Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Protože lov zvěře už není lukrativní záležitostí a větší poptávka je po prastarých sochách, vypraví se lovec Aidan McRory do džungle do polorozbořeného kláštera. Tam narazí na tygří rodinku. Tygřice se snaží jedno z mláďat zachránit a druhé nechává s otcem. Tygr napadne McRoryho a on ho zastřelí, domů si pak odnáší mládě, které pojmenuje Kumal. Malý tygřík se později dostává do cirkusu, je ale bázlivý a skákání skrz hořící kruhy ho děsí. Mezitím se do zajetí dostává i druhé mládě, které má poněkud šťastnější osud. Jeho matka, pronásledovaná lovci, ho ukryje do skalní rozsedliny, kde ho najde guvernérův syn Raoul. Okamžitě si ho zamiluje a vezme domů. Sangha, jak ho pojmenuje, dokáže dělat pořádný nepořádek, což se samozřejmě Raoulově matce příliš nezamlouvá. Ačkoli chlapec tygříka brání, Sanga je odvezen a dostává se do zvěřince, kde z něj chtějí vychovat bojovníka. Při slavnosti má být vypuštěn do arény, kde ho čeká boj s jiným tygrem. Shodou okolností je jeho soupeřem Kumal? (TV Nova)

(více)

Recenze (92)

66JIRINA 

všechny recenze uživatele

KRÁSNÝ FILM - je mi smutno z komentářů, které zde čtu. "je to právě člověk, který se všude chová jako barbar" Ze 100.000 lvů je jich pouhých 5000 tisíc, tak, že k tomu není co dodat a zabíjení nám jde dobře. Proto hodnotím film, který byl věnován s láskou právě tygrům. Děkuji za milou podívanou do tváří takové šelmě, je nádherná, překrásná. Režisér a celý štáb má můj obdiv a dávám plný počet bodů. Milovníkům zvířat doporučuji. ()

Cor-Angar 

všechny recenze uživatele

Asi to nejsou čistý 4*, ale když jsem sledoval ty nádherný tygry, tak jsem o nižším hodnocení asi ani neuvažoval. Problém je, že kdyby se jednalo o pro mě míň zajímavý zvířata, nejspíš by mě film neměl moc čím zaujmout. Prostě je to na nich postavený a v tomto případě nejde říct, že to je špatně. Lepší dabing a vidět od začátku (což se mi bohužel nepovedlo) by asi pomohlo, ale i tak to je jako taková pohodička k obědu ideální. ()

Alsafi 

všechny recenze uživatele

Když jsem poprvé viděla Dva bratry bylo mi zhruba 10 let, není proto divu, že jsem film obrečela a díky/kvůli tomu mi i utkvěl v paměti. Nedávno jsem se k němu dostala znova. Už pro mě neměl stejnou atmosféru jako tehdy, ale přinesl mi spoustu vzpomínek na dětství, což mi pomohlo překlenout nereálný děj a spoustu klišé. Dohromady je to hezký příběh, který by mě ale asi příliš nezaujal, nebýt mé osobní náklonosti pramenící z vlny nostalgie, která mě při sledování zaplavila. ()

gizi 

všechny recenze uživatele

Tygři jsou krásní a roztomilí, film výborně natočen, krásné exteriéry. Děj je trochu jednoduchý, takový úmyslně naštvávací (ničení památek, zabíjení zvířat). Celkově dobrá zábava a tak při 70% se přikláním ke 4*, 6.6.2015. ()

profeek05 

všechny recenze uživatele

Pro tygry mám slabost, ale více než 3* stejně dát nemůžu. Celý film stojí i padá právě díky tygrům - jsou sice krásní, některé záběry za shlédnutí opravdu stojí, ALE.... tady je někdo jen využil. Tygr NENÍ človek, aby se choval tak, jak Vám to v tomto filmu autoři podstrkují. "Příběh" zde slouží spíše jako lepidlo mezi jednotlivé části, kde chvíli pozorujete naprosto nesmyslné chování rádobydivokých tygrů, chvíli posloucháte žvanění přebytečných herců a nakonec jste svědky zvratu, který by se jinak dal popsat také jako "největší hovadina v džungli". Mám za to, že krátkým dokumentem by se dalo dosáhnout stejného výsledku - spousta pěkných (a určitě i pár vtipných) záběrů tygrů by se tam vešla také, varování kolik jich na světě zbývá též a dál.. co je tam potřeba dál? NIC. / / / Btw. tohle že má na svědomí režisér s filmy jako jsou Sedm let v Tibetu a Nepřítel před branami za sebou?? No.. každý někdy ujede." ()

AnezkaH 

všechny recenze uživatele

nerada se dívám na tragické filmy, kde umírá jedno zvíře za druhým dosti nechutnými způsoby. Tento film sice nabídl i smrt zvířat, přesto byl pro mne úžasným zážitkem a pohlazením pro duši. ()

Ganka 

všechny recenze uživatele

Annaud vám zase a opět dokáže prostřednictvím svých zvířátek zprostředkovat skvělý zážitek. Hlavně také jako v několika jiných filmech přináší i morální ponaučení o tom, jak nemá člověk zasahovat do přírody a podmaňovat si zvířata. Vždycky mě to donutí k zamyšlení, nakolik v souladu s přírodou je jeho natáčení se zvířaty. Myšlenka super, jen zpracování trochu pokulhává. Jak v grafice (tygr mizící v ohni) i ten přeslazený konec. Jeden mrtvý na dva zajaté tygry je prostě málo. Normálně bych dala *** , ale za sladké kočky přidávám jednu navíc. ()

Reyer 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film, nejen pro milovníky zvířat. Tyhle filmy nutí k zamyšlení. Ale nečekejte nic závratneho od deje... ()

r6AndrEw 

všechny recenze uživatele

Proboha, proc to vsichni srovnavaji s Medvedy? Protoze to natocil stejny rejza? A to se musi za kazdou cenu trumfnout? Ze je film natocen s prihlednutim k velmi mlademu divaku? No a? Vy nechapete koho a cim chce autor oslovit? Pustte na prvnim stupni ZS Medvedy a tohle a poslechnete si pote reakce. Sledoval jsem s jednou tricatnici a oba jsme film zhltli. Ano, predvidali jsme spoustu veci ci zvratu. Nepredvidali jsme zaverecne vesele sceny. Za me nakonec jako celek super. ()

freebob 

všechny recenze uživatele

Anaudův další film se zvířátky, tentokrát se dvěma úžasnými a krásnými tygříky, kterým zdatně sekunduje Guy Pearce.Dojemné, trošku kýčovité dobrodružství, které dobře skončí. ()

Související novinky

Hodný, zlý, ošklivý a Usáma

Hodný, zlý, ošklivý a Usáma

15.10.2008

Taky vám už Jean-Jacques Annaud chyběl? Jeho návrat k „dobrodružnému přírodopisu“ Dva bratři se sice kdovíjak nevydařil (a určitě nedosáhl kvalit legendárního Medvěda), ale stejně je škoda, že tvůrce… (více)

Reklama

Reklama