Reklama

Reklama

La paranza dei bambini

  • angličtina Piranhas (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Skupina chlapcov jazdí na skútroch úzkymi uličkami svojej domovskej neapolskej štvrte Sanitá. 15-roční gauneri prahnú po peniazoch, aby získali značkové odevy a tenisky. Sú zapletení do obchodu s drogami a neváhajú vytiahnuť zbraň, ak je na to príležitosť. Vodcom je charizmatický Nicola, ktorý pozná pravidlá sily a moci. Rýchlo sa dostane na vrchol, keď zlikviduje starého bossa. Lenže je tu jeho priateľka. Nicola o ňu nechce prísť, ale zároveň sa nechce ani vzdať doterajšieho života. Je prinútený urobiť konečné rozhodnutie… Na scenári adaptujúcom jeho knihu spolupracoval neapolský prozaik a odborník na camorru (neapolská odnož talianskej mafie) Roberto Saviano. Ponúka šokujúci obraz mladej generácie akoby vo vojnovom stave. Aktérmi sú neprofesionálni herci z oblasti, kde sa dramatický príbeh odohráva. Sú to deti, ktoré dílujú drogy, lúpia a zabíjajú vo svete bez budúcnosti, kde ide o peniaze, moc a prežitie. (Art Film Fest)

(více)

Videa (5)

Trailer 4

Recenze (6)

freddy 

všechny recenze uživatele

Odvrácená strana života, mládí a dospívání v italské čtvrti plné kriminality, gangů a bezpráví. I to je realita dnešních dní, i to je téma, které je aktuální, a pokud se dobře uchopí, může vzniknout zajímavý příběh. Hlavní hrdina je 15letý Nicola, který nemá majetek, peníze ani postavení, a jeho matka vlastnící čistírnu musí platit místním gangsterům výpalné. Když se naskytne příležitost, rozhodne se Nicola se svou partou ovládnout celou čtvrť a nastolit ve své čtvrti spravedlnost. Na pozadí své cesty na piedestal moci zažívá první lásku a zjišťuje, jak opojnou moc mají peníze a jak křehké může být spojenectví s nejbližšími lidmi. Film nabízí uvěřitelné herecké výkony všech mladých herců, zajímavý, byť možná trochu natahovaný děj, a oceňuji snahu o zachycení reality italské čtvrti s vysokou kriminalitou, která působila reálně, skoro až dokumentaristicky. Vlastně jsem se ani příliš nenudil a uteklo to příjemně, jen se nemohu zbavit dojmu, že být to o nějakých 15 minut kratší, ještě více by vynikla naléhavost tématu. Což ale nijak nesnižuje můj výsledný dojem, který je rozhodně skvělý. [27. Art film Fest Košice] ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Solidní italská gangsterka s mladými gaunery. Film se odehrává v městečku Naples a zaměřuje se na gang 15 letých kluků, kteří prahnou po penězích, aby si mohli koupit značkové oblečení a zapletou se do obchodu s drogami. Celému gangu se výrazně změní život a bylo hezké sledovat s jakým zápalem pomalu ovládali celou čtvrť a protože konkurence se jen tak nevzdává je potřeba obstarat si i zbraně. Není to sice pecka jako Město Bohů, ale kdo rád podobně laděné žánrové filmy, kde děti odvádí nelegální činnost, tak bude spokojen. 8/10 ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Zde je zřetelně vidět, že bez Solimy v zádech, a když jej ještě ke všemu tomu neštěstí nechají kafrat do scénáře, je Saviáno úplně v hajzlu, vizualizace jeho negramotnosti postrádá koule i jakoukoliv dramatizaci a bolí stejně jako jeho paknihy. A tak tihle Přitroublí malí zmrdi na Vespách dopadli na rozdíl od geniální Gomory spíše jako mongoloidní agitka Unicefu, nudná reklama na skútry a prostoduché sociální lkaní, než jako kýžená mrazivá sonda do kriminálního animálního hovadství Kampánie. P.S. Evile, ty expertní polyhysteriku, už u Skifu jsi mi vyrazil dech svými encyklopedickými znalostmi dějepisu. Teď ses navíc etabloval i jako bezkonkurenční lingvista. Bravo! Možná bys měl v tom Irsku zvážit studium domorodých jazyků! To „městečko Naples“ asi nebude Brodavkov, jaxes domníval, nýbrž miliónová Neapol. Ale možná se to taky odehrávalo na plese. Z těch rusky nadabovaných kinoripů to mnohdy není poznat. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Musím přiznat, že tady tu noční projekci jsem zvažoval, přecej jen cesta z Prahy do Košic, pařák jak na grilu + předchozí dvouhodiňák sejmou i vola (mě ), ale Claudio dělal režii v Gomoře tak jsem hecnul a ty mladý hajzly jsem dal. Opět jsem sledoval partičku mladejch gaunerů, jejichž jedinej cíl je nemakat, ale mít prachy a pro tento cíl jsou schopný prakticky čehokoli. Film působil opravdu hodně verohodně a i když nedisponuje žádnou drsnou akcí nebo brutálním násílím, je zcela zřejmý z jakého světa se na nás lyne příběh a abych řekl pravdu ač jsem ve filmu s nikým nesympatizoval, postupně se mě dostával pod kůži. Herecké výkony mladých představitelů hodně dobré. Z příběhu bych asi utrhl scény s matkou a i románek hlavního hrdiny s Leteiziou bych trošku utl, ale zase chápu snahu tvůrců nedělat z hlavního hrdinu jednostranně plochou postavu. /27. Art film Fest Košice/ ()

muti 

všechny recenze uživatele

Dosť nevyužitý potenciál. Mladík si myslí že za pár minút si získa rešpekt ulice a hneď z neho bude Tomasso Shelby junior. Trošku predá trávy a razom ide sebavedomie nahor. Len tak si od starého dona požičia plnú tašku zbraní s mladý Corleone je okamžite pánom štvrte. A starí mafoši idú razom do lochu a mladý gang zaujme ich miesto. Len tak. Žiadne revanše, žiadne prestrelky susedných gangov, proste prázdne ulice. Ozaj a už vlastne netreba ani tú trávu, desiatky odvádza každý len tak. Od polky som čakal kedy ich tak rozsekajú nejakí ozajstní gangstri ale film akoby nemal finále. Niekto si to síce odnesie ale nič extra. Človek by mal pocit že je to len prvá časť z dvojdielneho filmu, avšak nič také sa nedeje. Polícia samozrejme taktiež nikde, len keď treba od niekoho získať prvú zbraň. Čajíčková gangsterka pre deti. Možno je to podľa knihy, videné na základe odporúčania Neapolskeho kolegu ()

Galerie (26)

Reklama

Reklama