Reklama

Reklama

Wonder Woman

(seriál)
  • USA Wonder Woman (více)
USA, (1975–1979), 48 h 32 min (Minutáž: 43–73 min)

Předloha:

William Moulton Marston (komiks)

Hrají:

Lynda Carter, Lyle Waggoner, Tom Kratochvil, Richard Eastham, Beatrice Colen, Norman Burton, David Hedison, Stella Stevens, Robert Alda, Charles Cyphers (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(60)

Obsahy(1)

Roku 1942 havaruje americký pilot Steve Trevor (Lyle Waggoner) na neznámém ostrově, kterýžto je obýván jen a pouze ženami - Amazonkami. Ty jsou z příchodu muže na "Rajský ostrov" zaskočené a chtějí ho co nejdříve poslat pryč - i tak si ale vyslechnou jeho příběh a jsou přímo šokovány hrůzami 2. světové války. Královna Hippolyta (Carolyn Jones) se proto rozhodne, že vítězka Olympijských her doprovodí Stevea do jeho rodné země a pomůže se zlem bojovat - a onou vítězkou není nikdo jiný než dcera královny Diana (Lynda Carter). Ta ve svém neviditelném letadle dopraví mladého Američana do jeho vlasti a za pomoci své nadlidské síly, lasa pravdy a „kouzelných náramků" je ochotna čelit nacistům a jinému bezpráví - stává se superhrdinkou jménem Wonder Woman. (fiLLthe3DD)

(více)

Recenze uživatele NinadeL k tomuto seriálu (6)

Wonder Woman (1975) 

59/59 Skutečně jsem se absolutně namlsala pilotu a už se těším na nová pravidelná setkání s nejdokonalejším úsměvem superhrdinského univerza (a samozřejmě s celou jeho nositelkou ;)) ()

Série 1 (1975) (S01) 

Téměř nemohu uvěřit, že dobrých 20 let před Xenou byla Wonder Woman tak spřízněným seriálem. Stejně tak zábavným, svěžím, ironickým a samozřejmě s velice dobře vyváženou porcí dobra a zla. Konečně sama princezna Diana aka Wonder Woman je amazonkou pocházející z idylického ostrova, který nespatřil muže už 26 století... a nyní, v roce 1942 přichází právě v čas, aby bojovala s nacisty. Takže ano, je tu i trocha poetiky Haló, haló, ale hlavně už rozumím dokumentu Double Dare, který v roce 2004 spojil osudy kaskadérek právě Wonder Woman a Xeny. Její korunka funguje jako chakram, její laso donutí protivníky mluvit pravdu, stejně jako Xenina pověstná znalost tlakových bodů. Wonder Woman používá sice podobné alter ego jako Superman, ale Xena se na oplátku také jednou podívala do 40. let (po boku ženského Indiana Jonese). Obě hrdiny navíc spojuje pouto s řeckou mytologií a některé epizody obou seriálů jsou jako zrcadlo sebe sama. Nyní už mi tedy k dokonalému štěstí chybí jen stejně kladný vztah Lucy Lawless k její hrdince, jaký po celá léta chová Lynda Carter k té své. Po té, co se Wonder Woman za války podívala také do Hollywoodu, by seriál Wonder Woman aka The New Original Wonder Woman na ABC ukončen. ()

The New Original Wonder Woman (1975) (S01E01) 

Bylo horké léto 1942, nad Evropou rozprostíraly perutě války Adolf Hitler a Benito Mussolini. A co se nestalo v našich oblíbených zásadně demokratických USA? Světlo světa spatřila Wonder Woman, nejpůvabnější hrdinka DC Universa oděná do slušivého kostýmu s hvězdami a pruhy. Ať žije Lynda Carter a její nejroztomilejší úsměv televizní obrazovky 70. let! Tento božsky zábavný pilot dal cele zapomenout na všechny ošemetné pokusy o převedení Wonder Woman z komiksu na malé plátno a přilepil diváky k novému seriálu na další tři roky. Báječné, i s odstupem let hravě zastiňující obdobný kousek z 90. let Lois & Clark: The New Adventures of Superman. ()

Série 2 (1977) (S02) 

Příští sezónu se seriál pod novým názvem The New Adventures of Wonder Woman přestěhoval na CBS a dějově se posunul do tehdejší současnosti 70. let. Takže Diana nejprve musela překonat ten časový posun, ale pak už to šlo zase jako na drátkách. Místo Hitlera je jen potřeba udržet v mezích nukleární válku. A nebo třeba nebezpečí z vesmíru. Lyle Waggoner je stále přítomný jako Steve Trevor, ale mezi ním a Dianou už to nejiskří, protože jsme přeci jenom o generaci jinde. Na druhou stranu on je její nadřízený a ona pracuje jako agentka IADC v terénu a jejich společným přítelem je počítač IRAC a Rover, mechanický psík. V druhé polovině série je pak vše více zaměřené na sólo akci Wonder Woman, kterou podmiňuje situace „Diana Prince v nesnázích“ – a i díky tomu má Wonder Woman více možností předvést své schopnosti jak na souši, tak pod hladinou. Bohužel, žádná kontinuální zápletka se neřeší, takže jediné skutečné napětí pochází z příběhů, které jsou pokračováním dobrodružství Wonder Woman za 2. světové války. Přesto v detailech jednotlivých příběhů je určité kouzlo tehdejší současnosti, které dnes dává vyniknout napětí mezi televizním a komiksovým světem Wonder Woman. ()

The Deadly Toys (1977) (S02E12) 

Speciální vánoční epizoda. Na poměry celkově slabé 2. série vlastně docela solidní díl s několika dobrými nápady. Klíčový je souboj Wonder Woman s její robotickou dvojnicí. ()

Série 3 (1978) (S03) 

Zatímco v televizi Lynda Carter hrála svou Dianu neuvěřitelně elegantně, ať už byla celá zahalená od hlavy až k patě nebo nosila jen plavky, ta komiksová se právě vrátila po velmi bouřlivých událostech do Justice League, ale móda 70. let naštěstí nebyly jen roláky a nesmyslně velké brýle ;) Možná, že by 4. sérii pomohlo naznačené přestěhování do L. A., ale to se bohužel nikdy nestalo. ()

Reklama

Reklama