Reklama

Reklama

USA, (1996–1997), 19 h 53 min (Minutáž: 45–46 min)

Hrají:

Avery Brooks, René Auberjonois, Michael Dorn, Terry Farrell, Cirroc Lofton, Colm Meaney, Armin Shimerman, Alexander Siddig, Nana Visitor, Aron Eisenberg (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(26)

Recenze (3)

DocBrown 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pátá série je takový zlom v celém seriálu. Na začátek výborné dokončení čtvrté série, pak pár vlažných dílů než přichází Trials and Tribble-ations, pro mě nejlepší díl celého Star Treku. Vrchol. Ale odtud je už jen strmý pád. Ačkoli je tu stále dost skělých epizod, začínají se dostávat do menšiny. Románek Worfa s Jadziou bych ještě překousl, to je ale jen začátek přeměny seriálu na romantickou telenovelu. Leeta s Romem a Zek s Iskhou je už totální tupost. Ještěže je tu ale stále Garak, bez něj a výše uvedených dílů by to bylo sotva na 50% ()

Reklama

sirien 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Slušnej první díl a jeden retro-filler, ~10 fakt blbejch dílů, pak 5 dílů "silného" středu série (efektivně silnej dvoudíl obklopenej 3 slušnejma dílama), pak dva shit díly a dojezd kde se slušný díly střídaj s dost slabejma než to dojde do slabšího finále. Děj se spíš táhne, románky sou nudný až otravný, mezi postavami se nic moc zajímavého neodehrává. Totálně shit dílů jako v s03 je míň, ale ta měla aspoň pár fakt dobrých dílů, které tady chybí. Moje goodwill k seriálu byla propálená až do dna už dřív a bez ní to sou slabší 2*. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (8)

  • V této epizodě byla zveřejněna první narážka na Enterprise-E, když agent Lucsly poznamená, že nebylo pět, ale šest lodí jménem Enterprise. Film Star Trek: První kontakt (1996) byl doposud v produkci. (Enterprise NX-01 nebyla součástí Federace, proto se nepočítá. Nemluvě o tom, že seriál Enterprise v té době ještě nebyl natočen.) [Zdroj: trekkies.cz] (padina)
  • Přestože bylo hodně natáčeno před zeleným a modrým pozadím, bylo vytvořeno i velké množství kulis a modelů, které co nejpřesněji odpovídaly těm původním. Herci kulisy spatřili až při natáčení, aby byla jejich užaslá reakce co nejvěrohodnější. Modely Enterprise i stanice K-7 musely být vytvořeny znovu a byly zkoumány pod lupou, aby všechny detaily co nejpřesněji souhlasily s předlohou, jelikož fanoušci si všimnou každé malinkaté nedokonalosti. Jednalo se o nejdražší jednodílovou epizodu seriálu v čase jejího natáčení. Režisér Jonathan West ji díky svým zkušnostem natáčel stejně jako by byl rok 1967. Stejnými dobovými postupy a technikami a dokonce na dobový film s jinou barevností a zrnitostí, než který se používal v devadesátých letech. Původní záběry z epizody Trable s tribbly (1967) byly však zakomponovány digitálně, aby mohlo být odstraněno co nejvíce rozdílů mezi nimi a nově pořízenými záběry. [Zdroj: trekkies.cz] (padina)
  • Pro použití záběrů z epizody Trable s tribbly muselo být sehnáno povolení od herců původního seriálu. Zajištění všech těchto povolení trvalo tři měsíce. Walter Koenig poznamenal, že za použití těchto záběrů mu bylo zaplaceno osmkrát víc než za původní epizodu. Koenig přijel na natáčení a osobně ukázal Colmu Meaneymu (O'Brien) a Alexanderu Siddigovi (Bashir), jak zacházet s původním vybavením. [Zdroj: trekkies.cz] (padina)

Reklama

Reklama