Reklama

Reklama

Angel

(seriál)
  • USA Angel
USA, (1999–2004), 80 h 40 min (Minutáž: 44 min)

Hrají:

David Boreanaz, Alexis Denisof, J. August Richards, Charisma Carpenter, Andy Hallett, Amy Acker, Glenn Quinn, James Marsters, Vincent Kartheiser (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(110)

Obsahy(1)

Angel, upír s duší, po odchodu ze Sunnydale zamíří do L.A., kde chce pomáhat bezmocným a nadále pokračovat v boji proti zlu, aby tak aspoň částečně odčinil staré hříchy. Kromě jiného mu však život komplikuje i démonická právnická agentura Wolfram & Hart, která je přesvědčená o jeho důležitosti v blížící se apokalypse. Jeho tím tak čekají v tomto nikdy nekončícím boji krušné chvíle. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele Nerhinn k tomuto seriálu (1)

Angel (1999) 

Ne, prostě ne. Angel fungoval jako vedlejší postava velice dobře - jeho koncept je celkem jednoduchý a ničemu to nepřekáží. Na hlavní postavu je ale příliš nezáživný a David Boreanaz není tak dobrý/charismatický herec, aby doplnil to, čeho se nedostává konceptu postavy. Obzvlášť první tři sezóny pro mě byly nefalšovaným utrpením a shlédla jsem je jednom proto, že jsou součástí univerza Buffy. Od čtvrté sezóny už to celkem ujde, minimálně děj je trochu zajímavý (už to není monster of the week + poslední tři díly si uděláme výlet do alternativního středověku), vše jde ale do kytek, když se na scéně objeví Spike. I když chápu, proč došlo k retconu jedné z mých oblíbených postav (je tisíckrát zajímavější a sympatičtější než hlavní stár), způsob, jakým se scénáristi snaží udržet ho na místě, je směšný. Chápu, proč ve finále není Buffy - všechny díly, kde hostují slayerky, jsou vynikající a je bolestivě očividné, proč - postavy jsou zajímavější a mají nějaký cíl, herečky jsou lepší. Je zajímavé sledovat vývoj některých postav - Doyle, Wesley a Fred jsou skvělé charaktery. Bohužel Cordelii jsem její vývoj nějak nevěřila a Spike v tomhle seriálu zařadil zpátečku. A Angel... eh. Sledovat ho v rádobyvtipných scénách, kde šišlá na dítě... brr. Škoda mluvit. ()

Reklama

Reklama