Reklama

Reklama

Mladý Indiana Jones

(seriál)
  • Česko Kroniky mladého Indiana Jonese (více)
USA, (1992–1993), 37 h 30 min (Minutáž: 45–90 min)

Tvůrci:

George Lucas

Hrají:

Sean Patrick Flanery, George Hall, Harrison Ford, Jeffrey Wright, Jay Underwood, Corey Carrier, Margaret Tyzack, Jane Krakowski, Keith David (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(28)

Obsahy(1)

V tomto seriálu putujeme s mladým dobrodruhem po světě, sledujeme jeho dětství, kdy jej otec vyučuje filosofii v klášteře Meteora, přes první lásky, až do krutých bojů první světové války. (Czernozub)

Recenze (61)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Opravdu hodně moc nevyrovnané. Některé epizody výborné, některé naopak nuda k ukousání. Vzhledem k televizní produkci podařená výprava a vůbec celá technická stránka série. Škoda těch moralizujících ponaučení, která se zde jednou za čas objevovala. Jako dobrodružná jízda pro mladší publikum s letmým seznámením s historií však dostačující. Zajímavé spíše jako odpočinková podívaná. Chce to holt zapomenout na jakoukoli spojitost s dospělým Indym. Pokud to dokážete, tak se můžete i příjemně a nenáročeně pobavit. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Jednotlivé díly jsou bohužel velmi nevyrovnané, takže tu máme vedle sebe jak skvostné filmečky, které by se rozpracované neztratily ani na stříbrném plátně, tak i podprůměrné epizody. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Vzdělávací kursy v atraktivní balení, aneb jak lze přinutit odpůrce dějěpisu poznat různé historické události lidských dějin, aniž by od toho utekly. Slušný nápad a vážně se dá na to koukat. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Průměrný seriál, těžící z obrovské popularity geniální trilogie od Steven Spielberg. Originál je jen jeden a tohle je jen průměrná trapárna a všemožná dobrodružná vykrádačka, která ani jednou v jediném aspektu nepřekročí stín svého vzoru.. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Docela to šlo. S filmovým Jonesem to samozřejmě srovnávat nejde, kdo to čekal, byl naivní, ale některé díly byly opravdu minimálně ucházející. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Škoda, že to selektivní vydání dílů 6, 8, 10, 11, 12, 13, 15, 16, 17, 18, 20, a 22 na VHS způsobilo takové zmatky v číslování... Naštěstí dnes je ale rok 1999 překonám a spolu s třemi DVD sety z roku 2008 je tu Indy v té nejlepší kvalitě. Nikdy už se zřejmě nevrátí vyprávění starého Indyho, ale co já vím ;) ()

sud 

všechny recenze uživatele

Se Spielbergovou sérií nesrovnávám, ale i tak je velmi proměnlivá kvalita jednotlivých dílů. Ale každopádně jsem to sledoval rád. 60%. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Profesor, archeológ Indiana Jones dlhé roky patrí medzi mojich najobľúbenejších filmových hrdinov. Rád si z času na čas pripomeniem niektoré jeho dobrodružstvá, ktoré zachytil režisér Steven Spielberg vo svojich filmoch. Indiana Jones je charizmatický chlap. Televízny seriál "Dobrodružstvá mladého Indianu Jonesa" (The Young Indiana Jones Chronicles) sa vracia do doby, kedy bol ešte nedospelý, mladý zelenáč. Je to bonus pre jeho fanúšikov. Podľa mňa však trpí nevyváženosťou jednotlivých dielov. Niektoré sú veľmi podarené a niektoré veru za moc nestoja. *** ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Hodnotím po paměti, protože tenhle mládežnický seriál jsem sledoval někdy před dvaceti lety. Určitě byl americky přihlouplý, byla v něm spousta pathosu, polopatismu, polovzdělaneckých polopravd a jiného hollywoodského sajrajtu, ale líbilo se mi na něm, že nenásilnou a vizuálně přitažlivou formou obeznamoval diváky alespoň s jakous takous historií a se zajímavými historickými postavami. Fakt nevím, jak bych to obodoval dneska, asi sotva za tři, snad bych to asi ani radši nechtěl znovu vidět, ale tenkrát se mi to dost líbilo. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na televíziu ( a na tú dobu ) nezvyčajné epické a rozmáchle. Seriál, na ktorom si George Lucas skúšal nové trikové technológie, je neskutočne zábavný a pútavý. Je to o niečom inom ako kino filmy. Je to skôr historická encyklopédia na filmovom kotúči ako fantastické dobrodružstvo. Nemôžem nedať maximálne hodnotenie. Zo seriálov som vo svojej dobe mal radšej snáď iba STAR TREK. ()

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Všetci vieme, prečo tento seriál vznikol. No nieje to až také hrozné, ako by sa mohlo zdať. Nevidel som všetky časti no niektoré sa celkom vydarili, no u niektorých som sa nudil a radšej som prepol. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Seriál o mladém Indianu Jonesovi jsem měla hodně ráda a každé odpoledne jsem ho sledovala. Jednotlivé díly se sice v kvalitativním zpracování hodně lišily, ale to mi tenkrát nevadilo. Chtěla jsem vidět, co dělal Indiana, když byl mladý kluk. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

Snaha vytřískat něco z legendy. Nic moc, ale některé díly ušly. Jedinou opravdu zajímavou věcí je vystoupení Harrisona Forda jako stárnoucího Indyho v dílu "Tajemství blues", ačkoliv žádná sláva to také nebyla. ()

Související novinky

První reakce na Indiana Jonese jsou smíšené

První reakce na Indiana Jonese jsou smíšené

19.05.2023

Snímek Indiana Jones a nástroj osudu si užil svoji slavnostní premiéru na festivalu v Cannes, kde se Harrison Ford záhy dočkal pětiminutového potlesku ve stoje. Hned poté se na Twitteru začaly… (více)

Harrison Ford míří na televizní obrazovky

Harrison Ford míří na televizní obrazovky

06.04.2022

Před několika týdny skončilo natáčení enormně očekávaného pátého dílu Indiana Jonese a snímek nyní je ve fázi složité postprodukce, hlavní hvězdě Harrisonu Fordovi se nicméně tím pádem aktuálně… (více)

Reklama

Reklama