Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Protože lov zvěře už není lukrativní záležitostí a větší poptávka je po prastarých sochách, vypraví se lovec Aidan McRory do džungle do polorozbořeného kláštera. Tam narazí na tygří rodinku. Tygřice se snaží jedno z mláďat zachránit a druhé nechává s otcem. Tygr napadne McRoryho a on ho zastřelí, domů si pak odnáší mládě, které pojmenuje Kumal. Malý tygřík se později dostává do cirkusu, je ale bázlivý a skákání skrz hořící kruhy ho děsí. Mezitím se do zajetí dostává i druhé mládě, které má poněkud šťastnější osud. Jeho matka, pronásledovaná lovci, ho ukryje do skalní rozsedliny, kde ho najde guvernérův syn Raoul. Okamžitě si ho zamiluje a vezme domů. Sangha, jak ho pojmenuje, dokáže dělat pořádný nepořádek, což se samozřejmě Raoulově matce příliš nezamlouvá. Ačkoli chlapec tygříka brání, Sanga je odvezen a dostává se do zvěřince, kde z něj chtějí vychovat bojovníka. Při slavnosti má být vypuštěn do arény, kde ho čeká boj s jiným tygrem. Shodou okolností je jeho soupeřem Kumal? (TV Nova)

(více)

Recenze (92)

MJMilan 

všechny recenze uživatele

Takový nesmírně miloučký příběh o dvou tygřích bráších, které osud, nebo jestli chcete člověk oddělil a čeká se na to, jestli k sobě najdou nějak cestu zpět. Po Medvědovi další skvělá podívaná. ()

panMartin 

všechny recenze uživatele

Krásný příběh. Ze začátku sem se na film něchtěl ani dodívat, protože mi to přišlo trochu nudné. A ono se to rozjelo a vůbec to nebylo špatné a musím jenom dodat, že v tomto případě klobouk dolů nad prací se zvířaty. Filmy o zvířatech prostě miluju. Úžasná příroda a vše je tak krásné a miloučké. A velmi hezký konec. ()

LeoH 

všechny recenze uživatele

Velký respekt už jen za to, že zvířecí část příběhu je plně srozumitelná, aniž by nám mimo obraz pořád něco hučel do uší vlídný chaloupkovský vypravěč (bez kterého se prckové s přehledem obejdou – kluk to v příslušném věku hltal a každému na potkání vyprávěl; starší dcerce se zdál začátek „moc smutnej“, takže to asi nikdy celé neviděla, ale na nesrozumitelnost nebo nudu si taky nestěžovala). Druhý respekt za to, že patos zůstal na řetězu a nedosáhl absurdních výšin takového Spielbergova Válečného koně, i když by klidně mohl. Za plíživou antropomorfizaci tygříků (připisování lidských citů a motivací je paradoxně o to sugestivnější, že na sebe zvířátka nemluví lidskými hlasy ani za ně nikdo neříká, co si zrovna „myslí“) menší minus, ale jen menší, je to koneckonců především dětská bajka (s morálně značně spornými momenty, ale budiž, aspoň to děcka přiměje k přemýšlení. Trošku horší je to s všelijakými s prominutím genderovými a jinými kulturními stereotypy, na druhou stranu princ žijící ve stínu svého zesnulého otce není jen komická figurka, ale na dětský film překvapivě plasticky vykreslená postava… zkrátka za každou potenciální výhradou se hned vynoří nějaký chvályhodný moment.) Za naši rodinu lehce rezervované doporučení. ()

rasttea 

všechny recenze uživatele

Vizuálně nádherný a citlivý příběh, který čím dál tím víc získává na nutnosti a adekvátnosti. Protože jen chvíli a budeme se na zvířata dívat pouze na obrázcích či "pohyblivých obrázcích"....Je zde názorně ukázána hnusota lovení zvěře pro obchod a vlastnění zvířat cirkusy pro nechutné pobavení mrzkých lidí. Příběh se zaměřuje na to, jak se dvě bytosti stejné krve dostanou do různých prostředí. Avšak přestože jsou vychovávány zcela jinak a mají zdánlivě jiný osud, to by nebyl život, aby si neudělal, to, co chce, a zkřížil těmto bytostem cestu. Ano, přiznávám, čím víc zažívám chování lidí a jak se chovají k přírodě, jak se do ní snaží zasahovat, tím víc mám raději zvířata. ()

progression 

všechny recenze uživatele

Jak on to ten Annaud dělá, opět zdánlivě obyčejný příběh, ale v jeho podání opět neskutečný zážitek, na který se pěkně kouká. Překrásné filmové scenérie, nejlepší herci jsou samozřejmě zvířata, nezapomenutelný Freddie Highmore v jedné z prvních rolí, mnoho dalších neméně zajímavých mělo ještě následovat. Poutavý příběh dvou tygřích bratrů, každý je povahově jiný, ale jejich vzájemné pouto je velice silné a divák může přemýšlet nejenom o tom, jak by se chovali v mezních situacích i bráchové lidští. Tady ti lidští "hrdinové" prohrávají s těmi zvířecími silně na body a nejde jen o herecké výkony, ale daleko více i o zvířecí/lidské povahy i priority. ()

