Reklama

Reklama

Wonder Woman

(seriál)
  • USA Wonder Woman (více)
USA, (1975–1979), 48 h 32 min (Minutáž: 43–73 min)

Předloha:

William Moulton Marston (komiks)

Hrají:

Lynda Carter, Lyle Waggoner, Tom Kratochvil, Richard Eastham, Beatrice Colen, Norman Burton, David Hedison, Stella Stevens, Robert Alda, Charles Cyphers (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(60)

Obsahy(1)

Roku 1942 havaruje americký pilot Steve Trevor (Lyle Waggoner) na neznámém ostrově, kterýžto je obýván jen a pouze ženami - Amazonkami. Ty jsou z příchodu muže na "Rajský ostrov" zaskočené a chtějí ho co nejdříve poslat pryč - i tak si ale vyslechnou jeho příběh a jsou přímo šokovány hrůzami 2. světové války. Královna Hippolyta (Carolyn Jones) se proto rozhodne, že vítězka Olympijských her doprovodí Stevea do jeho rodné země a pomůže se zlem bojovat - a onou vítězkou není nikdo jiný než dcera královny Diana (Lynda Carter). Ta ve svém neviditelném letadle dopraví mladého Američana do jeho vlasti a za pomoci své nadlidské síly, lasa pravdy a „kouzelných náramků" je ochotna čelit nacistům a jinému bezpráví - stává se superhrdinkou jménem Wonder Woman. (fiLLthe3DD)

(více)

Recenze (8)

liquido26 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak zatím mám za sebou Pilot a prvních pět dílů 1. série. Musím říct, že i když z dnešního pohledu to působí už trochu naivně, úsměvně a taky trochu lacině, tak je to stejně pořád skvělá zábava. Možná právě díky těm nedokonalostem anebo je to možná díky nevinnému úsměvu Lyndy Carter, kvůli kterému byste tomuhle seriálu odpustili úplně všechno. No a délka jednotlivých episod by mohla být o pár minut kratší. EDIT: Po roce jsem se k tomuhle seriálu vrátil. Už mám rozjetou druhou sérii. Ta první, která se odehrávala za války byla mnohem lepší, ale ta druhá, situovaná do současnosti je taky dobrá. Když vidím Lyndu, jak letí tím neviditelným letadlem a ty nakreslený mraky za ní se nehejbou, tak prostě uchcávám smíchy :-)) Všechny epizody jsou docela šablonovitý, pořád dokola se opakujou ty samý motivy. Vztah mezi Wonder Woman/Dianou a Stevem se absolutně nikam neposouvá (to je podle mě největší slabina seriálu), Steve mi strašně připomíná Majora Zemana :-) No a s ročním odstupem se mi to zdá ještě naivnější než vloni, ale i tak mě to strašně baví. Lynda má neskutečně milej úsměv. Už jenom proto stojí za to se na to podívat :-) ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

59/59 Skutečně jsem se absolutně namlsala pilotu a už se těším na nová pravidelná setkání s nejdokonalejším úsměvem superhrdinského univerza (a samozřejmě s celou jeho nositelkou ;)) ()

Reklama

gombarix

všechny recenze uživatele

- - - Půvabná Lynda Carter v identitě Diany Prince často nosí brýle à la Clark Kent (které ji podobně absurdním způsobem činí nerozpoznatelnou), pohříchu většinou placaté, ale během sezón vystřídá několikery a pár jich je slušně dioptrických... takže potenciál je sice těžce nevyužitý, ale aspoň že kape. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Komiksová postavička Wonder Woman s atraktívnou Lyndou Carter ponúka priehrštie naivity, humoru, častokrát povrchného televízneho spracovania a akčných scén. Je to milé, nehrá sa to na nič, ide len o zábavu. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (32)

  • Ačkoli tvoří Diana Prince / Wonder Woman a Steve Trevor zamilovaný pár, jejich představitelé Lynda Carter a Lyle Waggoner si paradoxně vůbec nerozuměli. Lze zpozorovat, že s přibývajícími epizodami mají obě postavy stále méně a méně společných scén. S Carter si rovněž nesedla ani Debra Winger (Wonder Girl). (fiLLthe3DD)
  • O výrobu první série (1975) se postarala stanice ABC. Ta ovšem s natočením pokračování (navzdory vysoké sledovanosti) váhala, a tak společnost Warner Bros. práva k seriálu nabídla stanici CBS, která výrobu seriálu nakonec převzala. Podmínkou ovšem bylo, že se děj přesune ze 40. let 20. století do „současnosti“, respektive do 70. let – zasazení do období 2. světové války v první řadě totiž vyžadovalo dobové kostýmy, kulisy nebo automobily, což bylo z hlediska rozpočtu výrazně dražší. (fiLLthe3DD)
  • Pilotní film The New Original Wonder Woman byl poprvé uveden v listopadu 1975, tedy celého půl roku předtím, než na něj navázala první řadová epizoda seriálu Wonder Woman Meets Baroness von Gunther v dubnu 1976. (NinadeL)

Reklama

Reklama