Reklama

Reklama

Star Trek: Hluboký vesmír devět

(seriál)
  • Česko Star Trek: Stanice Deep Space Nine (více)
USA, (1993–1999)

Hrají:

Avery Brooks, René Auberjonois, Alexander Siddig, Colm Meaney, Armin Shimerman, Nana Visitor, Terry Farrell, Cirroc Lofton, Michael Dorn, Nicole de Boer (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(173)

Star Trek: Hluboký vesmír devět, čtvrtý seriál z legendárního startrekovského univerza Gena Roddenberryho, je zasazen do poloviny 24. století, odkud přináší dobrodružství týmu důstojníků Spojené federace planet, jimž byla svěřena hvězdná stanice, vytvářející obranný val v blízkosti první stabilní červí díry vedoucí do tajemného kvadrantu Gama. Úkolem posádky Hlubokého vesmíru devět není nic menšího než chránit a zkoumat vesmír a vydávat se na místa, která ještě nikdo z Federace nikdy nenavštívil... (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

Shakaar

Shakaar (hodnocení, recenze)

já jako chápal že to brali jako komedialní vložku...ono při té válce s Dominionem občas nějaká oddychová epizoda šikla, ale přišlo mi že z Ferengů dělají uplné blbečky...Quark jediný vychcaný a všichni další naprostí nýmandi...včetně Zeka, ze kterého udělali senilní loutku, kterou ovládala Iska...která taky Roma tam naroubovala...protože sám by toho nebyl schopen, přestože že je tak neskutečně inteligentní jako technik...

mirliflore: jako posádka více funguje ta DS9, hlavně je to realnější...naprostý příklad je Worf, v TNG jakási loutka, která znala je povinnost a povinnost, bez humoru, bez nějakých zájmů...pak aby tuhle trapnou postavu nějak dali trochu do kupy tak vymysleli syna, aby postava měla nějaký smysl...v DS9 se dozvídáme že má rád nějakou klingoskou operu, dal se dohromady s Jadzii...stal se důležitým prostředníkem mezi Klingonskou říší a federací...na charakterech oproti TNG tedy zatraceně zapracovali...
Vesman: Quarkovi možná víc slušelo prostředí baru, ale za každou cenu udělat nějaký převratný závěr serie? nevím...jako linie kolem Dominuonu, Dukata a Siska jako Emissara se mi hodně líbilo, ale ostatní...no nevím, podle mě s porovnáním s Quarkem, jako takovou dominantní postavou byla postava  Roma hodně zbytečná...místo těchto epizod mohli vymyslet něco v Gama kvadrantu...potencial prakticky zabili tím že přišel Dominion...takhle to vypadá že krom Dominionu tam nic není :D...

mirliflore

mirliflore (hodnocení, recenze)

Já jsem Roma na začátku přímo nesnášel, ale - nevím, jak to tvůrci udělali - postupem času mi přestal vadit a nakonec jsem ho začal mít i docela rád (ne nějak moc, určitě ne jako oblíbenou postavu, ale ušlo to). U DS9 mi obecně trvalo dlouho, než jsem si na postavy zvyknul a oblíbil si je. Třeba jednotlivě má taková TNG postavy lepší (třeba Data), ale v konečném důsledku dohromady podle lépe funguje posádka DS9 (a to mám TNG moc rád).

Vesman

Vesman (hodnocení, recenze)

Shakaar: fungují jako taková komendiální vložka... mě to zas tak úděsné nepřišlo

 

Quarkovi bych ten úřad sice přál, ale myslím, že za svým barem na tom bude líp... zločin by mu imho chyběl

 

konec Jadzii mě také velice mrzel, na druhou stranu jsem rád, že Bashir ulovil alespoň její nástupkyni...

Shakaar

Shakaar (hodnocení, recenze)

myslím že by se to dalo někde sehnat...co vím, AXN to pouštěla od čtvrté řady, takže by mohl být relativně nový dabing, který by trochu dal zapomenout na ty první řady z Primy, které byly otřesné...a i proto seriál má tady tak nízké hodnocení...jinak znovu jsem se na serii a podíval a jak se dívám, některé postavy bych prostě odstřelil...třeba takové vedlejší jako je Leeta nebo Rom...má to být roztomilé, ale je to otravné...hlavně jsem nepochopil konec, kdy senilní Zek velký negus dal veškerou moc právě jemu...v seriálu sice postava měla nějaký vývoj, ale jinak byla stále otravnější...fakt, tohle beru jako menší negativum novějších serií že hodně dávají prostor těmto postavám...další trochu zbytečnější postavou je Ezri...jako chápu že museli Dax někým nahradit, nicméně nová Dax v podání Nicole de Boer je pro mě hodně zklamání...škoda že s Jadzii naložili jak naložili...