KarKulA 

všechny recenze uživatele

Vůbec to nebylo špatné a musím jenom dodat, že v tomto případě klobouk dolů nad prací se zvířaty - a to dvojnásobně s ohledem na to, že se jednalo o mazlíčky pro jejichž jídelníček bychom mohli představovat zajímavé zpestření. Chvílema to sice nabíralo lehce kýčoidních tónů, ale popravdě mi to tady ani nevadilo. Ucházející rodinná zábava. ()

Cejny 

všechny recenze uživatele

Jako kulisa jinak nudného odpoledne, ztráveného u babičky, se to dalo překousnout, ikdyž ta sentimentalita na vás zářila z každého záběru. ()

Sdoom 

všechny recenze uživatele

Je to spíše pro malé děti, hlavně jednoduchý děj a nepravděpodobné až zcela nemožné chování tygrů. Ale koho to zajímá, když člověk téměř dvě hodiny sleduje nádherné záběry těch nejkrásnějších a nejmajestátnějších šelem na světě? ()

cab 

všechny recenze uživatele

Az na zacatek a zaver se ve filmu o dvou tygrech bengalskych nic moc nedeje. Pripominalo mi to levnou produkci Hallmarku a prekvapi dobry reziser ci (Guy Pearce) v hlavni roli. Opravdu otravne sdeleni o dnesnim stavu techto prekrasnych selem. 30% ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Krásně natočené, je poznat, že to netčil nikdo jiný než JJ Annaud (jak mistrně umí pracovat se zvířaty, předvedl už v roce 1988 se svými Medvědy)...Děj je logicky trochu jednodušší a předvídatelnější, herci ustupují do pozadí v hlavní roli jsou tygři..ale pro celou rodinu moc hezký film...80% ()

Alf 

všechny recenze uživatele

zklamání, po nadějném začátku jsem přiliš často měl pocit, že mnou někdo manipuluje, čím více jsou na plátně lidé, tím více se z filmu stává jakási karikaturní taškařice. ()

ataman329 

všechny recenze uživatele

dnes ma v telke zaujala telenovela krútená v džungli, s cvičenými tigrami v hlavných úlohách a to najmä tým, že som si po celú jeho minutáž nedokázal odpovedať na pálčivú otázku osudového, ba priam shakespearovského charakteru: prečo guy pearce hrá v takých sračkách? ()

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Annaud chtěl možná tímhle dílem navázat na slavného a i komerčně úspěšného "Medvěda". Nicméně se mu to nepovedlo. Ne jen, že divácký vkus se za těch 16 let výrazně změnil, ale Annaud tady dost tlačí film do rodinného žánru a cílí hlavně na děti. Což bude ale asi všem lidem, kteří se podívají na plakát jasné. Já bohužel takovéto filmy moc nemusím a co všechno bylo v "Medvědovi" super, tady super není. Ani Guy Pearce se mi sem moc nehodí, takže za ty dvě hvězdy může být Annaud ještě rád. ()

alenka 

všechny recenze uživatele

asi jsem necita, ale lvicata me nudila a z kina jsem odesla. ne ze by pribeh nebyl dojemny, takova chlupata zviratka jsou hezka, ale u me tentokrat absolutne bez vysledku :( ()

bidja 

všechny recenze uživatele

Nevím jak to Anaud s těmi zvířaty dělá, možná jenom natočí sposty metrů a pak to střihač sestříhá tak bezvadně, že to vypadá jako by hráli co se potřebuje. Bohužel téma a příběh mě moc nezaujali. ()

Hepy13 

všechny recenze uživatele

To bylo tak krásný že míň jak pět hvězd dát prostě nemůžu. Tygřík je jedno z mých nejoblíbenějších zvířátek, navíc v tak roztomilém a dojemném filmu, při jehož sledování jsem Vrrrrrrněl blahem. ()

Toclawer 

všechny recenze uživatele

...jojo, trápení zvířátek, vypalování pralesa a ničení památek, moje oblíbená témata. Ještě že to dobře skončí ;-) ()

Související novinky

Hodný, zlý, ošklivý a Usáma

Hodný, zlý, ošklivý a Usáma

15.10.2008

Taky vám už Jean-Jacques Annaud chyběl? Jeho návrat k „dobrodružnému přírodopisu“ Dva bratři se sice kdovíjak nevydařil (a určitě nedosáhl kvalit legendárního Medvěda), ale stejně je škoda, že tvůrce… (více)

Reklama

Reklama