Reklama

Reklama

Příští kapitola: Láska

(seriál)
  • Jižní Korea Romaenseuneun byulchaekboorok (více)
Trailer

VOD (1)

Epizody(16)

Obsahy(1)

Talentovaný spisovatel a historicky nejmladší šéfredaktor vydavatelství se zamíchá do života bývalé reklamní textařky, která zoufale shání práci. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (23)

TonyHawk94 

všechny recenze uživatele

"Spíme, odpočívame, prežívame chvíľkové radosti, aby sme si vliali novú energiu, a mohli sa vrátiť do sveta plnej bolesti, aby sme mohli snívať nové sny." Tak toto bola ďalšia bomba od tvN, ktorú Netflix velice prezieravo dostal na "svoje obrazovky". A mne opäť pripomenulo, prečo mám tak rád kórejskú kinematografiu (aj keď niektoré ich sociálno-pracovno-hierarchické sh*ty v spoločnosti niekedy fakt nepochopím...). Viac-menej príbeh zo života neúspešnej uchádzačky o prácu (ktorá po rozvode a materskej dovolenke má nemalý problém sa zamestnať) okorenený o príjemnú vzťahovú vložku, zasadený do veľmi príjemného prostredia s tematikou kníh. K tomu veľmi príjemný soundtrack, neskutočne úžasná práca s kamerou (celkovo, kamerové zábery jedny z najlepších, čo som kedy videl), prirodzené dialógy a aj sympatické postavy (i tie vedľajšie). Potešila Lee Na-young a tiež Jung Eugene. Vo finále mi nezostáva nič iného, než dať tomu absolútku :). ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Nevěřil jsem tomu lásku. Vše ostatní ano, ale lásku ne. Chyběla mi chemie a zamilovanost. Přátelství - rozhodně ano! Vztahy v práci - výborné! Dospělé "rodinné" emoce - určitě! Problematika žen, které se po rodičovské pauze snaží opět zaměstnat - perfektně zobrazená! Láska ke knihám - jeden z vrcholů žánru! Jenže se mi nedařilo dívat se na dvojici a vědět, že se miluje. Když přišlo na lásku, připadla mi uvěřitelnější vedlejší dvojice mladých zaměstnanců, která byla tak zparodovaná, až byla krásná. ■ Romance Supplement (로맨스는 별책부록) bylo velmi příjemné sledovat. Nepatřil mezi seriály, které člověk touží vidět na jeden zátah (což je u mě většina). Úplně mi stačil jeden nebo dva díly před spaním. Na dobrou noc :). ()

Reklama

Zíza 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv příběh začíná jako velké klišé, tak se od něj poměrně brzy oprostí a už jen můžeme sledovat velmi příjemný dospělý příběh o zaměstnancích jednoho nakladatelství. Kupodivu byli všichni uvěřitelní, měli spolu velmi dobrou chemii a Lee Jong-suk všechny obdařoval před odchodem na povinnou službu vlasti pěkným úsměvem. Nejedná se o žádné napínavé drama, složité zápletky nebo velkou sladkou romantiku. Všechny tyhle prvky jsou v seriálu obsažené v příjemné míře, takže když na něj koukáte, je to jako byste opravdu někomu koukali do života – se všemi strastmi i radostmi. Seriál má hlavu a patu, a přestože nemám moc ráda noona romance, tak tahle mi opravdu sedla. Navíc jestli máte rádi knihy, tak je to ten kýžený bonus. Příjemná podívaná ze života, na kterou se sice asi znovu nepodívám, protože mi to jednou stačilo, ale jsem ráda, že jsem to viděla, protože mi to zpříjemňovala osm týdnů. (Docela mě dostávalo, že dítě hlavní hrdinky se tam jen mihlo a to ještě přes telefon, jinak tam vlastně vůbec nebylo. Děti už nikoho nezajímají... :-D). České titulky to má dokonce na Netflixu, takže jen do toho a legálně! ()

kklepkaa 

všechny recenze uživatele

Ono se to nezdá, ale téma rozvedené ženy vracející se po delší době strávené v domácnosti, je opravdu důležité téma, o kterém je stále potřeba mluvit a kor v Asii, ale ani nám Evropanům vlastně ani není tak úplně vzdálené. Myslím, že celá problematika se tvůrcům podařila věrně a nenásilně vystihnout. Hodně mě překvapil Jong-seok Lee, který byl ve své roli působivý a s Na-youg Lee si skvěle sedli. Jejich vztah tak příjemné hladil po duši. Prostředí vydavatelství byl pro mě takový malý bonus, jelikož knihy zbožňuju."Měsíc je krásný" ()

bulinka 

všechny recenze uživatele

Príbeh je o postave Cha Eun-Ho (Lee Jong-Suk), ktorý je od detstva zaľúbený do svojej najlepšej o pár rokov staršej kamošky Kang Dan-Yi (Lee Na-Young). Tá si však vzala iného, mala dcéru a už je rok rozvedená, hoci to nepriznala Cha Eun-Ho-vi. Prespáva v dome, o ktorý s ex-manželom prišli a majú ho demolovať. Tajne sa Cha Eun-Ho-vi stará o domácnosť, pričom ten si chudák myslí, že si platí ozajstnú upratovačku. Netuší, že je to práve Kang Dan-Yi, ktorá využíva jeho byt, kým on je v práci. Popri tom obieha pracovné pohovory, nakoľko sa snaží po 7 rokoch vrátiť do zamestnania. Tu naráža na problém, buď ju nechcú lebo je prekvalifikovaná, alebo, že nemá prax. Aké pracovné skúsenosti získala počas toho, keď sa starala o domácnosť a dieťa? Ako žena, čo bola 3 roky na materskej ju teda chápem. Veci sa začnú meniť, keď sa Kang Dan-Yi prebudí počas toho, ako jej začnú demolovať dom. Nemá kde byť, tak sa tajne ubytuje na povalu Cha Eun-Ho-vi. Nepotrvá dlho a je odhalená. Okrem toho ide na pohovor do firmy, kde pracuje sám Cha Eun-Ho a zatají, diplomy a vzdelanie. Do práce ju príjmu a tu vidíte ten rozdiel toho, keď niekto dostane prácu, lebo po nej túži a pre druhého to nič neznamená. Nakoľko firmou je knižné vydavateľstvo a ja mám ku knihám veľmi blízko, tak ma táto téma zahriala na duši. Už len scéna, kde ničia poškodené (nepredajné) a nepredané knihy je na zamyslenie. Akonáhle je kniha poškodená (v kníhkupectvách a pod.) jej cena klesá, až sa stáva nepredajnou a končí recykláciou, za ktorú dostanú mizivé peniaze. Samotná tlač, je drahšia. Tu skrsla vo mne otázka: Čo sa deje u nás s knihami, ktoré videla poškodené v kníhkupectvách? A nebolo ich málo. V seriály musím pochváliť Lee Jong-Suk-a, ktorý sa tu ukázal ako ozaj vyzretý a charizmatický dospelý chlap. A verný a oddaný. Seriál prináša mnoho zaujímavých tém, vtipných aj vážnych momentov. Romantiky je tak akurát. Dopriala by som na konci viac vášne k Cha Eun-Ho-vi zo strany Kang Dan-Yi. Zaslúžil by si to, veď on sa na ňu stále pozerá ako na boží obrázok. ()

Galerie (173)

Zajímavosti (6)

Reklama

Reklama