Reklama

Reklama

USA, 1993, 15 h 15 min (Minutáž: 44–91 min)

Kamera:

Marvin V. Rush

Hrají:

Avery Brooks, René Auberjonois, Alexander Siddig, Terry Farrell, Cirroc Lofton, Colm Meaney, Armin Shimerman, Nana Visitor, Aron Eisenberg, Rosalind Chao (více)
(další profese)

Epizody(19)

Recenze (7)

zipacna 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když je to letos těch 30 let od vzniku DS9, rozhodl jsem se seriál vytáhnout ze šuplíku a po circa 12 letech se na něj znovu komplet podívat. Musím říct, že jsem toho strašně moc zapomněl. - Co se první série týče, hodnotím jí jako celek. A to velice kladně. - Pro mě nejlepší díl: 101.Emissary. - Pro mě nejslabší díl: 117.Dramatis Personae ()

DocBrown 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po průměrném pilotu velmi příjemné překvapení, naštěstí ubrali tu mystiku. Možná to bylo dlouhou abstinencí, protože jsem se k DS9 dostal až dost dlouho po ostatních třech ST seriálech + ENT. Poznávání nových postav, mezi kterými narozdíl od TOS a TNG nikdo nedominuje a všichni mají tak zhruba stejně prostoru. Plus vedlejší postavy - Garak, Dukat, Zek a dvakrát Primin. A dost odkazů na TOS a TNG, škoda, že je tu Q poprvé a naposled. ()

Reklama

Jimclark 

všechny recenze uživatele

Je mi úplně jedno (jak ostatní píšou na hlavní stránce), že "od čtvrté série je to dokonalost sama, tak neshazujte špatným hodnocením celý seriál". Já hodnotím pouze tuto sérii, a ne seriál jako celek. Mimochodem, ani jsem ji nedokoukal, to bych si musel nudou uhryzat ruku... Děje má každý díl tak na 10 minut, ale táhne se skoro hodinu. ()

PKD 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Postupem času a během posl. zhruba 11 let, považuji první 2 série za nejlepší celkově (a krom mě i Peter David;) a to i navzdory tomu, že další sezóny mají takové fláky jako TOS Tribbly či později Ezri , Dominionskou válku nebo enigmatickou Sekci 31, ze které se stala v DSC, banda high tech šaškoidů. Ostatně toto zrání, zejména prvních 2 sérií v zásadě u mě platí i u TNG či STV. ()

sirien 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ohromné plus je, že seriál hned z kraje protěžuje zajímavé, charakterní a dobře zahrané postavy, které si divák oblíbí - a má jich hodně. Právě postavy jsou to, co sérii vyzdvihuje nad průměr jejích dílů a to, co člověka zejména drží u sledování. Kvalita dílů je vcelku vyvážená - k dobru i škodě. Generické SF zápletky postrádají cokoliv navíc; mají solidní zpracování a baví, ale v paměti rychle blednou. Když se seriál pustí do hlubších témat, tak to funguje dobře - ale jakoby tvůrci neměli dovednost nebo energii se do věci skutečně opřít a prozkoumat jí do důsledků. Napříč sérií má tak člověk pocit ne zcela využitého potenciálu - a to ostatně platí i pro sérii jako celek - po 20 dílech bych čekal, že dost věcí okolo bude prokreslenějších (Bejor, Cardasiané, postoj Federace k sektoru, průzkum druhé strany červí díry) - místo toho seriál trávil čas spoustou vcelku zbytečně náhodných "hlavních" zápletek. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (3)

  • V době natáčení pilotu nebyla ještě zcela hotová maska ferengijského barmana Quarka (Armin Shimerman). Jeho představitel proto nosil umělý nos určený pro jeho seriálového bratra Roma (Max Grodénchik). (mirliflore)

Reklama

Reklama