Vesman

Vesman (hodnocení, recenze)

SHELDON: zkusil bych warforum.cz, ale celý seriál v češtině neseženeš, co si vzpomínám, tak v bedně běžela jen část

tomalakis

tomalakis (hodnocení, recenze)

Nemůžu se nepodělit o svoje nadšení z dílu "Duet" (1x19). Skutečně fantasticky zahrané psychologické drama.

Klenotka

Klenotka (hodnocení, recenze)

Spousta lidí i v komentářích píše, že to "kdysi viděli", nejspíš na Nově se zmršeným překladem. Celý u nás nikdy neběžel, což je škoda. DS9 je pro mě spolu se ENT nejlepší ST a ta modrá mě dost mrzí.

Lirael

Lirael (hodnocení, recenze)

Nikdy jsem nepovažovala divácké hodnocení na CSFD za směrodatné, ale DS9 jako nejhorší Star Trek a ještě v modrých číslech? Smutné. Osobně považuju DS9 za jeden z nejlepších sci-fi seriálů, které jsem kdy viděla, takže mě tohle hodnocení fakt zaráží...

Muad

Muad (hodnocení, recenze)

pierre0068: To že někdo napíše, že je DS9 horší než TNG bych pochopil i když nesouhlasím, ale horší než Voyager? Tak nad tím jen kroutím hlavou..

Vesman

Vesman (hodnocení, recenze)

co si z hlavy vzpomínám, tak mě se líbil ten díl, kde se hlavním hrdinům zhmotňovaly jejich tužby, tedy Jadzia v případě Bashira :-))

hmyzovrah

hmyzovrah (hodnocení, recenze)

podle me nej star trek serial. valka z dominionem, problemy z menavci, kteri se snazi postvat proti sobe spojence z alfa kvadrantu. casto se vyskituji klingoni, coz je velke plus. nejradsi mam siska a doktora, zklamani je u me odo, to je jedine co bych tomu vytkl.

Genryuusai

Genryuusai (hodnocení, recenze)

Kilburn: No zas bych to TNG tolik nesoudil, podle mě má dost velkou hloubku i přesto, že díly na sobě prakticky nezávisí... Imho větší než DS9. A DS9 navíc neni jedinej seriál na světě, kterej pochopil, že když bude mít celistvej děj, bude to pro diváky napínavější.

Vesman

Vesman (hodnocení, recenze)

no, jak mě tak napadá, celá série dostala grády až s nástupem storyline s dominionem, ty epizodní díly v prvních řadách za moc nestály...

Kilburn

Kilburn (hodnocení, recenze)

Teď jsem to dokoukal (poprvé jsem kdysi před 10lety jenom stíhal co bylo v telce) a musím přiznat, že mě to fakt bavilo. Pokud si člověk může dovolit luxus mít čas na všechyn díly a apriori DS9 neodsuzovat (a nejlépe to mít v Aj, protože hlavně hlas Cpt. Siska - je naprosto famózní) - určitě ho to vtáhne. Budu to opakovat, ale tohle neměla být "pouhá další" odnož TNG, pouze využili oblíbenost této značky a skočili někam, kam by si před tím nikdo se ST skočit neodvážil. A je to úžasné. U TNG když příjdete o dva díly, nic se neděje. u DS9 se toho může pro celistvý obraz série stát hoodně, a to je na to asi to nejlepší - nečekáte jenom na to, jakou další nečekanou překážku kdo vymyslí, ale chcete vědět, jak to s hrdiny skončí, jak se celý ten mega kolotoč zastaví, jak to, co se na začátku pomaličku rozehrává na konci vygraduje (Worm Hole, Dominion, Founders, Odo, Kira, Ducat, Prophets ...). TNG je oproti DS9 někdy ukrutně naivní a dětinský, DS9 je dospělejší, temnější a pokud se tomu nebráníte, mnohem víc vás přinutí se nad některými věcmi zamyslet. Všem doporučuji dát mu ještě jednu šanci, nebojujte v hlavách s tím, že to není TNG - není, je to mnohem vyspělejší Strat Trek a určitě si zaslouží mnohem větší hodnocení.

