Reklama

Reklama

Vlčí volání

  • Česko Volání vlka (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Francouzská ponorka Titan je vyslána k středomořskému pobřeží Tartus (Sýrie), aby tajně obnovila jednotku francouzských speciálních sil působící v této oblasti. Během své mise zachytí neidentifikovaný kontakt sonaru. Expert ponorky Chanteraide přezdívaný „zlaté uši“ nejprve klasifikuje zvuk jako zraněnou velrybu, ale rychle se ukáže, že kontakt je neznámá ponorka předávající svou pozici íránské fregatě a vrtulníku operujícímu v oblasti. Vrtulník vypustí hloubkové nálože v nevyprovokovaném aktu agrese. Poté, co vyvázli živí, Titan se vynoří na hladinu a kapitán sestřelí helikoptéru Panzerfaustem 3. Úkol obnovit jednotku speciálních sil splní a vrátí se na základnu. Po návratu slyší z rádiové stanice zprávu, že Rusko  napadlo Alandské ostrovy, které patří Finsku a že se francouzský prezident rozhodl poslat do Finska vojenskou pomoc. Moskva vyhrožuje nukleárními represáliemi proti Francouzské republice. Další den už ruský Timur III vypouští nukleární raketu R-30 z Behringova moře a francouzský prezident je nucen jako odvetu vyslat ponorku Formidable SSBN ... (JOJ Cinema)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (54)

Tosi 

všechny recenze uživatele

Frantíci vstoupili na posvátnou půdu američanů, tj. válečných filmů o ponorkách a i když tady čtu spíše ostré kritiky, myslím, že si nevedli vůbec špatně. Postavy jsou napsané dobře, napětí rozhodně nechybí a vlastně nejhloupější až směšná je ta záminka jaderného konfliktu, ale budiž. Jinak docela čumím, kolik důležitejch rozhodnutí je naloženo na uši jednoho frajera. 70% ()

sepp 

všechny recenze uživatele

Vůbec nechápu místní kritiku. Čekal jsem podle komentářů odpad a dostal sjem velmi příjemné překvapení. Ano, pár logických lapsů tam bylo, přičemž dva hodně zásádní, potuď ok. Zbytek ale funguje perfektně a od americké produkce nejde rozpoznat. A závěrečné obrazy že jsou patetické? Naopak, ty jen podtrhly kladný dojem z celého filmu. Velmi příjemné překvapení. ()

Reklama

cernakus 

všechny recenze uživatele

No Francouzi se s tím neserou. Hlavní postavy pochcípají skoro všechny, logický lapsy se neřeší. Chování některých postav je ještě větší WTF, než kdyby to točil Hollywood a nejchutnější akční scény vystřihli (spíše nenatočili, kvůli omezenému rozpočtu). Váhám mezi 3 a 4 hvězdy. Dám 4 protože mám rád ponorky, ale pro člověka kterému ponorky nic neříkají jsou tři hvězdy maximum. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

No vida, další ponorkový film, přitom dle názvu to mohl být klidně western či dokument BBC o vlcích :-) ! Frantíci celkem překvapili a je to po delší době další z rybek v rybníku moderních ponorkových filmů. Těm z války dnes trochu oprášil torpédové komory seriál Das Boot, osmdesátkové typu Gray Lady Down, Honba za Rudým říjnem atd... přikryl čas a jen sem tam se objeví něco moderního. Napsled to byl film Hunter Killer 2018, ale jinak si nic nevybavuji. A tak jsem rád, že někdo zase přispěl a člověk co na ponorkách nepracuje zaznamenal zase další technologický poskok v tom všem vybavení podmořských rozpoutávačů jaderné apokalypsy. Konec konců pokud k něčemu někdy nedej Bože dojde, nebudou Rusové startovat stařičné čtymotorové turbovrtulové Beary, ani to asi nebudou stále sloužící americké strategické Buffy B52, ale budou to ponorky kdo něco začnou, nebo naopak dokončí... A pak se tak ochladí až z toho šílené Grétě slezou copy z hlavy a začne Skölstrejkovat za trochu toho tepla. Ve filmu mne zarazilo pravda pár nelogičností, nicméně herci byli moc fajn a závěr byl také velice slušný. V ponorkových filmech většinou sledujeme kapitána a osádka mu sekunduje. Tady je hlavním hrdinou echolokační důstojník s téměř dokonalých sluchem. Ano, to jsou ti co sedí se sluchátky na uších a jsou v ponorce schopni dle zvuků určit co se kolem děje, zda je nahání nepřátelský torpédoborec či zda kolem jen nejede nějaký civilní parník či tanker... Trochu to v závěru připomnělo Doktora Divnolásku či Fail Safe a celý ten proces, kdy už se od určitého bodu prostě nedá nic dělat než jen zaraženě mlčet a odpočítavat kdy mi to asi spadne pod balistickou křivkou na hlavu... Původně jsem chtěl dát za tře hvězdy, ale film se mi tu zdá nespravedlivě podhodnocený a tak přidám čtvrtý kontrolní kód pro aktivaci jaderné střely. * * * * ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Trochu křeče, trochu falše. 1) Francouzská verze začátku jaderného konfliktu (už zase s Ruskem, hleďme) působí mnohem krotčeji než americké filmy z doby studené války._____ 2) Pro laika mého typu je zajímavý technologický posun, k němuž očividně došlo. Ovšem jak moc je popis situace reálný, netuším._____ 3) Až poslední půlhodina přinesla trochu svěží krve do směsi klišé a kopírování. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (2)

  • Název filmu se objeví až před závěrečnými titulky. (griph)
  • V čase 16:09 pri vyhlásení poplachu si vojak Ponožka viditeľne dáva dole slúchadlá z hlavy. V nasledujúcich záberoch ich má ale stále na ušiach. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama