neprimátní suchozemské savčí inteligence, plyne jednoznačný závěr: Annaud až příliš antropomorfizuje. Skutečnost, že tygři, ty velké krásné kočky, z kterých jde strach, i když jsou za mřížemi nebo dostatečně hlubokým příkopem, jsou na vyhynutí, mě s tímto přístupem smiřuje. A to i tehdy, nebo právě proto, že druh, do kterého patřím, tady dostává za vyučenou. Právem. Právem, za kterým stojí vynikající cvičitelské výkony i kreace sympatických tygřat a dospělých tygrů. Právem, která nás varuje, že biodiverzita je prioritním lidským druhovým zájmem, na němž závisí naše přežití na této planetě. Právem, které naznačuje, že věda není vševědoucí a její exaktnost dokáže být i zapeklitě matoucí (jen namátkově připomínám, že před 170 lety věda prokázala nemožnost využití železnice, neboť rychlost vyšší než 30 km/h lidský organismus smrtelně ohrožuje právě tak, jako je nemožné snažit se proniknout do nebes se stroji, které jsou prokazatelně těžší než vzduch - tento také vousatý exaktní důkaz je sice méně šedivý, ale zato s prvním sdílí beze zbytku jeho úsměvnost). Právem, které říká, že může-li vítězit ve spekulativně pojatých filmech zlo, není a nemůže být nic, co by bránilo tomu, aby zlo ve filmu bylo přemáháno alespoň čas od času svým opakem - dobrem. Byť dobrem lehce dětinským. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Pokiaľ Annaud nenatočí ďalší zvierací film, dávam malú šancu, že nejakému inému udelím ďalšie plné hodnotenie. Po neodolateľnom a nepretromfnuteľnom 'The Bear' stavil Annaud na istotu a predstavuje nám infantilnejší, no takisto srdečný, milý a zároveň smutný a dojemný príbeh, ktorý stavia proti sebe človeka a zviera. A znova si s touto látkou poradil majstrovsky. Citovo je to pôsobivé dielko, ktoré využíva jednoduchosť a prirodzenosť príbehu a zároveň však nezachádza do krutých krajností citového vydierania u divákov. A čo sa týka môjho rozpoloženia počas filmu, prikláňam sa k 'Eridan'ovi - minimálne. 95%. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Tiger je pre mňa osobne kráľom zvierat, určite krajší a drsnejší ako lev. Každý film, v ktorom sa toto zviera mihne mi hneď príde zaujímavejší a J.J. Annaud im ho venoval celý. Natáčanie to určite nebolo jednoduché, ale výsledok stojí za to. Pre mnohých možno vypočítavý gýč, rozprávka pre deti, nudná báchorka so zvieratami...Pre mňa nádhera, v ktorej sú ľudia, tí vedľajší. Hlavnú úlohu hrajú tigre Ulma a Kulma. Ak by som mal vybrať naj scénu, tak na mňa najviac zapôsobila najviac tá, kde tigrica beží za nákladným autom a snaží sa prehryznúť laná, ktorými je v krabici spútané jedno z jej mláďat. G. Pearce si to s malými tigrami očividne užíval, to vás napadne hneď ako vidíte, že si strčí do úst cukrík, ktorý pred chvíľou olizoval tigrík. K filmu som sa dostal trochu neskoro, kvalita obrazu nič moc a aj preto by som bol vďačný za blueray. Rád by som si vychutnal tu prírodu vo vysokom rozlíšení a pestrých farbách. 90%. ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Dvě hvězdy za Pearce a Dreyfuse.... To je asi tak vše, co by se o téhle dětské patlanince dalo povědět. Za mě 40% ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Veliké zklamání. Miluju filmy o zvířatech, ale tohle byla fakt nuda k ukousání (posledních 10 minut jsem spal). Kde jsou ty časy lvice Elsy. Tenhle film je naprosto o ničem. Prvních 10 minut je docela prima. Hry malých tygříků jsou velice pěkně a humorně natočeny, ale pak do filmu vstoupí lidé a všechno jde do háje. ()

predators 

všechny recenze uživatele

No řekněte, nejsou to roztomilá koťátka? Pravda, čím víc je budete krmit, tím víc vám porostou, ale když je nebudete dráždit, tak vám utrhnou třeba jen ruku. :-) Putování této dvojičky jsem sledoval s napětím a doufal ve šťastný konec... Jejich cesty jsou však rozděleny a svoboda zdá se být v nedohlednu... PS: A samozřejmě ještě teď nechápu, jak se některé scény natáčely... :-) 80% ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Režisérovi to kdysi vyšlo s medvědy, tak po letech zkusil tygry. Záběry přírody jsou sice nádherné, ale příběh (obzvlášť lidí) je o ničem. Takže pokud se chcete rozplývat nad roztomilými koťátky, která za celý film nic neuloví a stravují se spořádaně jim předhozenou stravou (div, že si nevezmou příbor!), je to film pro vás. Pokud chcete film o zvířatech z divočiny, zkuste se poohlédnout jinde. ()

Související novinky

Hodný, zlý, ošklivý a Usáma

Hodný, zlý, ošklivý a Usáma

15.10.2008

Taky vám už Jean-Jacques Annaud chyběl? Jeho návrat k „dobrodružnému přírodopisu“ Dva bratři se sice kdovíjak nevydařil (a určitě nedosáhl kvalit legendárního Medvěda), ale stejně je škoda, že tvůrce… (více)

Reklama

Reklama