Lukec.SLX

Lukec.SLX (hodnocení, recenze)

Velice podceněný seriál. Chybou je, že u nás si lidi spojují tento seriál se špatným českým dabingem. Seriál lze hodnotit ze dvou částí. 1-3 série klasické TNG v prostředí stanice. Se 4. sérií přichází obrat v jedno z nejlepších scifi. Postavy jsou propracované do nejmenších detailů a vyvíjejí se společně s příběhem. Nepřátelé (Dominion) jsou promyšlení do nejmenších detailů což rovněž dodává na opravdovosti. Tento seriál se podle mého dostal v nemilost některých fanoušků Star Treku, protože se nebojí položit si i ty těžké otázky, kterým se například TNG vyhýbalo. Například jestli je možné se za jistých okolností z civilizované společnosti vrátit zpět k barbarství.

Vesman

Vesman (hodnocení, recenze)

musím se přidat ke kritice místního hodnocení, seriál sem viděl celý a rozhodně mi nepřišel nudný, či nepovedený...

Muad

Muad (hodnocení, recenze)

Jednoznačně nejlepší ST. Nechápu tak nízká hodnocení. Buďto jste to nevideli do konce a hodnotíte jen pár centimetrů obrazu, nebo nemáte rádi kvalitní sci-fi.

barker3040

barker3040 (hodnocení, recenze)

U tohodle ST sem se opravdu nikdy nebavil. Jedna hvězdička za Trek prostředí a půlka hvězdy za občasný koukatelný díl.

Matej031

Matej031 (hodnocení, recenze)

DS9 je podle mě nejlepší Star trek seriál, oproti TNG nebo Voyageru má zdaleka nejlépe propracovány osobnosti postav a vztahy mezi nimi. DS9 se také vyvaroval přílišné šablonovitosti děje, jak to bylo u TNG. Doufám, že lidé, kteří tady hodnotí viděli celý seriál až do 7. sezony. Protože právě od 4. sezony se zvedá úroveň seriálu díky válce s Dominiem.

Genryuusai

Genryuusai (hodnocení, recenze)

chaotic: Dominion je možná oproti borgům nebo druhu 8472 krokem vedle, dílů s klingony nebo cardasiany je ale po příchodu Worfa docela dost. Řek bych možná celé dvě série. A ty v pohodě seriál vytahují z bláta, kam předtím upadl.

chaotic

chaotic (hodnocení, recenze)

Přestože ke mě DS9 doputovalo až jako poslední ST a ještě po B5 mohu s klidným srcem říci, že je na stejně vlně nudy, jako Enterprise. Ti kdož tu hovoří o tom, že člověk co viděl jen 3 řady nemůže posoudit seriál jako celek má a nemá pravdu. Pravdou je, že v posledních čtyřech sériích se neděje nic dalšího co by bylo sebezajímavější. Čekání na invazi Dominionu zpestřené bláboly Bajoranů je nekonečné, válka, během níž se nic neděje a trvá cca 3 série je nekonečně nekonečná a když už se zde objeví konflikt, tak Federální lodě padají jako švestky, což taky není zábava. Feudální Dominion je jakožto nepřítel prostě a jednoduše krokem vedle... nápad dobrý, provedení o poznání horší. Jediné světlé okamžiky seriálu jsou díly, kde se oběvují zrádní Cardasiané, aby na oko zamotali děj, či Klingoni kteří se svou říšskou vsuvkou zachraňují co se dá, zbytek je včetně bojových scén až na vyjímky kolosální nuda. Kdepak O'Braien ani Worf tenhle počin nezachránili.

Carrusell

Carrusell (hodnocení, recenze)

Tak by mě zajímalo, kdo z hodnotících viděl víc, než jenom ty tři řady, co odvysílali u nás. Protože pak už se to za telenovelu označit nedá (tím neříkám, že bych první tři sezóny za telenovelu označil...). Ve čtvrté sérii totiž začne válka s Dominionem, Klingoni přestanou být tak úplně přátelé a celý seriál nabude na vážnosti. Mnozí tento seriál považují za nejlepší ze Startreku, já jsem ještě neviděl všechny díly, takže nehodnotím. Zatím.

Související novinky

Zemřela herečka Louise Fletcher

Zemřela herečka Louise Fletcher

24.09.2022

Ve věku osmaosmdesáti let v pátek ve svém domě ve Francii zemřela americká herečka a držitelka Oscara Louise Fletcher. Smutnou zprávu předal médiím její agent David Shaul s dodatkem, že herečka… (více)

Fanoušci Star Treku už popáté na CzechTREKu

Fanoušci Star Treku už popáté na CzechTREKu

31.07.2010

CzechTREK convention - největší samostatná Star Trek akce v České republice – přichází už popáté. Tentokrát v nových prostorách Kulturního centra Novodvorská se koná v sobotu 4. 9. 2010. Akce už… (více)

Reklama

Reklama