Reklama

Reklama

Vlčí volání

  • Česko Volání vlka (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Francouzská ponorka Titan je vyslána k středomořskému pobřeží Tartus (Sýrie), aby tajně obnovila jednotku francouzských speciálních sil působící v této oblasti. Během své mise zachytí neidentifikovaný kontakt sonaru. Expert ponorky Chanteraide přezdívaný „zlaté uši“ nejprve klasifikuje zvuk jako zraněnou velrybu, ale rychle se ukáže, že kontakt je neznámá ponorka předávající svou pozici íránské fregatě a vrtulníku operujícímu v oblasti. Vrtulník vypustí hloubkové nálože v nevyprovokovaném aktu agrese. Poté, co vyvázli živí, Titan se vynoří na hladinu a kapitán sestřelí helikoptéru Panzerfaustem 3. Úkol obnovit jednotku speciálních sil splní a vrátí se na základnu. Po návratu slyší z rádiové stanice zprávu, že Rusko  napadlo Alandské ostrovy, které patří Finsku a že se francouzský prezident rozhodl poslat do Finska vojenskou pomoc. Moskva vyhrožuje nukleárními represáliemi proti Francouzské republice. Další den už ruský Timur III vypouští nukleární raketu R-30 z Behringova moře a francouzský prezident je nucen jako odvetu vyslat ponorku Formidable SSBN ... (JOJ Cinema)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (54)

Martensson35 

všechny recenze uživatele

Trochu nesourodá slátanina. Film začne jako akční béčko, následně to přetne asi půlhodinou téžké emoční nudy, aby se v polovině rozjel alespoň jako slušná vykrádačka Neodvolatelné mise, respektive Dr. Divnolásky, plus snad všeho z pera Toma Clancyho. A nakonec nechybí trochu komického prvku, když si Francouzi utahují z vlastního vybavení nebo chvíli, kdy si prezident hodí krizový štáb na vytáčecí melodii. ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Malinko ponorky neuškodí,ale všechno s rezervou.Abel Lanzac toho moc nenatočil a přišel s dramatem z jedné ponorky,kde si vymyslel v pravdě lišácký scénář,který popírá jasný fakt,ale dejme tomu.Začátek hned navnadí parádně.Pak se malinko přehoupne do romantické noty,což je doopravdy nesmrtelný klišé,ale nějak ten závěr musí vypadat po vzoru Hollywoodu.Ono to má být především drama,ale občas i ta akce je zde..Postavy jsou jasně dané,ale nějak jsem si ani s jednou moc nepotykal tedy.Spíš jsem jen věděl,že jeden je dobrák a druhý slyší i prd Miloše Zemana ve člunu.Půlka filmu se zbytečně táhne a opět nastupujeme do ponorek.Pak má přijít vlastně to největší napětí,ale film moc napínavej není.Je pěkný,že divák se doopravdy cejtí v ponorce a na uších má sluchátka,přesto tomu absolutně schází tempo.Je to takový nemastný neslaný film,který ukazuje zas věc z jiného úhlu a hlavní "hrdina" není žádný macho,jen se tak třikrát narodil:)55% ()

Reklama

Mamutol 

všechny recenze uživatele

Úvodních 22 minut slibuje celkem zábavnou akci, ale pak se z toho stane nudná jednoduchá vykrádačka všech ponorkových filmů. Navíc nevěřím tomu, že rozkaz vypustit nukleární raketu z ponorky není nějakým způsobem možné zrušit, protože to byl byl svět už totálně v prdeli. Film jako takový odpad není, vojáci musí plnit rozkazy a také to, na co jsou vycvičení. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

tak zfušovaný politicky směřovaný film jsem už dlouho neviděla.Jako kniha by příběh asi vyšel líp.Spoustu toho pokazili herci.A záběry kdy má být divák ohromen tím jak se zapínají všlijaká hejbátka než se vypustí nějaký "plašič",napětí protagonistů - no sakra neberte to vážně.:-))) V reálu by to byl jiný cvrkot.Ale přece nebudeme lidi strašit.Že? ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Francúzska Ryanovka o jednom analytikovi, ktorý musí pomôcť odvrátiť rozkaz na vypálenie jadrovej hlavice. Pre mňa veľkým bonusom bolo to, že ten analytik je ponorkový expert na zvuky. Bohužiaľ okrem jeho talentu to je totálne debilná postava, ktorá robí jednu blbosť za druhou a ani jeho predstaviteľ veľkou charizmou neoplýva. Úvod filmu je akčný a bez akéhokoľvek vysvetlenia sa ide hneď na vec. Súboj ponorky s vrtuľníkom je celkom napínavý, ale trochu vtipný. Celkovo taktika v tomto filme je občas k smiechu, ale technické prevedenie je našťastie špičkové a uprostred ponorky cítite poriadne stiesnenú atmosféru. Prostredná časť filmu je najslabšia, keďže sa venuje súkromiu toho idiotského experta. Najlepšia je posledná tretina v ktorej sa musí zabrániť odpáleniu hlavice kvôli nezmyselne nastaveným vojenským pravidlám. Táto časť pripomína film Krvavý príliv, ale nie je to tak napínavé, keďže tu sú oveľa horšie napísane postavy. Srala ma hlavne posádka tej dobrej ponorky, kde sú samí útlocitní chudáci, ktorí sa hneď zosypú, zatiaľčo veliteľ a posádka ponorky s osudným chybným rozkazom chladnokrvne plnia rozkazy. Nečudujem sa, že to veľa ľudí nebude baviť. Vo filme sa hlavne kecá a taktizuje a tradičnej akcie tu je minimum. Ale má to tú pravú ponorkovú atmosféru, takže sa mi to páčilo viac ako nedávny Kursk alebo Hunter Killer. 6/10. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (2)

  • Název filmu se objeví až před závěrečnými titulky. (griph)
  • V čase 16:09 pri vyhlásení poplachu si vojak Ponožka viditeľne dáva dole slúchadlá z hlavy. V nasledujúcich záberoch ich má ale stále na ušiach. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama