Reklama

Reklama

Wonder Woman - Série 2

(série)
USA, (1977–1978), 17 h 59 min (Minutáž: 47–72 min)

Předloha:

William Moulton Marston (komiks)

Kamera:

Robert Hoffman

Hrají:

Lynda Carter, Lyle Waggoner, Beatrice Straight, David Knapp, Norman Burton, Brooke Bundy, Jessica Walter, Carlos Romero, Argentina Brunetti, Bettye Ackerman, Fritz Weaver, Russ Marin, George Ives (více)
(další profese)

Epizody(22)

Obsahy(1)

Steve Trevor Jr. (Lyle Waggoner) cestuje na ostrov Amazonek, kde vyhledá princeznu Dianu (Lynda Carter) a požádá ji, zdali by mu nepomohla v boji proti nebezpečnému teroristovi. Hrdinka pochopitelně souhlasí a spolu s mladým mužem se vydává vstříc novým dobrodružstvím, na kterých se bude muset utkat kupříkladu s mimozemšťany anebo s klonem samotného Adolfa Hitlera (Barry Dennen)! (fiLLthe3DD)

(více)

Recenze (1)

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Příští sezónu se seriál pod novým názvem The New Adventures of Wonder Woman přestěhoval na CBS a dějově se posunul do tehdejší současnosti 70. let. Takže Diana nejprve musela překonat ten časový posun, ale pak už to šlo zase jako na drátkách. Místo Hitlera je jen potřeba udržet v mezích nukleární válku. A nebo třeba nebezpečí z vesmíru. Lyle Waggoner je stále přítomný jako Steve Trevor, ale mezi ním a Dianou už to nejiskří, protože jsme přeci jenom o generaci jinde. Na druhou stranu on je její nadřízený a ona pracuje jako agentka IADC v terénu a jejich společným přítelem je počítač IRAC a Rover, mechanický psík. V druhé polovině série je pak vše více zaměřené na sólo akci Wonder Woman, kterou podmiňuje situace „Diana Prince v nesnázích“ – a i díky tomu má Wonder Woman více možností předvést své schopnosti jak na souši, tak pod hladinou. Bohužel, žádná kontinuální zápletka se neřeší, takže jediné skutečné napětí pochází z příběhů, které jsou pokračováním dobrodružství Wonder Woman za 2. světové války. Přesto v detailech jednotlivých příběhů je určité kouzlo tehdejší současnosti, které dnes dává vyniknout napětí mezi televizním a komiksovým světem Wonder Woman. ()

Zajímavosti (2)

  • O výrobu první série (1975) se postarala stanice ABC. Ta ovšem s natočením pokračování (navzdory vysoké sledovanosti) váhala, a tak společnost Warner Bros. práva k seriálu nabídla stanici CBS, která výrobu seriálu nakonec převzala. Podmínkou ovšem bylo, že se děj přesune ze 40. let 20. století do „současnosti“, respektive do 70. let – zasazení do období 2. světové války v první řadě totiž vyžadovalo dobové kostýmy, kulisy nebo automobily, což bylo z hlediska rozpočtu výrazně dražší. (fiLLthe3DD)
  • V epizodě je scéna, ve které se Wonder Woman (Lynda Carter) drží tyče na spodku vrtulníku, a proto za herečku Lyndu Carter zastupovala kaskadérka – jelikož však byla kamera příliš blízko, šlo v záběru jasně vidět, že tyče se nedrží Carter, ale dublérka. Scéna se proto musela natočit znovu a Carter se rozhodla, že nebezpečný kousek absolvuje sama, což velmi rozčílilo producenty, které o tom neinformovala. Navíc ani neměla ochranné jističe, které by ji na vrtulníku přidržely v případě, že by neměla dostatek síly na to, aby se držela sama. Scéna se točila ve výšce 50 stop. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama