Reklama

Reklama

Mladý Indiana Jones

(seriál)
  • Česko Kroniky mladého Indiana Jonese (více)
USA, (1992–1993), 37 h 30 min (Minutáž: 45–90 min)

Tvůrci:

George Lucas

Hrají:

Sean Patrick Flanery, George Hall, Harrison Ford, Jeffrey Wright, Jay Underwood, Corey Carrier, Margaret Tyzack, Jane Krakowski, Keith David (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(28)

Obsahy(1)

V tomto seriálu putujeme s mladým dobrodruhem po světě, sledujeme jeho dětství, kdy jej otec vyučuje filosofii v klášteře Meteora, přes první lásky, až do krutých bojů první světové války. (Czernozub)

Recenze (61)

Indy_Brabino 

všechny recenze uživatele

U seriálu to pro mě vlastně úplně celé začalo. Příhody mladého ještě ne-archeologa, ale za to již dobrodruha na plný úvazek jsem si zamiloval už jako hodně malý kluk. Tehdy jsem dokonce věřil, že je vše zfilmováno podle skutečných událostí, které sám prožil. Jak krásně naivní jsem byl, když jsem tomu věřil, proto mi to zřejmě přišlo tak úžasné a tohle kouzlo se ve mně naštěstí uchovalo dodnes. Do toho jsem kdysi zjistil, že to vlastně všechno odstartoval původně oddychový projekt dvou filmařů v jednaosmdesátém roce. Díky tomu mé opojení a láska k těmto dílům jen rostla a přetrvává i nadále dodnes. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Opravdu hodně moc nevyrovnané. Některé epizody výborné, některé naopak nuda k ukousání. Vzhledem k televizní produkci podařená výprava a vůbec celá technická stránka série. Škoda těch moralizujících ponaučení, která se zde jednou za čas objevovala. Jako dobrodružná jízda pro mladší publikum s letmým seznámením s historií však dostačující. Zajímavé spíše jako odpočinková podívaná. Chce to holt zapomenout na jakoukoli spojitost s dospělým Indym. Pokud to dokážete, tak se můžete i příjemně a nenáročeně pobavit. ()

Reklama

Skyw4lker7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celkom fajn zábavný seriálik ktorý som si pripomenul :). Má to síce názov Dobrodružstvá mladého Indianu Jonesa a ústredná postava je Indiana Jones  no ak čakáte že v každej epizóde sa bude malý-mladý Indy hrabať vo vykopávkach vyvediem vás z omylu... možno tak jedna časť v Transylvanii 1918 a Tajemství pavího oka (Treasure of the Peacock Eye) ,ktorý vznikol neskôr sú najviac podobné prvým 3 filmom. Je tu veľa dobrých bežných príbehov z Indyho života ,keď ešte vôbec nebol archeológ .Cestuje s otcom a matkou po svete a stretáva pri svojich dobrodružstvách rôznych známych ľudí z histórie 20.storočia. Najlepšie sú určite epizódy cez vojnové obdobie a to najmä odporúčam Somme 1916 a Nemecko 1916  (resp. Peklo v zákopech). Pre fanúšikov Indyho povinnosť pre iných asi už príliš obyčajne a strata času :). PS: v číslovaní epizód je trochu hokej tak pridávam pár zdrojov podľa ktorých môžete seriál sledovať chronologicky :) MLADÝ INDIANA JONES // List of Young Indiana Jones episodes // List of Indiana Jones films  // SEAN PATRICK FLANERY LOOKS BACK ON HIS ADVENTURES PLAYING YOUNG INDIANA JONES ()

PALINO 

všechny recenze uživatele

PRVÚ ČASŤ seriálu sledujeme Indyho ešte ako dieťa, ktorý cestuje okolo sveta s rodičmi a vychovávateľkou. Väčšina týchto dielov sa pohybuje okolo 60%-ného hodnotenia a pôsobivosť neskorších dielov táto časť nedosahuje. Svojim náučným obsahom je to ale príjemný spôsob ako sa niečo naučiť z dejepisu. DRUHÚ ČASŤ sledujeme už Indyho ako dospeláka v podaní vynikajúceho Seana Patricka Flaneryho, ktorý sa nakoniec rozhodne vstúpiť do belgickej armády počas I. svetovej vojny, ktorou je inšpirovaná veľká časť seriálu. A množstvo dielov z tejto druhej časti tvorí naozaj vydarené kúsky. Pre celý seriál sú typické kvalitná hudba (väčšinou od Joela McNeelyho a Laurenca Rosenthala), výprava, špeciálne efekty .... a je tiež sranda sledovať ako sa Indyho život kríži s množstvom slávnych historických osobností, ako napr. Hemingway, Tolstoj alebo Lawrence z Arábie. ZAUJÍMAVOSŤOU je, že seriál bol pôvodne rozdelený na 45 min. diely + televízne filmy, ale neskôr sa Lucasfilm rozhodol rozdeliť seriál pomocou dotáčok na chronologicky usporiadané jeden a pol hodinové filmy, čím sa ešte viac zvýšila pôsobivosť seriálu. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Jako fandovi filmové série o Indianu Jonesovi mi tento seriál připadal jen jako laciná nedůstojná  záležitost , která jen parazituje na legendárních filmech, ale jestli tomuto seriálu musím dát významné plus, tak krom toho, že se občas snaží, tak hlavně za českou stopu, protože tento seriál byl vstupní branou pro české kaskadéry do Hollywoodu. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (9)

  • Značná část seriálu se mimo jiné natáčela i na různých místech v České republice, například v Žatci a v Krytech u Podbořan. Mimo to se natáčelo například ve Vídni v Rakousku. (Indy_Brabino)
  • V epizóde "Curse of Jackal" odhalil starý Indy (George Hall) svoj dátum a miesto narodenia - 1. júl 1899, New Jersey. (Raccoon.city)
  • Pri jednom svojom krátkom vystúpení mal Harrison Ford bradu, pretože natáčal film The Fugitive (1993) a nemal čas sa oholiť. (Raccoon.city)

Související novinky

První reakce na Indiana Jonese jsou smíšené

První reakce na Indiana Jonese jsou smíšené

19.05.2023

Snímek Indiana Jones a nástroj osudu si užil svoji slavnostní premiéru na festivalu v Cannes, kde se Harrison Ford záhy dočkal pětiminutového potlesku ve stoje. Hned poté se na Twitteru začaly… (více)

Harrison Ford míří na televizní obrazovky

Harrison Ford míří na televizní obrazovky

06.04.2022

Před několika týdny skončilo natáčení enormně očekávaného pátého dílu Indiana Jonese a snímek nyní je ve fázi složité postprodukce, hlavní hvězdě Harrisonu Fordovi se nicméně tím pádem aktuálně… (více)

Reklama

Reklama