Reklama

Reklama

Vlčí volání

  • Česko Volání vlka (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Francouzská ponorka Titan je vyslána k středomořskému pobřeží Tartus (Sýrie), aby tajně obnovila jednotku francouzských speciálních sil působící v této oblasti. Během své mise zachytí neidentifikovaný kontakt sonaru. Expert ponorky Chanteraide přezdívaný „zlaté uši“ nejprve klasifikuje zvuk jako zraněnou velrybu, ale rychle se ukáže, že kontakt je neznámá ponorka předávající svou pozici íránské fregatě a vrtulníku operujícímu v oblasti. Vrtulník vypustí hloubkové nálože v nevyprovokovaném aktu agrese. Poté, co vyvázli živí, Titan se vynoří na hladinu a kapitán sestřelí helikoptéru Panzerfaustem 3. Úkol obnovit jednotku speciálních sil splní a vrátí se na základnu. Po návratu slyší z rádiové stanice zprávu, že Rusko  napadlo Alandské ostrovy, které patří Finsku a že se francouzský prezident rozhodl poslat do Finska vojenskou pomoc. Moskva vyhrožuje nukleárními represáliemi proti Francouzské republice. Další den už ruský Timur III vypouští nukleární raketu R-30 z Behringova moře a francouzský prezident je nucen jako odvetu vyslat ponorku Formidable SSBN ... (JOJ Cinema)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (54)

Mamutol 

všechny recenze uživatele

Úvodních 22 minut slibuje celkem zábavnou akci, ale pak se z toho stane nudná jednoduchá vykrádačka všech ponorkových filmů. Navíc nevěřím tomu, že rozkaz vypustit nukleární raketu z ponorky není nějakým způsobem možné zrušit, protože to byl byl svět už totálně v prdeli. Film jako takový odpad není, vojáci musí plnit rozkazy a také to, na co jsou vycvičení. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Trochu křeče, trochu falše. 1) Francouzská verze začátku jaderného konfliktu (už zase s Ruskem, hleďme) působí mnohem krotčeji než americké filmy z doby studené války._____ 2) Pro laika mého typu je zajímavý technologický posun, k němuž očividně došlo. Ovšem jak moc je popis situace reálný, netuším._____ 3) Až poslední půlhodina přinesla trochu svěží krve do směsi klišé a kopírování. ()

Reklama

Tosi 

všechny recenze uživatele

Frantíci vstoupili na posvátnou půdu američanů, tj. válečných filmů o ponorkách a i když tady čtu spíše ostré kritiky, myslím, že si nevedli vůbec špatně. Postavy jsou napsané dobře, napětí rozhodně nechybí a vlastně nejhloupější až směšná je ta záminka jaderného konfliktu, ale budiž. Jinak docela čumím, kolik důležitejch rozhodnutí je naloženo na uši jednoho frajera. 70% ()

mnx 

všechny recenze uživatele

Fáze, kdy ponorka obdrží rozkaz rozpoutat třetí světovou, a potom jede podle rozkazu děj se co děj (potápeč z vlastní armády bušící jim na poklop nepotápěč) mi přišla poněkud ujetá. Doufám, že to až takhle na dřeň při reálném konfliktu nefunguje. Jinak se mi to dost nad očekávání líbilo, asi jako většina ponorkových filmů (no ono jich zase tak moc není). Nevěřte až tak průměrnému hodnocení, tohle je opravdu solidní válečný thriller, navíc ukazující, kam až může zajít absurdita hypotetického konfliktu. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Francúzska Ryanovka o jednom analytikovi, ktorý musí pomôcť odvrátiť rozkaz na vypálenie jadrovej hlavice. Pre mňa veľkým bonusom bolo to, že ten analytik je ponorkový expert na zvuky. Bohužiaľ okrem jeho talentu to je totálne debilná postava, ktorá robí jednu blbosť za druhou a ani jeho predstaviteľ veľkou charizmou neoplýva. Úvod filmu je akčný a bez akéhokoľvek vysvetlenia sa ide hneď na vec. Súboj ponorky s vrtuľníkom je celkom napínavý, ale trochu vtipný. Celkovo taktika v tomto filme je občas k smiechu, ale technické prevedenie je našťastie špičkové a uprostred ponorky cítite poriadne stiesnenú atmosféru. Prostredná časť filmu je najslabšia, keďže sa venuje súkromiu toho idiotského experta. Najlepšia je posledná tretina v ktorej sa musí zabrániť odpáleniu hlavice kvôli nezmyselne nastaveným vojenským pravidlám. Táto časť pripomína film Krvavý príliv, ale nie je to tak napínavé, keďže tu sú oveľa horšie napísane postavy. Srala ma hlavne posádka tej dobrej ponorky, kde sú samí útlocitní chudáci, ktorí sa hneď zosypú, zatiaľčo veliteľ a posádka ponorky s osudným chybným rozkazom chladnokrvne plnia rozkazy. Nečudujem sa, že to veľa ľudí nebude baviť. Vo filme sa hlavne kecá a taktizuje a tradičnej akcie tu je minimum. Ale má to tú pravú ponorkovú atmosféru, takže sa mi to páčilo viac ako nedávny Kursk alebo Hunter Killer. 6/10. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (2)

  • V čase 16:09 pri vyhlásení poplachu si vojak Ponožka viditeľne dáva dole slúchadlá z hlavy. V nasledujúcich záberoch ich má ale stále na ušiach. (Johnny.ARN)
  • Název filmu se objeví až před závěrečnými titulky. (griph)

Reklama

Reklama